Vanliga frågor | Mobilappar

Viktig påminnelse:

Se även:

Allmän information

Det här är de allmänna systemkraven för Adobe-mobilappar:

iOS

Adobe-mobilappar stöder iOS 9 och senare versioner på iPad Pro, iPad 2 och senare, iPhone 4s, 5, 5s, 5c, 6, 6S, 6 Plus, 6S Plus, 7, 7 Plus och iPod Touch 5th Generation.

Android

Adobe-mobilappar stöder telefoner med Android 4.1.x och senare versioner.

Se till att Android-telefonen som du vill installera Adobe-mobilappar på uppfyller följande systemkrav:

Lägsta systemkrav

• Processor: Quad Core-processor med 1,5 GHz frekvens och ARMv7-arkitektur
  • RAM: 1 GB
  • Intern lagring: 8 GB
  • Android OS-version: 4.1.x och senare

Rekommenderade systemkrav

• Processor: Quad Core-processor med 2,2 GHz frekvens eller högre, ARMv7-arkitektur
  • RAM: 2 GB
  • Intern lagring: 8 GB eller mer
  • Android OS-version: 4.1.x och senare

Undantag

Vissa Adobe-mobilappar stöder något annorlunda enheter och plattformar än vad som anges i standardkraven ovan:

Adobe-mobilapp

Kompatibilitet med Android OS

Photoshop Fix

Kräver en telefon med Android OS-version 5.1.x eller senare.

Surfplattor med Android OS stöds inte.

Med CreativeSync kan du smidigt gå mellan olika appar på din mobila enhet i ett sammanhängande arbetsflöde. Här är ett exempel:

Du arbetar med att skapa en layout med Adobe Comp. Du har placerat en bild i din layout, men bilden måste förbättras – kanske vill du ta bort bakgrunden från bilden. Om du trycker på fotot startas Adobe Photoshop Mix automatiskt på din enhet med bilden redan inläst. (Om du inte har installerat Mix uppmanas du att göra det.) Du kan ta bort bakgrunden och förfina bilden tills du är nöjd med den. Därefter kan du stänga Mix. Tack vare CreativeSync har den nya versionen av bilden monterats automatiskt i din layout i Comp.

Funktionen du använder är kostnadsfri under en introduktionsperiod, men så småningom kan en avgift eller en betald Adobe Creative Cloud-medlemsplan komma att krävas. Tänk på att allt arbete som sparats när funktionerna använts under den kostnadsfria perioden finns tillgängligt även när betalerbjudandet startats. Inget arbete går förlorat.

Adobe använder Adobe Creative SDK för att göra många av de nya funktionerna i Adobes mobilappar tillgängliga i utvalda appar från andra företag. För användning i appen av vissa av dessa funktioner kan så småningom en avgift eller en betald Adobe Creative Cloud-medlemsplan komma att krävas.

Priser och tillgänglighet

Besök Apples App Store eller Google Play för ditt land för att kontrollera tillgängligheten.

Besök Apples App Store för ditt land eller Google Play för att kontrollera språktillgängligheten.

Anslutning mellan Adobes mobilappar och Creative Cloud (för att synkronisera, lagra och dela filer) kräver ett Creative Cloud-medlemskap, antingen kostnadsfritt eller betalt. Om du inte redan är medlem kan du registrera dig för ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap. Adobes mobilappar måste hämtas separat.

Adobe Capture

Adobe Capture för iOS och Android kan hämtas kostnadsfritt på iTunes App Store och Google Play.

Adobe Capture är för tillfället tillgängligt på följande språk: danska, engelska, finska, franska, italienska, japanska, kinesiska (traditionell), koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tjeckiska, turkiska och tyska.

Information om de senaste systemkraven finns på Adobe Capture-sidan i iTunes App Store och Google Play.

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap. Om du inte redan är medlem kan du registrera dig för ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap. Om du använder en Google Chromebook skapar du ett Adobe ID om du inte redan har ett och loggar sedan in.

På dessa webbsidor finns mer information om Capture:

Ta del av en självstudiekurs för att komma igång, eller gå till Adobe Capture-forumen.

Adobe Comp

Adobe Comp för iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter och Chromebook är tillgängligt som en kostnadsfri nedladdning från iTunes App Store och Google Play.

