Brukerveiledning Avbryt

Læring og inspirasjon i appen | Lightroom for mobilenheter (Android)

1. Brukerhåndbok for Adobe Lightroom
  2. Introduksjon
    1. Dette er nytt i Lightroom
    2. Systemkrav for Lightroom
    3. Lightroom | Vanlige spørsmål
    4. Lightroom-opplæringsmateriale
    5. Arbeid med Adobe Photoshop Lightroom for mobiltelefon
    6. Angi innstillinger
  3. Læring i appen
    1. Læring og inspirasjon i appen
    2. Læring og inspirasjon i appen | Lightroom for mobilenheter (iOS)
    3. Læring og inspirasjon i appen | Lightroom for mobilenheter (Android)
  4. Legg til, importer og ta bilder
    1. Legg til bilder
    2. Ta bilder med Lightroom for mobilenheter (iOS)
    3. Ta bilder med Lightroom for mobilenheter (Android)
    4. Importer bilder i Lightroom for mobilenheter (iOS)
    5. Importer bilder og videoer i Lightroom for mobilenheter (Android)
  5. Organiser bilder
    1. Organiser bilder
    2. Finn og organiser bilder av personer i Personvisning
    3. Søk etter og organiser bilder i Lightroom for mobilenheter (iOS)
    4. Søk etter og organiser bilder i Lightroom for mobilenheter (Android)
  6. Rediger bilder
    1. Rediger bilder
    2. Maskering i Lightroom
    3. Rediger bilder i Lightroom for mobilenheter (iOS)
    4. Rediger bilder i Lightroom for mobilenheter (Android)
    5. Slå sammen bilder for å lage HDR, panoramabilder og HDR-panoramabilder
    6. Forbedre bildekvaliteten enkelt i Lightroom
  7. Rediger videoer
    1. Rediger videoer
    2. Rediger videoer i Lightroom for mobilenheter (iOS)
    3. Rediger videoer i Lightroom for mobilenheter (Android)
  8. Lagre, del og eksporter
    1. Eksporter eller del bildene dine
    2. Eksporter og del bilder i Lightroom for mobilenheter (iOS)
    3. Lagre, del og eksporter bilder med Lightroom for mobilenheter (Android)
  9. Lightroom for mobilenheter, TV og Internett
    1. Kom i gang med Lightroom for mobilenheter (iOS)
    2. Kom i gang med Lightroom for mobilenheter (Android)
    3. Adobe Photoshop Lightroom på Internett
    4. Konfigurer Lightroom for Apple TV-appen
    5. Bruk tastatursnarveier i Lightroom for mobilenheter (iOS og Android)
    6. Adobe Photoshop Lightroom for mobilenheter og Apple TV | Vanlige spørsmål
    7. Vis bilder og videoer i Lightroom på TV-en din
    8. Slik legger du til og synkroniserer forhåndsinnstillinger med en mobilenhet
  10. Overfør bilder
    1. Overfør Apple-bildebiblioteket til Lightroom
    2. Overfør bilder og videoer fra Lightroom Classic til Lightroom
    3. Overfør bilder fra Photoshop Elements til Lightroom

Lightroom gir deg ikke bare muligheten til å skape vakre bilder og uttrykke deg, men det hjelper deg med å bli en bedre fotograf med nye måter å bli inspirert på og utvikle ferdighetene dine, rett i appen. Du kan få praktisk erfaring ved å lære hvordan du får bilder til å se best mulig ut, med en solid samling av interaktive veiledninger. Du kan også bla gjennom ulike bildekategorier og inspirerende bilder av andre fotomedlemmer og trykke på dem for å se hvordan bildet ble redigert, trinn for trinn.  Du kan også lagre endringene som en forhåndsinnstilling.

