Grundläggande

Var finns mer teknisk information om nya funktioner i Creative Cloud?

Du kan läsa allt om de senaste Creative Cloud-funktionerna i översikten. Besök respektive produktsida på Adobe.com om du vill veta vad som finns i den senaste versionen av respektive CC-program.

Måste jag vara online för att ha åtkomst till mina datorprogram?

Nej, datorprogrammen i Creative Cloud, exempelvis Photoshop och Illustrator, installeras direkt på din dator så du behöver ingen aktiverad internetanslutning för att använda dem.

En internetanslutning krävs första gången du installerar och licensierar dina program, men du kan sedan använda programmen i offlineläge med en giltig programvarulicens. Datorprogrammen försöker validera dina programvarulicenser var 30:e dag.

Årsmedlemmar kan använda programmen i upp till 99 dagar i offlineläge. Månadsmedlemmar kan använda programmen i upp till 30 dagar i offlineläge.

Hur får jag åtkomst till Creative Cloud-programmen?

Programmen installeras och körs på datorn, precis som vilket datorprogram som helst. När du laddar ned något av de fristående programmen första gången laddas Creative Cloud ned automatiskt till din dator. Med Creative Cloud-datorprogrammet kan du få åtkomst till, ladda ned och uppdatera de fristående programmen.

Vad är Adobe CreativeSync?

CreativeSync är den underliggande tekniken i Creative Cloud som synkroniserar dina resurser, teckensnitt, bilder, inställningar, Adobe Stock-resurser och annat. Dessa objekt visas i rätt format direkt i arbetsflödet, var du än behöver dem. Med CreativeSync, som används exklusivt i Creative Cloud, har du allt du behöver nära till hands om du växlar mellan program eller byter från mobil enhet till dator.

Kan jag skicka filer till personer som inte har ett Creative Cloud-medlemskap? Kommer de kunna öppna eller dela filerna?

Ja, du kan dela filer som du skapat i Creative Cloud-program precis som alla andra filer via e-post, FTP och så vidare.

Med Creative Cloud kan du dessutom dela filer med vilka du vill genom att låta dem se filerna i en webbläsare. Läsaren kan visa/dölja lager, se relevanta metadata, kommentera och till och med hämta filer och redigera dem.

Fildelningsinställningarna kan hanteras på sidan Creative Cloud-filer.

Måste jag som Creative Cloud-medlem installera en uppgradering för ett datorprogram när en sådan blir tillgänglig?

Nej, du kan fortsätta använda din nuvarande produktversion så länge du har ett aktivt medlemskap. Du har flexibilitet vad gäller om och när du installerar en ny utgåva.

Jag har för tillfället en äldre, permanent licensierad Adobe Creative Suite-version på min dator. Kan jag använda både mina Creative Suite-produkter och Creative Cloud-datorprogrammen på min dator?

Ja. Ja. Din befintliga Creative Suite-produktinstallation påverkas inte av att du installerar CC-programmen. Du kan till exempel installera och använda både tillsvidarelicensierade Photoshop CS6 och Photoshop CC på samma dator.

När startar mitt medlemskap?

Om du köper ditt medlemskap direkt från Adobes webbplats börjar det gälla när beställningen genomförts i Adobe Store. Kom igång genom att logga in på ditt konto.

Om du köper ditt medlemskap för enskilda användare från en återförsäljare eller nätbutik som deltar börjar det när du anger din inlösenkod på creative.adobe.com och klickar på Kom igång.

Om du köper ett teammedlemskap via en återförsäljare börjar din medlemskapsperiod när du lägger till licenser i ditt konto.

Vad händer med mina förmåner om jag vill avbryta mitt medlemskap?

Du har även fortsatt åtkomst till de kostnadsfria förmånerna för Creative Cloud-medlemmar, och om du sparade ditt arbete på din dator har du även fortsatt åtkomst till dessa filer på din egen enhet. Du har inte längre åtkomst till Creative Cloud-datorprogrammen eller till merparten av tjänsterna som medföljer ett Creative Cloud-medlemskap. Ditt molnlagringsutrymme minskar dessutom till 2 GB.

Vad händer om jag får problem med att hämta mina program?

Kan jag använda program som jag har hämtat från Creative Cloud på mer än en dator?

Ja. Creative Cloud-datorprogram kan hämtas och installeras på flera datorer, oberoende av operativsystem. Aktiveringen är dock begränsad till två datorer per person som är kopplad till medlemskapet. Se användarvillkoren för mer information. Lär dig mer om hur du inaktiverar en Creative Cloud-licens på en dator.

Var finns användarvillkoren för Creative Cloud-medlemskap?

Åtkomsten till Creative Cloud regleras av användarvillkoren. Du kan även nå dina prenumerationsvillkor här.

