Järjestelmävaatimukset | Photoshop CC:n julkaisuversio 2017

Windows

• Intel® Core 2- tai AMD Athlon® 64 -suoritin (vähintään 2 GHz)
  • Microsoft Windows 7 ja Service Pack 1, Windows 8.1 tai Windows 10
  • Vähintään 2 Gt RAM-muistia (suositus 8 Gt)
  • Vähintään 2,6 Gt vapaata kiintolevytilaa 32-bittistä asennusta varten, vähintään 3,1 Gt vapaata kiintolevytilaa 64-bittistä asennusta varten, asennuksen aikana tarvitaan enemmän vapaata tilaa (ei voi asentaa levylle, joka käyttää kirjainkoon huomioon ottavaa tiedostojärjestelmää)
  • 1 024 × 768 pikselin näyttö (suosituksena 1 280 × 800), 16-bittiset värit ja vähintään 512 Mt VRAM-muistia, suositus 2 Gt*
  • OpenGL 2.0 -yhteensopiva järjestelmä
  • Ohjelmiston aktivointi, tilausten vahvistus ja verkkopalvelujen käyttö edellyttävät internet-yhteyttä ja rekisteröintiä.**

macOS

• Moniytiminen Intel-suoritin, jossa 64-bittisyyden tuki
  • macOS-versio 10.12 (Sierra), Mac OS X -versio 10.11 (El Capitan) tai Mac OS X -versio 10.10 (Yosemite)
  • Vähintään 2 Gt RAM-muistia (suositus 8 Gt)
  • Vähintään 4 Gt vapaata kiintolevytilaa asennusta varten, asennuksen aikana tarvitaan enemmän vapaata tilaa (ei voi asentaa levylle, joka käyttää kirjainkoon huomioon ottavaa tiedostojärjestelmää)
  • 1 024 × 768 pikselin näyttö (suosituksena 1 280 × 800), 16-bittiset värit ja vähintään 512 Mt VRAM-muistia, suositus 2 Gt*
  • OpenGL 2.0 -yhteensopiva järjestelmä
  • Ohjelmiston aktivointi, jäsenyyden vahvistus ja verkkopalvelujen käyttö edellyttävät internet-yhteyttä ja rekisteröintiä.**

* 3D-ominaisuudet eivät ole käytettävissä 32-bittisissä ympäristöissä ja tietokoneissa, joissa on alle 512 Mt VRAM-muistia. Videotoimintoja ei tueta 32-bittisissä Windows-järjestelmissä.

**ILMOITUS KÄYTTÄJILLE: Tuotteen aktivointi ja käyttö edellyttävät internet-yhteyttä, Adobe ID:tä ja käyttöoikeussopimuksen hyväksymistä. Tämä tuote saattaa olla integroitu tiettyihin Adoben tai muiden osapuolten ylläpitämiin verkkopalveluihin tai se saattaa sallia niiden käytön. Adoben palveluita voivat käyttää vain vähintään 13-vuotiaat hyväksymällä niiden käyttöehdot ja Adoben tietosuojakäytännön (http://www.adobe.com/fi/aboutadobe/legal.html). Sovellukset ja palvelut eivät ehkä ole saatavana kaikissa maissa tai kaikilla kielillä, ja niitä saatetaan muuttaa tai ne saatetaan lopettaa ilman ilmoitusta. Lisämaksut tai jäsenmaksut ovat mahdollisia.

Kieliversiot

Photoshop CC 2017 on saatavana seuraavilla kielillä:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Norsk

Polski

Português (Brasil)

suomi

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabiaa ja hepreaa tuetaan Lähi-idän versioissa, joissa on täydellinen oikealta vasemmalle luettavan tekstin tuki, arabian/heprean toiminnot ja englanninkielinen käyttöliittymä. Myös Pohjois-Afrikan ranskankielisessä (Français*) versiossa on täydellinen oikealta vasemmalle luettavan tekstin tuki, arabian/heprean toiminnot ja ranskankielinen käyttöliittymä.

Grafiikkasuorittimen vaatimukset

Grafiikkasuoritinta edellyttävät ominaisuudet

Yhteensopiva grafiikkasuoritin (tunnetaan myös nimillä grafiikkakortti, videokortti, näytönohjain ja GPU) parantaa Photoshopin suorituskykyä ja mahdollista sen useampien toimintojen käytön. Tämän lisäksi voi ilmetä näyttöongelmia, suorituskykyongelmia, virheitä tai kaatumisia, jos tietokoneen grafiikkasuoritin tai sen ajuri ei ole yhteensopiva Photoshopin kanssa.