Rediger bilder for andre fotografer, og la dem redigere dine

Introdusert i Lightroom for mobilenheter (Android) versjon 7.4 (juni 2022-versjonen)

I fanen Remiks i Discover-feeden kan du finne ut hva andre fotografer gjør, og lære de nyeste redigeringstrendene fra dem. Du kan også redigere andres bilder, sammenligne redigeringer og lære av andre.

1. Trykk på Discover nederst til høyre på skjermen > trykk på fanen Remikser.

2. Slik redigerer du et bilde: Bla til Alle redigeringer som kan remikses for å se bildene som kan remikses. Trykk på ikonet for Remiks, eller åpne bildet for å remikse det. Trykk på Remiks-ikonet i panelet til høyre på skjermen.

Når du redigerer et bilde, bruker du rullegardinmenyen øverst på skjermen til å velge om bildet skal være som bilde eller med opprinnelig redigering.

3. Når du har redigert bildet, trykker du på ikonet ( ). Legg til en kommentar om redigeringsprosessen din, og trykk på Publiser for å la brukeren se redigeringene dine. Alle redigeringer som er gjort, vil vises i fanen Remikser på brukerens profil.

4. Slik deler du et bilde og lar andre redigere det: Åpne et redigert bilde og trykk på Del-ikonet > Del til Discover. Slå på veksleknappen Tillat remiksing > trykk på avmerkingsikonet. Fyll ut informasjon som Tittel, Beskrivelse osv., før du deler bildet.

Merk:

Når du deler en Remiks til Discover, vil den automatisk dukke opp i delen Nettopp remikset.

5. Åpne et bilde for å vise alle redigeringene (remiksene) som ulike personer har gjort, på ett sted. Trykk på og vis hver redigering i det nedre navigatørpanelet. Justeringene som er gjort, blir synlige når du blar oppover på skjermen.

På den måten kan du lære, sammenligne og finne redigeringsstiler som fungerer for deg. Du kan også trykke på hjerteikonet hvis du liker et bilde.

6. Hvis du liker redigeringen, klikker du på Lagre som forhåndsinnstilling i panelet til høyre for å lagre det for fremtidig bruk. Du kan åpne disse senere fra panelet Forhåndsinnstillinger.

7. Hvis du ønsker å fjerne bildet ditt fra Remikser, trykker du på ikonet med tre prikker på bildet og deretter på Fjern

Søk og filtrering i fellesskapet

Introdusert i Lightroom for mobilenheter (Android) versjon 7.4 (juni 2022-versjonen)

Lightroom-fellesskapet i appen er nå mer spennende enn noensinne! Fra og med juni 2022-versjonen av Lightroom for Android kan du søke etter og filtrere innhold i delene Lær og Discover.

Søk i Lightroom-appfellesskapet

Bruk søkefeltet i Lær- og Discover-delen til å søke etter opplæringsmateriale, bilder og mer.

Filtrer i Lightroom-appfellesskapet

Med filtreringsalternativet i Lær-delen kan du filtrere opplæringsmateriale basert på følgende:

Læringstema: Filtrer innhold og temaer basert på svart-hvitt, farge, komposisjon, bilderedning, lys og spesialeffekter.

Verktøy: Bruk et filter for å søke etter opplæringsmateriale basert på verktøy som fargegradering, grunnleggende, maskering, reparasjon osv.

Emne: Se etter opplæringsmateriale og innhold etter emne, inkludert abstrakt, mat, mennesker, natur, bryllup osv.

Nivå: Du kan også filtrere opplæringsmateriale/innhold basert på nivåer som nybegynner, mellomtrinn og viderekommen

Filtrer i Lær-delen
Filtreringsalternativer i Lær-delen.

Filtreringsalternativer i Discover-delen.
Filtreringsalternativer i Discover-delen.

Med filtreringsalternativet i Discover-delen kan du filtrere redigeringer basert på følgende:

Kan remikses: Slå på denne veksleknappen hvis du bare vil se bildene du kan prøve å redigere.

Last ned forhåndsinnstilling: Slå på denne veksleknappen hvis du vil se forhåndsinnstillinger fra fellesskapet som du kan laste ned.