Var kan jag få mer information om hur jag hanterar mitt konto?

Läs om hur du ändrar din kontoinformation, uppdaterar kreditkortsinformation eller uppgraderar, förnyar eller avbryter ditt medlemskap här.

Varför vill Adobe att jag ska dela information om hur jag använder Creative Cloud-datorprogrammen?

Med Creative Cloud kan du dela information med Adobe om hur du använder Creative Cloud-datorprogrammen. Det gör att vi kan ge dig en mer personligt anpassad upplevelse, och hjälper oss att förbättra produkternas kvalitet och funktioner. Detta alternativ är aktiverat som standard och informationen är kopplad till ditt Creative Cloud-konto. Du kan ändra inställning närsomhelst på sidan Adobe-kontohantering.

Kan jag välja att inte dela information om hur jag använder Creative Cloud-datorprogrammen?

Ja. Du kan välja att inte dela information om hur du använder Creative Cloud-datorprogrammen genom att ställa in inställningarna på sidan Kontohantering.

Denna inställning avser hur du använder datorprogramfunktionerna, inte de tjänster som används av datorprogrammen, till exempel Behance eller Typekit. Dessa tjänster regleras av respektive sekretesspolicy och/eller Adobes sekretesspolicy.

Vilken information delas, och vad gör Adobe med den?

Du kan dela följande informationstyper om hur du använder Creative Cloud-datorprogrammen:

• Systeminformation, till exempel operativsystem, processor och installerat minne
  • Adobe-produktinformation, till exempel versionsnummer
  • Information om användning av Adobe-funktioner, till exempel valda menyalternativ eller knappar

Denna information kopplas till ditt Adobe ID och kan komma att användas för att anpassa programupplevelsen, tillhandahålla data om funktionsanvändningen till produktteamen i syfte att förbättra produkten, samt för att kommunicera med dig.

Innehåll och information som berör filinnehållet delas inte med Adobe.

En översikt som berör hur Adobe kan komma att använda information kopplad till dig finns i Adobe Privacy Center.

Vilken typ av personlig anpassning finns i Creative Cloud-programmen?

Användare kan hitta utbildningsinnehåll i programmen, som med tiden kommer att ha personanpassat utbildningsinnehåll baserat på hur programmet används.

I takt med att vi lär oss mer om hur det personanpassade utbildningsinnehållet används kommer vi att utöka funktionen till andra Creative Cloud-program.

Vilka alternativ har medlemmar i Creative Cloud for teams, Creative Cloud for enterprise och Creative Cloud for education för delning av information om hur de använder Creative Cloud-datorprogrammen?

Om en administratör installerar program via Creative Cloud Packager med Enterprise ID inaktiveras möjligheten att dela information med Adobe om hur användare använder Creative Cloud-datorprogram för medlemmar i någon av följande planer: Creative Cloud for teams, Creative Cloud for Enterprise och Creative Cloud for Education. Funktionen kan inte aktiveras.

Om en administratör däremot låter användarna installera Creative Cloud-program via Creative Cloud-datorprogrammet med ett Adobe ID, så kan dessa användare dela information om hur de använder programmen. Användarna kan när som helst ändra dessa inställningar genom att gå till sin kontohanteringssida.

Creative Cloud, fotografiplan

För vem passar Creative Cloud Photography?

Creative Cloud Photography är en perfekt lösning för alla som är intresserade av fotografi. Från fotoentusiaster till proffsfotografer. I planen ingår världens bästa fotografiverktyg så att du kan ordna, redigera, förbättra och dela bilder på din dator eller mobila enhet var du vill och när du vill.

Vad ingår i Creative Cloud Photography?

Creative Cloud Photography-planen omfattar följande program:

• Adobe Photoshop Lightroom CC
  • Adobe Lightroom for mobile
  • Adobe Photoshop CC
  • Adobe Photoshop Fix
  • Adobe Photoshop Mix
  • Adobe Spark Page
  • Adobe Spark Post
  • Adobe Spark Video
  • Adobe Portfolio
  • Adobe Premiere Clip

Du får alla verktyg du behöver för att ordna, redigera och dela dina fotografier på alla dina enheter: på din dator, på internet, på din iPad, iPhone eller Android. Lär dig nya tekniker med hjälp av ett bibliotek med självstudievideor och ha tillgång till de senaste innovationerna från Adobe. Lär dig mer om Creative Cloud Photography.

Installeras programmen på min dator eller är de molnbaserade?

Creative Cloud-datorprogrammen (till exempel Lightroom och Photoshop CC) installeras lokalt på din dator. Du behöver alltså ingen aktiverad internetanslutning för att använda dem. Du behöver ansluta till internet minst en gång var 99:e dag för att bekräfta ditt medlemskap.