Adobe Comp finns tillgängligt på danska, engelska, finska, franska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien), ryska, spanska, svenska, tjeckiska, traditionell kinesiska, turkiska och tyska.

De senaste systemkraven finns på Adobe Comp-sidan på iTunes App Store eller Google Play.

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap. Om du inte redan är medlem kan du registrera dig för ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap. Om du använder en Google Chromebook skapar du ett Adobe ID om du inte redan har ett och loggar sedan in.

Du kan läsa mer om Comp på de här webbsidorna:

• Gå till produktsidan för Adobe Comp.

• Gå till informationssidan för Adobe Comp.

• Gå till iTunes-sidan för Adobe Comp.

Adobe Illustrator Draw

Draw för mobiltelefoner, surfplattor och Chromebook är tillgängligt som en kostnadsfri nedladdning via iTunes App Store och Google Play.

Draw är för närvarande tillgängligt på danska, engelska, finska, franska, italienska, japanska, kinesiska (traditionell), koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska (Portugal och Brasilien), ryska, spanska, svenska, tjeckiska, turkiska och tyska.

Besök Adobe Illustrator Draw-sidan i iTunes App Store eller Google Play för de senaste systemkraven.

Nej. Draw har designats för att fungera ihop med Ink och Slide, men denna maskinvara behövs inte för att använda Draw. I Draw kan du använda fingret, ett ritstift eller den inbyggda digitala linjalen.

Ja. Draw har stöd för följande tryckkänsliga pennor: Adonit Jot Touch 4, Adonit Jot Touch med Pixel Point, Wacom Intuos Creative Styluses, Pencil by FiftyThree och Apple Pencil.

Observera att Apple Pencil endast stöds på iPad Pro.

Draw har också stöd för Adonit Jot Scripts funktion för att ignorera tryck från handloven.

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap. Om du inte redan är medlem kan du registrera dig för ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap. Om du använder en Google Chromebook skapar du ett Adobe ID om du inte redan har ett och loggar sedan in.

På dessa webbsidor finns mer information om Draw:

Se en självstudiekurs, läs de vanliga frågorna eller besök supportforumet.

Adobe Photoshop Fix

Photoshop Fix är en ny mobilapp för retuschering från Adobe för iPhone, iPad och Android-enheter som skapats med Adobe Creative SDK. Appen är ett utmärkt verktyg för både proffs och amatörfotografer. Med Fix kan funktioner som tidigare bara fanns i Photoshop användas på mobila enheter. Fix är lätt att använda och fungerar tillsammans med andra bildredigeringsverktyg från Adobe. Fix kan användas med Photoshop Mix, den nya Adobe-mobilappen du kan använda för att klippa ut och kombinera foton. I båda apparna kan du skicka filer till Photoshop och spara bilder i dina Lightroom-samlingar.

iPhone- och iPad-användare kan hämta Photoshop Fix kostnadsfritt via iTunes App Store. Android-användare kan hämta den kostnadsfria appen på Google Play Store.

Information om de senaste systemkraven finns på iTunes App Store och Google Play Store.

Obs!
  • Photoshop Fix är tillgängligt för iOS på följande språk: engelska, franska, japanska och tyska.
  • För Android är Photoshop Fix-appen för närvarande inte tillgänglig för Android-surfplattor och Chromebooks.

Med CreativeSync kan du smidigt gå mellan olika appar på din mobila enhet i ett sammanhängande arbetsflöde. Du kan enkelt flytta till och från Photoshop Mix, Lightroom på mobilen och Photoshop Express till Fix och tillbaka.

Kom igång med en självstudiekurs eller besök supportforumet. Personlig teknisk support, säkerhetskorrigeringar och felkorrigeringar är inte tillgängliga för Photoshop Fix nu.

Adobe Photoshop Mix

Adobe Photoshop Touch skapades från början för att erbjuda delar av Photoshop-verktygen i en fristående men begränsad app. Photoshop Mix är enbart avsett för kombinering av bilder. Funktionerna kan utökas med molntjänsterna i Adobe Creative SDK genom integreringen med program som Photoshop CC och Lightroom CC.

Mix har skapats med nya Creative SDK och levererar funktioner och funktionalitet för mobila enheter som tidigare bara fanns i våra professionella datorprodukter. Nu finns de i en lättanvänd app där uppkoppling är lika viktigt som redigering.