Emne: Bruk denne til å velge et emne du er interessert i.

Få praktisk erfaring med interaktive veiledninger

Interaktive veiledninger gir en kostnadsfri og enkel måte å lære en lang rekke redigeringsteknikker på mens du jobber med appen. Du får tilgang til opplæringsmateriale fra en rekke profesjonelle fotografer og fotoinstruktører, og kan bruke redigeringene trinn for trinn rett i Lightroom for mobilenheter.

Få tilgang til interaktiv opplæring

1. Trykk på Lær-ikonet.

Lær-ikon

2. Lær-delen viser settet med opplæringsmateriale for å lære ulike bilderedigeringsteknikker. Trykk på et av følgende for å velge en opplæring:

For deg

Gir anbefalinger om opplæringsmateriale basert på søkene dine. For deg viser også opplæringsmateriale under delene Profilert, Populær og Populære kategorier.

Bla gjennom

Bla gjennom opplæringsmateriale kategorisert etter Tema, Verktøy og Emne. Bruk rullegardinmenyen til å velge en av de tre kategoriene.

Nylig sett

Finn en liste over opplæringsmateriale som du har sett før, sammen med mer anbefalt opplæringsmateriale.

Merk:

Ved å starte fra Lightroom-versjon 7.0 kan du finne detaljert informasjon, interaktive veiledninger om Lineær og Sirkulær gradering i Lær-delen. Trykk på Bla gjennom > Etter verktøy for å finne opplæringsmateriale om spesifikke verktøy.

3. Når du trykker på en opplæring, dukker det opp et nytt vindu med detaljer om opplæringen, for eksempel opphavsperson, total varighet og sentrale funksjoner som dekkes i opplæringen. Klikk på Start opplæringsmateriale.

Interaktiv opplæring

4. Følg opplæringen med et prøvebilde i Lightroom. Du kan trykke og holde på skjermbildet når som helst under opplæringen for å vise før-og-etter-bildet. Du kan også rangere opplevelsen din av opplæringsmaterialet etter at du har fullført opplæringen.

Ranger opplevelsen

Merk:
    • Hvis du vil vise histogrammet til bildet, trykker du på ikonet med tre prikker øverst til høyre og aktiverer Vis histogram-alternativet fra menyen som åpnes.
    • Ved å starte fra Lightroom for mobilenheter (Android) versjon 6.3 kan du få tilgang til opplæringer for Fargegradering. I Lær trykker du på Bla gjennom > Etter verktøy > Fargegradering for å vise opplæringene.

Opprett forhåndsinnstilling

Du kan opprette en forhåndsinnstilling basert på innstillingene i opplæringen. Gjør følgende for å opprette en forhåndsinnstilling:

1. Få tilgang til den interaktive opplæringen du ønsker.

2. Når opplæringen er ferdig, trykker du på ikonet med tre prikker øverst til høyre og velger Opprett forhåndsinnstilling fra menyen som åpnes.

3. Angi Forhåndsinnstillingsnavn, Forhåndsinnstillingsgruppe, velg innstillingene du vil inkludere i forhåndsinnstillingen, og trykk på ikonet for å bekrefte.

Når du redigerer bildene dine, kan du nå vise og bruke den opprettede forhåndsinnstillingen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruk forhåndsinnstillinger på bildet ditt.

Kopier innstillinger

Gjør følgende for å kopiere innstillingene for opplæringen:

1. Få tilgang til den interaktive opplæringen du ønsker.

2. Når opplæringen er ferdig, trykker du på ikonet med tre prikker øverst til høyre og velger Kopier innstillinger fra menyen som åpnes.

3. Velg innstillingene du ønsker å kopiere, og trykk på ikonet for å bekrefte.

Du kan lime inn de kopierte innstillingene til ett eller flere bilder. For mer informasjon kan du se Kopiere og lime inn redigeringer.

