Probleem: op het gereedschap Tekst klikken veroorzaakt een fout

Als u op het gereedschap Tekst klikt, wordt het volgende foutbericht weergegeven:

'Kan uw aanvraag niet voltooien omdat het starten van de tekstengine werd voorkomen.'

Oplossing 1: schakel de lettertypevoorvertoning uit

1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Mac OS: kies Photoshop Elements > Voorkeuren > Type
    • Windows: kies Bewerken > Voorkeuren > Type (Windows)
  2. Hef de selectie Grootte Voorvertoning Lettertypen op.

Oplossing 2: verplaats de lettertypen

1. Ga naar de volgende map:
    • Mac OS: kijk in een van deze mappen:
      • /Users/[gebruikersnaam]/Library/Fonts
      • /Library/Fonts
      • /[network_drive]/Library/Fonts
    • Windows
      • C:\Windows\Fonts
  2. Verplaats de volgende lettertypen van hun huidige locatie naar een andere map:
    • Myriad Pro
    • Myriad Web Pro
  3. Start Photoshop Elements opnieuw op.

Oplossing 3: wis de cache met lettertypen (Photoshop Elements)

Mac OS

1. Sluit Photoshop Elements.
  2. Ga naar /Users/[gebruikersnaam]/Library/Application Support/Adobe/Photoshop Elements/14.0.
  3. Sleep de CT Font Cache-map naar de prullenmand
  4. Maak de map Prullenmand leeg.
  5. Start Photoshop Elements opnieuw en gebruik het gereedschap Tekst om te zien of het probleem is opgelost.

Windows

1. Photoshop Elements afsluiten
  2. Ga naar de betreffende map:
    • Windows XP: \Documents and Settings\Local Settings\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\14.0
    • Windows 7: \Users\[gebruikersnaam]\AppData\Local\Adobe\Photoshop Elements\14.0
    • Windows 7 en 8: \Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe \Photoshop Elements\14.0
  3. Verwijder de CT Font Cache-map.
  4. Maak de Prullenbak leeg.
  5. Start Photoshop Elements opnieuw en gebruik het gereedschap Tekst om te zien of het probleem is opgelost.

Oplossing 4: verwijder de cache met lettertypen (besturingssysteem)

Mac OS

Voer een opdrachtregelhulpprogramma uit in de Terminal-app om de systeemcache met lettertypen te verwijderen. Deze opdracht is onderdeel van Mac OS. Wees voorzichtig als u Terminal gebruikt. Raadpleeg de Atsutil-handleiding voor meer informatie door man atsutil te typen en daarna op Enter te drukken in Terminal. U kunt ook het MacWorld-artikel lezen:http://www.macworld.com/article/139383/2009/03/fontcacheclear.html.

1. Sluit Photoshop Elements.
  2. Kies Toepassingen > Hulpprogramma's > Terminal.
  3. Type de volgende opdracht en druk op Enter: sudo atsutil databases –remove

Windows

1. Sluit alle Adobe-toepassingen.
  2. Ga naar de map: \Windows\ServiceProfiles\LocalService\Appdata\Local.
  3. Verwijder de bestanden met het volgende benoemingspatroon:

*FNTCACHE*.DAT
    *FontCache*.dat-bestanden.

Opmerking: De asterisk (*) vervangt verschillende nummers, letters of woorden zoals FontCache-S-1-5-21.dat of COFFfntCache.dat.