Afbeeldingen van een digitale camera importeren via WIA (alleen Windows)

Met bepaalde digitale camera's kunt u afbeeldingen importeren via Windows Image Acquisition (WIA). Via WIA kunt u afbeeldingen rechtstreeks in Photoshop Elements importeren doordat Photoshop Elements samenwerkt met Windows en de software van de digitale camera of scanner.

1. Kies Bestand > Importeren > WIA-ondersteuning.

2. Kies een bestemming waarin u de afbeeldingsbestanden op de computer wilt opslaan.

3. Zorg dat Opgehaalde afbeelding(en) openen in Photoshop is ingeschakeld. Als u een groot aantal afbeeldingen importeert, of als u de afbeeldingen later wilt bewerken, schakelt u deze optie uit.

4. Selecteer Unieke submap maken met datum van vandaag als u de geïmporteerde bestanden direct wilt opslaan in een map met de huidige datum als naam.

5. Klik op Starten.

6. Selecteer de digitale camera waarvan u afbeeldingen wilt importeren.

Opmerking:

Als de naam van de camera niet in het submenu wordt weergegeven, controleert u of de software en stuurprogramma’s goed zijn geïnstalleerd en de camera is aangesloten.

7. Kies de afbeelding of afbeeldingen die u wilt importeren:

• Klik op de afbeelding in de lijst met miniaturen om de afbeelding te importeren.

• Houd Shift ingedrukt en klik op meerdere afbeeldingen om deze afbeeldingen tegelijk te importeren.

• Klik op Alles selecteren om alle beschikbare afbeeldingen te importeren.

8. Klik op Foto’s laden om de afbeelding te importeren.