Del en opplæring

Gjør følgende for å dele en opplæring:

1. Åpne en opplæring i delen Lær.

2. Trykk på Del-ikonet øverst til høyre.

Del en opplæring

Oppdag inspirerende bilder

Oppdag inspirerende bilder ved å bla gjennom ulike bilder fra andre fotomedlemmer, bla gjennom ulike bildekategorier og trykke på dem for å se hvordan bildet ble redigert trinn for trinn. Du kan også lagre endringene som en forhåndsinnstilling.

Tilgang til inspirerende bilder

1. Trykk på Discover-ikonet.

Discover

2. Discover-delen viser listen over inspirerende bilder. Trykk på et bilde du synes er inspirerende.

Oppdag inspirerende redigeringer

3. Når du trykker på et bilde, dukker det opp et nytt vindu for å vise resultatet av redigeringer gjort i bildet.

Discover

Merk:

Trykk på informasjonsikonet øverst til høyre for å vise mer informasjon om bildet.

4. Trykk på Redigeringer for å se hvordan bildet ble redigert trinn for trinn.

Lik et bilde

1. Gjør et av følgende for å like et bilde:

• Trykk på  nede i det høyre hjørnet av bildet i Discover-delen.
    • Åpne ønsket bildet fra Discover-delen, og trykk på  nederst til høyre.
  2. Hvis du ved en feiltakelse har likt et bilde, trykker du på  igjen for å oppheve valget ditt.

Lagre som forhåndsinnstilling

Du kan lagre den nøyaktige kombinasjonen av glidebryterposisjoner i bildet som en forhåndsinnstilling du kan bruke på andre bilder. Gjør følgende for å lagre redigeringer som forhåndsinnstillinger:

1. Åpne bildet du ønsker i delen Discover.

2. Gjør ett av følgende:

• Trykk på informasjonsikonet øverst til høyre, og velg Lagre som forhåndsinnstilling.
    • Trykk på ikonet med tre prikker øverst til høyre, og velg Lagre som forhåndsinnstilling.
    • Trykk på lagre som forhåndsinnstilling-ikonet nederst til høyre.
  3. Angi Forhåndsinnstillingsnavn, Forhåndsinnstillingsgruppe, og trykk på ikonet for å bekrefte. Som standard blir forhåndsinnstillingen lagt til Lagrede forhåndsinnstillinger-gruppen i Bibliotek-visningen av Forhåndsinnstillinger-panelet.

Når du redigerer bildene dine, kan du nå vise og bruke den lagrede forhåndsinnstillingen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruk forhåndsinnstillinger på bildet ditt.

Åpne i redigering

1. Åpne bildet du ønsker i delen Discover.

2. Gjør ett av følgende:

• Trykk på informasjonsikonet øverst til høyre, og velg Åpne i redigering.
    • Trykk på ikonet med tre prikker øverst til høyre, og velg Åpne i redigering.

Del et bilde

Gjør følgende for å dele et bilde:

1. Åpne et bilde i delen Discover.

2. Trykk på Del-ikonet øverst til høyre.

Del redigeringene dine

Du kan dele bildene dine sammen med redigeringene av dem til Discover-delen for å inspirere andre Lightroom-brukere og knytte kontakt med dem. Du kan også la redigeringene dine bli lagret som forhåndsinnstilling av andre brukere.

Slik deler du redigeringene dine:

1. Lagre et bilde hvis redigering du ønsker å dele med andre brukere.

2. Trykk på Del-ikonet øverst i det høyre hjørnet, og velg Del redigering.

Deling

3. I Del redigering-dialogboksen angir du følgende opplysninger:

Tittel

Angi navnet på redigeringen din.

Beskrivelse

Angi beskrivelsen som best passer redigeringen din.

Kategorier

Velg minst én kategori for å bidra til å gjøre innlegget ditt lett å oppdage for brukere. Du kan velge opptil tre kategorier.

