Werken Adobe-apps op Apple-computers met de M1-chip?

Ontdek welke Adobe-apps native kunnen worden uitgevoerd op Apple-computers met de Apple silicon M1-chip.

Werkt mijn Adobe-app op Apple M1-computers?

Apps die native op M1-computers draaien

De volgende apps worden native uitgevoerd op Apple M1-computers.

Character Animator

Adobe Audition

Dreamweaver

Premiere Rush

Adobe Media Encoder

InCopy

After Effects (Beta)

We blijven andere apps testen en optimaliseren voor Apple-computers die de M1-chip gebruiken.

Wanneer brengt Adobe andere apps uit die native draaien op computers met de M1-chip?

We werken eraan om onze andere apps geschikt te maken voor deze computers, maar er zijn nog geen releasedatums bekend voor al onze apps. Dit document wordt bijgewerkt wanneer meer details beschikbaar zijn.

Apps die draaien met Rosetta 2

Je kunt de volgende apps installeren op computers met de Apple M1-chip. Deze maken gebruik van de Rosetta 2-technologie. Het kan in eerste instantie langer duren om de apps te openen terwijl Rosetta 2 ze vertaalt voor gebruik op je M1-computer.

Acrobat Pro (bekende problemen)

After Effects

Animate

Adobe Photoshop Elements 2022

Adobe Premiere Elements 2022

Adobe Bridge (bekende problemen)

Opmerking: Zorg ervoor dat Rosetta 2 al is geïnstalleerd op de computers van de gebruikers wanneer je apps distribueert voor een onderneming of wanneer je zelfstandige installatieprogramma's gebruikt.

Hoe kan ik Rosetta 2 installeren op een M1-computer?

Je kunt Rosetta 2 installeren door een geïnstalleerde Intel-app te starten op je M1-computer. Je kunt ook Terminal openen en de volgende opdracht uitvoeren:

• Als je machtigingen als hoofdgebruiker hebt: /usr/sbin/softwareupdate --install-rosetta
  • Als je geen machtigingen als hoofdgebruiker hebt:/usr/sbin/softwareupdate --install-rosetta --agree-to-license

Waar kan ik mijn app downloaden?

Je kunt deze apps rechtstreeks vanaf creativecloud.adobe.com/apps op je M1-apparaat downloaden. De Creative Cloud desktop-app wordt automatisch samen met je app geïnstalleerd.

Ondersteunt Adobe apps die draaien met Rosetta 2?

We bieden ondersteuning voor de apps die hierboven worden vermeld. We hebben nog geen andere Adobe-apps gecertificeerd en ondersteunen niet het gebruik ervan op M1-apparaten.

Voer alle andere Adobe-apps alleen uit op besturingssystemen en hardwareplatforms die in de systeemvereisten van je apps zijn aangegeven. Zo krijg je de beste resultaten.

Kan ik plug-ins voor Creative Cloud-apps installeren op een Apple M1-computer?

Ja, je kunt plug-ins of extensies op een Apple M1-computer installeren via het tabblad Stock en Marktplaats in de Creative Cloud desktop-app.

Opmerking:

Photoshop ondersteunt alleen de nieuwe plug-ins (op basis van UXP, onder Plug-ins in het menu) native op Apple M1. Als je oudere plug-ins wilt gebruiken (onder Venster in het menu), voer je Photoshop uit in de Rosetta-modus. Als je een ontwikkelaar bent, controleer je of je je plug-ins kunt migreren van CEP naar UXP.

Blijft Adobe ondersteuning bieden voor Apple-apparaten met een Intel-processor?

Ja. Er zijn geen plannen om ondersteuning voor Apple-apparaten met een Intel-processor stop te zetten.

Hoe weet ik of mijn Apple computer een M1- of Intel-chip gebruikt?

Selecteer Apple-menu () > Over deze Mac.  De naam van de chip in je computer wordt vermeld bij Chip.

Achterhalen welke chip je Mac gebruikt