Måste mina foton lagras i molnet?

Nej. Du behöver inte lagra alla dina foton online. Dina foton finns på din hårddisk. Du väljer själv vilka bilder du vill synkronisera med Lightroom for mobile eller lägga till i ditt Creative Cloud-lagringsutrymme i molnet på 2 GB. En lokal kopia av filerna finns alltid kvar, även om du väljer att synkronisera dem med Creative Cloud.

Ingår onlinelagring i Creative Cloud Photography?

I Creative Cloud Photography-planen ingår ett lagringsutrymme på 2 GB. Lagringsutrymmet gör att olika appar som ingår i planen smidigt kan integreras, så att metadata kan synkroniseras och överföras mellan dem.

I planen ingår även Lightroom for mobile som du kan använda för att synkronisera bilder mellan Lightroom-programmet på datorn och dina mobila enheter. De bilder du synkroniserar med Lightroom for mobile räknas inte med i lagringsutrymmet på 2 GB.

Vad händer med mina foton om jag avslutar mitt medlemskap?

Du har fortfarande tillgång till alla dina foton på den lokala hårddisken på din dator via Lightroom-datorprogrammet. Du kan fortsätta importera och ordna foton och arbeta vidare med redigerade foton via funktionerna för export, publicering, utskrift, webb eller bildspel. Du har inte längre åtkomst till modulerna för utveckling och karta, och Lightroom for mobile är inte heller tillgängligt när ditt medlemskap upphör.

Priser och tillgänglighet

Hur köper jag ett Creative Cloud-medlemskap?

Vi har olika planer för enskilda användare, små och stora företag.  Läs mer på sidan Creative Cloud-medlemsplaner.

I vilka länder kan jag köpa ett Creative Cloud-medlemskap?

Se den senaste listan över länder där Creative Cloud erbjuds för enskilda personer, team och småföretag. Företagskunder bör boka rådgivning.

Vilka betalningsalternativ finns för att köpa ett Creative Cloud-medlemskap?

Kreditkortsbetalning accepteras för Creative Cloud-medlemskap i alla länder som stöds. Betalning via PayPal accepteras bara i ett fåtal länder som stöds. Se Betalningsalternativ.

Vilka alternativ finns om Creative Cloud inte erbjuds där jag bor?

Vi jobbar för att göra Creative Cloud så lättillgängligt som möjligt, och kommer med tiden att offentliggöra mer information om nationell tillgänglighet. Även om medlemskap för enskilda användare inte erbjuds i ditt land kan du köpa ett teammedlemskap via en global Adobe-återförsäljare.

Creative Suite 6-produkter finns också tillgängliga att köpa. Läs mer ›

I vilka språkversioner finns Creative Cloud?

Creative Cloud-webbplatsen finns på engelska, traditionell kinesiska, tjeckiska, danska, nederländska, finska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, norska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska och turkiska. Enskilda datorprogram och tjänster kanske inte finns tillgängliga på samtliga dessa språk.

Kan jag köpa ett medlemskap för ett fristående datorprogram, till exempel Photoshop?

Ja, vi erbjuder en plan för fristående program för merparten av våra produkter.

Läs mer på sidan Creative Cloud-planer.

Hur kan jag uppdatera min faktureringsinformation?

Logga in och välj Kontohantering om du vill uppdatera din faktureringsinformation.

Kan jag förskottsbetala mitt Creative Cloud-medlemskap?

Ja, du kan förskottsbetala ett år av de flesta Creative Cloud-medlemsplanerna. Läs mer på sidan om planer.

Vad händer om jag vill avbryta mitt medlemskap?

En fullständig återbetalning ges för medlemskap som avbryts inom 14 dagar. Efter 14 dagar gäller vår policy för avbrutna prenumerationer.

Om du vill avbryta ett förbetalt eller månadsbetalt årsmedlemskap ber vi dig kontakta kundsupport. Om du vill avbryta ett månadsmedlemskap kan du gå till din kontohanteringssida eller kontakta kundsupport.

Kan jag köpa mer än ett medlemskap för fristående program?

Ja, du kan köpa flera medlemskap för fristående program via ett enda Adobe ID, så länge de är för olika program.

Kan jag köpa en permanent licens för Creative Cloud-datorprogrammen?

Nej, CC-versioner av datorprogrammen kan inte köpas som permanent licens.

Datorprogram

Var kan jag hitta den senaste informationen om datorprogrammen i Creative Cloud?

Läs nyheterna på programmens produktsidor.

Kan CC-programmen exportera till CS6?