Tillatelser

Velg Aktiver Lagre som forhåndsinnstilling for å la andre brukere lagre redigeringene dine som forhåndsinnstilling. Dette valget er aktivert som standard. Velg Inkluder plasseringsinformasjon for å dele plasseringsinformasjon sammen med redigeringene dine.

Opphavsrett

Viser profilnavnet ditt. For å endre navnet ditt i opphavsrett redigerer du navnet i profilen din.

Del redigering

4. Trykk på ikonet for å bekrefte. En delbar kobling vises, som du kan kopiere og dele med andre.

Du kan vise og redigere opplysningene i de delte redigeringene dine i Redigeringer-fanen i profilen din.

Merk:

Liker-klikkene du får på de delte redigeringene dine, er private for deg og vil ikke være synlige for andre.

Følg favorittfotografene dine

Du kan velge å følge favorittfotografene dine i Lightroom-fellesskapet. For deg-fanen i delene Lær og Discover viser opplæringer og redigeringer basert på innleggene du liker, nylig redigeringsaktivitet og personer du velger å følge.

1. Trykk på ikonet for Lær eller Discover.

2. Trykk på For deg-fanen for å se anbefalte opplæringer eller inspirerende redigeringer. Du kan rulle ned for å finne Profilerte-, Populære- og Bli inspirert-innlegg.

For deg

3. Velg den ønskede opplæringen eller en inspirerende redigering for å vise den.

4. Hvis du liker arbeidet til en fotograf, kan du følge vedkommendes arbeid. Gjør ett av følgende for å følge en opphavsperson:

• Velg innleggene du liker, trykk på navnet til opphavspersonen, og trykk deretter på Følg. I Discover kan du se redigeringene til andre personer du følger, i Følger-fanen.
    • Trykk på bildet du liker, og klikk på opphavspersonens avatar øverst på skjermen for å følge denne brukeren.
    Følg

Merk:

Fotografene du følger, kan vises av andre Lightroom-brukere.

Blokker eller opphev blokkering av fotografer

Introdusert i Lightroom for mobilenheter 6.3 (juni 2021-versjonen)

1. Trykk på ikonet for Lær eller Discover.

2. Trykk på miniatyrbildet til opphavspersonen i et innlegg for å åpne profilen til opphavspersonen.

3. I profilen til opphavspersonen trykker du på ikonet med tre prikker og velger Blokker-alternativet.

Når du blokkerer en opphavsperson, vil du ikke være i stand til å vise vedkommendes profil og innlegg. Den blokkerte personen vil heller ikke være i stand til å vise profilen eller innleggene dine. Blokkerte opphavspersoner blir ikke varslet når du blokkerer dem.

blokker opphavspersoner

4. Hvis du vil oppheve blokkering av noen, går du til vedkommendes profil, velger Ekskluderingsliste fra menyen med tre prikker og opphever deretter blokkering av en opphavsperson.

Opphev blokkering

Finn opplæringer og innlegg fra opphavspersonsprofiler

Fra og med Lightroom for mobilenheter versjon 5.1 kan du vise profiler og opphavspersoner som oppretter interaktive opplæringer og Discover-innlegg. Fra hver av opphavspersonsprofilene kan du finne en samlet liste over opphavspersonsprofiler og redigeringer, og også finne ut mer om opphavspersonene.

1. Trykk på ikonet for Lær eller Discover.

2. Bla til den ønskede interaktive opplæringen eller ønsket Discover-innlegg.

3. I miniatyrbildet trykker du på navnet til opphavspersonen.

Opphavspersonens profil

4. Trykk på en av de følgende fanene:

Opplæringsmateriale

Finn opplæringer som opphavspersonen har opprettet.

Redigeringer

Finn redigeringer som opphavspersonen har opprettet.

Om

Vis opplysninger om opphavspersonen.

Følger

Finn brukere som opphavspersonen følger.

Følgere

Finn ut hvem som følger en opphavsperson.

Opphavspersonens profil