Om du vill använda Lightroom Classic måste datorn uppfylla de tekniska specifikationer som är angivna nedan.

Gäller för

November 2019-versionen och senare (versioner 9.x)

Systemkrav för Lightroom Classic

Windows

Systemkrav
Processor Intel®- eller AMD-processor med 64-bitarsstöd*; 2 GHz-processor eller bättre
Operativsystem Microsoft 7 med Service Pack 1 (64-bitars) eller Windows 10**
RAM 4 GB RAM (12 GB rekommenderas)
Hårddiskutrymme 2 GB tillgängligt hårddiskutrymme för att installera programmet.
Bildskärmsupplösning Skärm på 1024 x 768
Krav för grafikprocessoracceleration
  • AMD: Radeon-grafikprocessor med stöd för DirectX 12 eller OpenGL 3.3.
  • Intel: Skylake-grafikprocessor eller nyare grafikprocessor med stöd för DirectX 12.
  • NVIDIA: grafikprocessor med stöd för DirectX 12 eller OpenGL 3.3.
  • Grafikkort med OpenGL 3.3- och DirectX 10-funktioner för grafikprocessorrelaterade funktioner.
  • 1 GB VRAM-minne (Video RAM). 2 GB VRAM-minne (4 GB rekommenderas) om du har en stor bildskärm med hög upplösning, som en 4K- eller 5K-bildskärm.
Internet Internet-anslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster.†

* Processor med två kärnor rekommenderas för HD- och AVCHD-video.

** Stöds inte i Windows 8.1 och Windows 10 version 1511, 1703, 1709 och 1803.

† Obs! En Internet-anslutning, ett Adobe ID-id och godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Om du är månadsmedlem utförs försök att validera programvaran var 30:e dag och om du är årsmedlem utförs försök att validera programvaran var 99:e dag. Produkten kan integreras med eller tillåta åtkomst till vissa nättjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för personer som är minst 13 år gamla och tjänsterna kräver att du godkänner ytterligare användningsvillkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Ytterligare avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

macOS

Systemkrav
Processor Intel-processor med flera kärnor och 64-bitarsstöd*
Operativsystem macOS 10.13 (High Sierra), macOS 10.14 (Mojave) eller macOS 10.15 (Catalina)
RAM 4 GB RAM (12 GB rekommenderas)
Hårddiskutrymme 2 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera programmet (kan inte installeras på en volym med skiftlägeskänsligt filsystem eller på flyttbara flashminnen).
Bildskärmsupplösning Skärm på 1024 x 768
Krav för grafikprocessoracceleration
  • AMD: macOS 10.13 eller senare med stöd för Metal.
  • Intel: macOS 10.13 eller senare med stöd för Metal.
  • NVIDIA: macOS 10.13 eller senare med stöd för Metal.
  • Grafikkort med OpenGL 3.3-funktioner för grafikprocessorrelaterade funktioner.
  • 1 GB Video RAM (VRAM). 2 GB VRAM-minne (4 GB rekommenderas) om du har en stor bildskärm med hög upplösning, som en 4K- eller 5K-bildskärm.
Internet  Internet-anslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.†

* Processor med två kärnor rekommenderas för HD- och AVCHD-video.

† Obs! En Internet-anslutning, ett Adobe ID-id och godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Om du är månadsmedlem utförs försök att validera programvaran var 30:e dag och om du är årsmedlem utförs försök att validera programvaran var 99:e dag. Produkten kan integreras med eller tillåta åtkomst till vissa nättjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för personer som är minst 13 år gamla och tjänsterna kräver att du godkänner ytterligare användningsvillkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Ytterligare avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

Språkversioner av Lightroom Classic

Lightroom Classic är tillgängligt på följande språk:

Deutsch

English

Español

Français

Italiano

Nederlands

Português (Brasil)

Svenska

日本語

简体中文

繁體中文

한국어