Typekit har bytt namn till Adobe Fonts och ingår nu i Creative Cloud och andra prenumerationer. Mer information.

Hur skaffar jag Adobe Comp?

Adobe Comp för iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter och Chromebook finns tillgängligt som en kostnadsfri nedladdning från iTunes App Store och Google Play.

Adobe Comp finns tillgängligt på engelska, franska, tyska, japanska, italienska, spanska, ryska, koreanska, portugisiska (Brasilien), polska, traditionell kinesiska, svenska, turkiska, danska, nederländska, finska, norska och tjeckiska.

De senaste systemkraven finns på Adobe Comp-sidan på iTunes App Store eller Google Play.

Behövs ett Creative Cloud-konto för att använda Comp?

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap. Om du inte redan är medlem kan du registrera dig för ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap. Om du använder en Google Chromebook skapar du ett Adobe ID om du inte redan har ett och loggar sedan in.

Var finns mer information om Comp?

Du kan läsa mer om Comp på de här webbsidorna:

• Gå till produktsidan för Adobe Comp.

• Gå till informationssidan för Adobe Comp.

• Gå till iTunes-sidan för Adobe Comp.

Var kan jag få hjälp och support för Comp?

comp_appicon_128

Använd Adobe Comp CC på din iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhet eller Chromebook till att snabbt designa sammanställningar till dina utskrifts-, mobil- eller webbprojekt. Lägg till resurser (bilder, färg, former och text) från Creative Cloud Libraries, eller teckensnitt från Typekit för att skapa imponerande layouter. Comp är även kompatibelt med fotoredigeringsappar, inklusive Photoshop Mix och Photoshop Fix, så att du kan flytta och redigera dina bilder mellan appar som en del i ett flytande arbetsflöde. Med ett fingertryck skickar du din design till Photoshop CC, Illustrator CC, Adobe Muse CC, eller InDesign CC för editering och slutlig produktion.

Allmän information

Använda Adobe Comp CC

Hur lär jag mig använda Adobe Comp CC?

Eller använd självstudierna i appen:

1. Logga in med ditt Adobe ID på Comp CC.
  2. Tryck på ikonen Comp i det övre vänstra hörnet på skärmen.
  3. Välj Visa självstudier.

Du kan också skicka synpunkter och frågor inifrån Comp:

1. Logga in med ditt Adobe ID på Comp CC.
  2. Tryck på ikonen Comp i det övre vänstra hörnet på skärmen.
  3. Välj Ge oss feedback.

Hur fungerar länkade resurser i Comp?

Grafik/bilder som placerats i dina bibliotek och CC-filer behåller nu länken när du skickar dem till skrivbordsappar.

Det innebär att placerade grafiker nu visas som länkade filer i Illustrator, Muse och InDesign, och som länkade SmartObjects i Photoshop.

Till exempel, när en resurs från ett CC Library placeras i Comp, behåller Comp länken och skickar den vidare till skrivbordet när du väljer Skicka till.

Om biblioteksresursen uppdateras, visas ändringarna i den länkade resursen i skrivbordsappen.

Hur redigerar jag bilder med Photoshop Mix i Comp?

Du kan utnyttja kraften hos Mix för att redigera placerade bilder i Comp i ett smidigt arbetsflöde när du befinner dig i Comp:

1. Starta skärmen Redigera mellan appar genom att trycka på Creative Cloud-logotypen.
  2. Välj Photoshop Mix och tryck sedan på Fortsätt.
  3. Tryck på bockmarkeringen i Photoshop Mix för att bekräfta ändringarna.
  4. Tryck på Gå tillbaka till Comp.

Gå till Comp-forumen för mer hjälp.

Hur redigerar jag bilder med Photoshop Fix i Comp?

Du kan använda Photoshop Fix för att redigera placerade bilder i Comp i ett smidigt arbetsflöde när du befinner dig i Comp:

1. Starta skärmen Redigera mellan appar genom att trycka på Creative Cloud-logotypen.
  2. Välj Photoshop Fix och tryck sedan på Fortsätt.
  3. Tryck på bockmarkeringen i Photoshop Mix för att bekräfta ändringarna.
  4. Tryck på Gå tillbaka till Comp.

Gå till Comp-forumen för mer hjälp.

Hur får jag åtkomst till ritningsläget i Comp?

Vi har kombinerat ritningsläget med redigeringsläget för att användare ska slippa växla mellan olika skärmar.

Hur ändrar jag storleken på ritytan efter att jag har skapat ett projekt i Comp?

1. Starta inställningsmenyn i ett projekt genom att trycka på ikonen Inställningar i det övre högra hörnet på skärmen.
  2. Tryck på Format Mina format > Nytt format.
  3. Ange bredden och höjden för att ändra ritytans storlek.

Finns det självstudievideor om hur Comp används?

Ta en titt på de här videorna:

Hur får jag åtkomst till stödraster och stödlinjer?

Få åtkomst till stödraster och stödlinjer:

1. Starta inställningsmenyn genom att trycka på ikonen Inställningar i det övre högra hörnet på skärmen.
  2. Välj Lägg till bredvid menyalternativet Stödraster och stödlinjer.
  3. För alternativknappen åt vänster eller höger för att aktivera eller inaktivera Smarta stödlinjer.

Hur får jag åtkomst till Adobe Stock?

Åtkomst till Adobe Stock i Comp:

1. Placera en bildruta på arbetsytan.
  2. Tryck inuti bildrutan för att öppna menyn Bilder.
  3. Välj Adobe Stock i menyn Bilder.

Eller

1. Starta menyn Bilder genom att trycka på bildikonen i det övre högra hörnet på skärmen.
  2. Välj Adobe Stock.

Hur exporterar jag ett dokument som PDF?

Så här exporterar du ett dokument som PDF:

1. Starta delningsmenyn genom att trycka på ikonen Dela i det övre högra hörnet på skärmen.
  2. Välj Dela PDF.

Hur skickar jag ett projekt till skrivbordet?

Om det behövs kan du skicka ett projekt till InDesign CC, Photoshop CC, Illustrator CC eller Muse CC för vidare redigering och färdigställning.

1. Starta delningsmenyn i ett projekt genom att trycka på ikonen Dela i det övre högra hörnet på skärmen.
  2. Välj något av följande alternativ:
  • Skicka till InDesign CC
  • Skicka till Photoshop CC
  • Skicka till Illustrator CC
  • Skicka till Muse CC

Hur samarbetar jag med andra som använder Comp CC?

Du kan samarbeta med andra användare och dela ditt projekt via Adobe Comp.

1. Starta delningsmenyn i ett projekt genom att trycka på ikonen Dela i det övre högra hörnet på skärmen.
  2. Välj Dela länk.

Dina medarbetare kan öppna länken i en webbläsare och spara projektet. En kopia av projektet är tillgänglig för dem att arbeta med.