Photoshop Mix för iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter och Chromebook är tillgängligt som en kostnadsfri nedladdning från iTunes och Google Play.

Photoshop Mix för iOS finns för närvarande tillgängligt på danska, engelska, finska, franska, italienska, japanska, kinesiska (förenklad), koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien), ryska, spanska, svenska, tjeckiska, traditionell kinesiska, turkiska och tyska.

Appen för Android finns för närvarande tillgänglig på engelska, franska, japanska och tyska.

Information om de senaste systemkraven finns på Photoshop Mix-sidan i iTunes App Store eller Google Play.

Med CreativeSync kan du smidigt gå mellan olika appar på din mobila enhet i ett sammanhängande arbetsflöde. I Photoshop Mix kan du smidigt flytta arbeten till och från den nya Photoshop Fix-appen, Lightroom for mobile och Comp.

Du kan hitta mer information om Photoshop Mix på produktsidan för Adobe Photoshop Mix.

Kom igång med en självstudiekurs eller besök supportforumet. Personlig teknisk support, säkerhetskorrigeringar och felkorrigeringar är inte tillgängliga för Photoshop Mix nu.

Se den utförliga självstudiekursen Komma igång med Photoshop Mix.

Adobe Photoshop Sketch

Sketch för iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter och Chromebook är tillgängligt som en kostnadsfri nedladdning från iTunes App Store och Google Play.

Sketch finns i nuläget på engelska, franska, italienska, japanska, koreanska, polska, portugisiska (Brasilien), ryska, spanska och tyska.

Information om de senaste systemkraven finns på Sketch-sidan i iTunes App Store eller Google Play.

Nej. Sketch är utformat för att fungera ihop med Adobe Ink och Slide, men denna maskinvara behövs inte för att använda Sketch. I Sketch kan du rita med fingret, ett ritstift eller med den inbyggda digitala linjalen.

Ja. Förutom Ink stöder Sketch även de senaste tryckkänsliga pennorna från Wacom, Pencil by FiftyThree och Apple Pencil.

Apple Pencil är den enda penna som Sketch stöder på iPad Pro.

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap. Om du inte redan är medlem kan du registrera dig för ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap. Om du använder en Google Chromebook skapar du ett Adobe ID om du inte redan har ett och loggar sedan in.

Här kan du lära dig mer om Sketch:

Använd en eller flera av följande praktiska resurser:

1. Logga in på Sketch.

2. Tryck på -ikonen i skärmens övre vänstra hörn.

3. Välj Visa självstudiekurser.

Du kan också skicka feedback och frågor inifrån mobilappen:

1. Logga in på Sketch.

2. Klicka på -ikonen uppe till vänster på skärmen.

3. Välj Skicka feedback.

Creative Cloud-självstudiekurser (upphörande)

Adobe Creative Cloud-mobilappen stöder nu visning av och sökning i Adobes senaste självstudiekurser och hjälpinnehåll. Därför dras appen med Creative Cloud-självstudiekurser in.

Appen tas bort från appbutiken 17 september 2018.

Adobe rekommenderar att användare av Creative Cloud-självstudiekurser hämtar mobilappen Adobe Creative Cloud för att visa, söka i och spåra framstegen i Adobes senaste självstudiekurser. Adobe Creative Cloud-mobilappen finns tillgänglig för iOS- och Android-enheter och innehåller självstudiekurser och uppspelningslistor på engelska, franska, japanska, koreanska och tyska.

Ladda ned och installera Adobe Creative Cloud-mobilappen genom att klicka på en av de följande ikonerna:

För alla som installerat Creative Cloud-självstudiekurser före 2018-09-18 kommer appen att fortsätta fungera även när den inte längre finns i appbutiken.

Obs!

1 Internetanslutning krävs. Adobes onlinetjänster är endast tillgängliga för användare från 13 års ålder och kräver godkännande av ytterligare villkor och Adobes sekretesspolicy Mobil- och surfplatteappar kräver separat hämtning samt att ytterligare villkor godkänns. Sådana appar och tjänster kanske inte är tillgängliga i alla länder och på alla språk, och kan ändras eller upphöra utan föregående meddelande. Ytterligare kostnader och medlemskapsavgifter kan tillkomma.