Ominaisuudet, jotka eivät toimi ilman grafiikkasuoritinta

Jos grafiikkasuorittimesi ei ole yhteensopiva tai sen ohjain on viallinen, seuraavat Photoshopin ominaisuudet eivät toimi:

• 3D
  • Öljymaalaus
  • Muodosta: Liekki, Kuvakehys ja Puu
  • Skaalaava zoomaus
  • Lintuperspektiivi
  • Vieritys pyyhkäisemällä
  • Tasainen siveltimen koon muuttaminen

Ominaisuudet, joiden nopeuttamiseen tarvitaan grafiikkasuoritinta

• Piirtoalustat
  • Camera Raw (lisätietoja)
  • Kuvakoko – Säilytä yksityiskohdat
  • Valitse tarkennus
  • Sumennusgalleria: Sumennuskenttä, Iiriksen sumennus, Tilt-Shift-sumennus, Reitin sumennus, Pyörityksen sumennus (OpenCL-kiihdytys)
  • Älykäs terävöinti (Kohinan vähennys – OpenCL-kiihdytys)
  • Perspektiivin käyristäminen.
  • Valinta ja maski (OpenCL-kiihdytys)

Testattu näytönohjain

Adobe on testannut seuraavien näyttökorttisarjojen kannettaviin ja pöytäkoneisiin tarkoitetut versiot:

• nVidia GeForce: 400-, 500-, 600- ja 700-sarjat
  • nVidia GeForce GTX 965M ja 980M
  • nVidia Quadro: 2000, 4000 (Windows® ja Mac OS), CX, 5000, 6000, K600, K2000, K4000, K5000 (Windows® ja Mac OS), M4000, M5000, P2000, P4000, P5000
  • nVidia GRID K1, K2
  • AMD/ATI Radeon: 5000-, 6000-, 7000-, R7- ja R9-sarjat, 7950 Mac OS
  • AMD/ATI FirePro: 3800, 4800, 5800, 7800, 8800, 9800, 3900, 4900, 5900, 7900, W8100, W9100, D300, D500, D700
  • AMD/ATI FireGL: W5000, W7000, W8000
  • Intel® HD Graphics: P530, P630, 5000
  • Intel® Iris Pro Graphics: P5200, P6300, P580

Huomautus:

Varmista, että asennettuna on käyttämäsi grafiikkasuorittimen uusin ohjain. Grafiikkasuorittimien kannettaviin tietokoneisiin ja pöytätietokoneisiin tarkoitettujen versioiden nimet ovat hieman erilaiset.

Eikö käyttämäsi näytönohjain ole luettelossa?

Edellä lueteltujen näyttökorttien luetteloa päivitetään sitä mukaa, kun testaamme uusia kortteja. Adobe ei kuitenkaan kykene testaamaan kaikkia kortteja ihanteellisen aikataulun mukaan. Jos korttisi ei ole luettelossa, mutta se täyttää seuraavat vaatimukset, se oletettavasti toimii uusimman Photoshop CC -version kanssa:

• Kortti on julkaistu vuonna 2014 tai sen jälkeen.
  • Siinä on vähintään Photoshopin edellyttämä määrä VRAM-muistia (512 Mt). VRAM-muistin suositusmäärä on 2 Gt tai enemmän.

Näytönohjainsarjaa ei tueta

Seuraavia korttisarjoja ei enää testata, eikä Photoshop tue niitä virallisesti:

• AMD/ATI 100-, 200-, 3000- ja 4000-sarjat
  • nVidia GeForce 7000-, 8000-, 9000-, 100-, 200- ja 300-sarjat
  • Vanhemmat Intel® HD Graphics -kortit (esimerkiksi 2000-, 3000- ja 4000-sarjat)

Jotkin GL-toiminnot voivat toimia näillä korteilla, mutta uudemmat ominaisuudet eivät toimi.

Järjestelmävaatimukset | Adobe Camera Raw

Adobe Camera Raw -plug-inillä voit tuoda ja käsitellä Camera Raw -tiedostoja Photoshopissa. Voit käsitellä Camera Raw’lla myös JPEG- ja TIFF-tiedostoja.

Tietokoneen tarvitsee ehkä täyttää lisäjärjestelmävaatimuksia, jotta Adobe Camera Raw toimii tehokkaasti.
Lisätietoja on artikkelissa Adobe Camera Raw | Järjestelmävaatimukset.

Näyttösovittimet, joita ei tueta macOS:

Adobe Camera Raw ei tue seuraavia näyttösovittimia (macOS):

• AMD Radeon HD 6000M -sarja
  • Intel HD 3000/4000 Windows
  • NVIDIA GeForce 9400/9400M
  • NVIDIA GeForce 320M
  • NVIDIA GeForce GT 330M
  • NVIDIA GeForce GT 120/GT 130
  • NVIDIA GeForce 210
  • NVIDIA GeForce GTX 260
  • NVIDIA GeForce 8600M GT
  • NVIDIA GeForce 8800 GT/GS
  • NVIDIA GeForce 9600M GT
  • NVIDIA GeForce 9800 GT
  • NVIDIA Quadro FX 4800N
  • NVIDIA GeForce NVS 3100M

Järjestelmävaatimukset | Vanhemmat Photoshop-versiot