Från många av Creative Cloud-datorprogrammen går det att exportera filer till Creative Suite 6-versionen av samma program. CS6-produkterna erbjuds via en tillsvidare-programvarulicens på Adobe.com. Adobe avser att behålla stödet för export till CS6 i de program där detta är möjligt i dag. Nya funktioner som läggs till i datorprogrammen efter CS6 kanske inte stöds i den exporterade filen eller av CS6-programmet.

Vilka CC-program stödjer export till CS6?

Följande program stödjer möjligheten att exportera till CS6-versionen av programmet:

• Photoshop
  • InDesign
  • Illustrator
  • Flash Professional
  • Dreamweaver
  • After Effects

Program som inte anges här kanske inte har stöd för export till Creative Suite 6, och kanske heller inte kommer ha det i framtida utgåvor. Nya funktioner som läggs till i ovanstående lista efter CS6 kanske inte stöds i den exporterade filen eller av CS6-programmet.

Vilka operativsystem kan köra CC-datorprogrammen?

Systemkraven för respektive Creative Cloud-program finns på sidan Systemkrav.

Ingår Flash Professional i Creative Cloud?

Ja. Flash Professional CC är nu Animate CC och är fortfarande tillgänglig i Creative Cloud. Flash Professional har bytt namn till Animate eftersom det har förstklassigt stöd för publicering av animeringar i HTML5 och andra plattformar utöver Flash och AIR.

Äldre utgåvor av Flash Professional som går tillbaka till CS6 är fortfarande tillgängliga för Creative Cloud-medlemmar. Du kan hitta dem under Tidigare versioner i Creative Cloud-datorprogram.

Uppdateringar och nya versioner

Kan jag installera tidigare utgåvor av Creative Cloud-datorprogrammen?

Ja. Vi arkiverar en utgåva av Creative Cloud-datorprogrammen ungefär en gång per år. Arkiverade versioner kan installeras utöver den senaste utgåvan och andra arkiverade utgåvor.

Information om hur du installerar tidigare versioner av Creative Cloud-datorprogrammen finns här.

Säkerhet

Var kan jag läsa mer om Creative Cloud och säkerhet?

Utförlig information om Creative Cloud och säkerhet finns på Adobe Security Center.

Security Center innehåller ett omfattande faktablad om Creative Cloud for teams samt vanliga frågor och svar om säkerhet.

Lagring och molntjänster

Vilka filtyper kan jag lagra i Creative Cloud?

Det finns inga restriktioner för vilka filtyper som kan lagras i Creative Cloud.

Får jag dela alla filtyper från Creative Cloud?

Det finns inga restriktioner för vilka filtyper som kan delas från Creative Cloud.

Vad händer med mina filer i Creative Cloud om jag avbryter eller nedgraderar mitt medlemskap?

Dina Creative Cloud-filer lagras både på din dator och på Creative Cloud-servrarna. Om du avbryter eller nedgraderar ditt betalda medlemskap har du fortfarande åtkomst till samtliga filer i Creative Cloud-mappen på din dator samt via Creative Cloud-webbplatsen.

Ditt konto kommer att nedgraderas till ett kostnadsfritt medlemskap som inkluderar 2 GB lagringsutrymme. Om du använder mer än 2 GB lagringsutrymme kommer du inte att kunna ladda upp nya filer till molnet. Om du vill överföra nya filer måste du ta bort filer från Creative Cloud-servern tills att ditt använda lagringsutrymme understiger 2 GB.

Om du överskrider din lagringsgräns har du 90 dagar på dig att minska din onlinelagring. Efter 90 dagar kan du förlora åtkomsten till vissa eller alla av dina filer på Creative Cloud-servrarna.

Måste jag spara mina filer i molnet?

Nej, du kan spara dina filer var du vill – på din lokala hårddisk, monterade enheter, USB-minnen osv. I ditt Creative Cloud-medlemskap ingår dock molnlagring som du kan använda för säkerhetskopiering, länkdelning, mappdelning m.m. Creative Cloud-datorprogrammet gör det enkelt att synkronisera dina lokala filer med din Creative Cloud-lagring i lagret. Så om du väljer att synkronisera dina filer till Creative Cloud har du ändå kvar en lokal kopia på hårddisken.

Kostnadsfria medlemskap och testversioner

Vad ingår i ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap?

Ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap ger tillgång till filsynkning och delningsfunktioner samt 2 GB lagringsutrymme. Du får även vissa kostnadsfria tjänster och tillgång till kostnadsfria testversioner av Creative Cloud-datorprogram.

Var kan jag hämta kostnadsfria testversioner av Creative Cloud-datorprogrammen?

Du kan hämta testversioner av datorprogram från sidan Creative Cloud-datorprogram.

OS-kompatibilitet

Är Creative Cloud-programmen kompatibla med Mac OS X 10.11 (El Capitan)?

Ja. Mer information finns i vanliga frågor och svar.