Vanliga frågor om Adobe Illustrator Draw

Viktig påminnelse:

Från och med 19 juli 2021 kommer Adobe Illustrator Draw inte längre att vara tillgängligt att hämta i App Store eller Google Play Butik. Om du redan har appen installerad kan du fortsätta använda den till 10 januari 2022. Testa Adobe Fresco kostnadsfritt om du vill slippa avbrott. Det har likartade och förbättrade funktioner. Dina resurser i Draw migreras automatiskt när du loggar in i Fresco första gången.

Mer information finns i Adobe Photoshop Sketch och Illustrator Draw pensioneras.

Använd Adobe Illustrator Draw till att skapa vektorillustrationer i fri form på din mobiltelefon, surfplatta eller Chromebook. Draw erbjuder fem vektorpennor, ett suddgummi och upp till tio teckningslager för att frigöra din kreativitet. Draw kan även användas med Adobe Capture för att införliva färgteman och vektorbaserade former som kan redigeras med Adobe Illustrator på skrivbordet.

Allmän information

Draw för mobiltelefoner, surfplattor och Chromebook är tillgängligt som en kostnadsfri nedladdning via iTunes App Store och Google Play.

Draw är för närvarande tillgängligt på danska, engelska, finska, franska, italienska, japanska, kinesiska (traditionell), koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska (Portugal och Brasilien), ryska, spanska, svenska, tjeckiska, turkiska och tyska.

Besök Adobe Illustrator Draw-sidan i iTunes App Store eller Google Play för de senaste systemkraven.

Nej. Draw har designats för att fungera ihop med Ink och Slide, men denna maskinvara behövs inte för att använda Draw. I Draw kan du använda fingret, ett ritstift eller den inbyggda digitala linjalen.

Ja. Draw stöder följande tryckkänsliga pennor: Adonit Jot Touch 4, Adonit Jot Touch med Pixel Point, Wacom Intuos Creative Styluses, Pencil by FiftyThree och Apple Pencil.

Observera att Apple Pencil endast stöds på iPad Pro.

Draw stöder även funktionen för att ignorera handflatsberöringar för Adonit Jot Script.

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap. Om du inte redan är medlem kan du registrera dig för ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap. Om du använder en Google Chromebook skapar du ett Adobe ID om du inte redan har ett och loggar sedan in.

På dessa webbsidor finns mer information om Draw:

Se en självstudiekurs, läs de vanliga frågorna eller besök supportforumet.

Använda Adobe Illustrator Draw

Titta på en självstudiekurs om hur du kommer igång med Draw.

Du kan gruppera teckningar i projekt. Inom ett projekt kan du ändra ordningen på teckningarna eller byta namn på projektet.

• Lägg till ett nytt projekt genom att trycka på ikonen + i vänster fält.
Redigera ett projekt genom att trycka på ikonen Redigera högst upp i projektfältet.
  • Tryck på namnet för att ändra namn på projektet.
  • Dra i reglagen för att ändra ordningen på teckningarna i projektet.

I Adobe Draw kan du kopiera och klistra in lager med innehåll i samma projekt eller i ett annat projekt.

1. Tryck på det lager du vill kopiera i ett projekt.
  2. Dra lagret till mitten av arbetsytan. Fortsätt att hålla detta lager, ta inte bort fingret.
  3. (Valfritt) Tryck på flera lager som du vill kopiera medan du håller på det valda lagret om du vill kopiera flera lager.
  4. Tryck på Stäng i det övre vänstra hörnet på skärmen med ett annat finger.
  5. Gör något av följande:
  • Släpp lagret på teckningen för att kopiera den i samma projekt.
  • Tryck på Stäng i det övre högra hörnet på skärmen om du vill kopiera teckningen i ett annat projekt. Öppna önskat projekt och släpp lagret på det.

Obs! Denna funktion är för närvarande inte tillgänglig i Android.

1. Tryck på ikonen Redigera i ett projekt.
  2. Tryck på en skiss för att markera den. Du kan även markera flera skisser.
  3. Tryck på ikonen Ta bort.
  1. Tryck på ikonen Dela i projektets banner.
  2. Tryck på Fortsätt för att dela. Teckningar från det aktuella projektet visas.
  3. Tryck på Redigera för att lägga till eller ta bort teckningar. Du kan även lägga till övriga filer från Creative Cloud, kamerarullen eller ta en bild med kameran. Tryck på Fortsätt.
  4. Välj en omslagsbild och tryck på Fortsätt.
  5. Ange informationen och tryck på Publicera.

Du kan använda färgteman som skapats med appen Adobe Capture för att ange färgen för varje teckningsverktyg.

1. Tryck på ett teckningsverktyg för att markera det.
  2. Tryck på Färg för att öppna panelen Färgteman.
  3. Tryck på + för att Lägga till färgteman.
  4. Tryck på My Color (Min färg)och tryck på färgteman för att välja dem.
  5. Tryck på acceptera för att lägga till valda färgteman.

Du kan lägga till former i Creative Cloud Libraries med hjälp av Adobe Capture-appen.

1. Tryck på ikonen Former i det övre fältet i en teckning. Panelen Former öppnas.
  2. Tryck på Mitt bibliotek. Tryck på Ändra bibliotek för att markera ett annat bibliotek.
  3. Använd Touch Slide för att bläddra igenom formerna i biblioteket och placera dem på arbetsytan.
    Obs! Touch Slide är för närvarande inte tillgängligt på iPhone eller i Android.
  4. Dubbelklicka på en form för att lägga till den.

Du kan hämta en resurs från Creative Cloud Market, lägga till den i biblioteket och placera den i teckningen.

1. Tryck på ikonen Lägg till lager.
  2. Tryck på Fotolager och välj Från Market.
    Obs! Market är för närvarande inte tillgängligt i Android.
  3. Bläddra i hitta en resurs och tryck sedan på Hämta.
  4. Välj ett Creative Cloud bibliotek. Du kan också skapa ett bibliotek.
  5. Tryck på Öppna. Resursen placeras i din teckning.
Du kan justera lageropacitet med opacitetsreglagen i lagren.

Skillnaderna är dessa:

• Pennstöd är inte tillgängligt för Draw på iPhone och Android.
  • iPad Pro har optimerats för att endast stödja Apple Pencil för Draw.
  • Market är för närvarande inte tillgängligt i Android.

(iOS)

Du kan välja att spara teckningar i tre filformat: PDF, PSD och PNG. Om det behövs kan du skicka teckningen till Photoshop eller Illustrator för ytterligare redigering eller slutförande.

(Android)

Du kan spara teckningarna i PNG-format. Om det behövs kan du skicka ett projekt till Photoshop eller Illustrator för ytterligare redigering eller slutförande.

(iOS)

Dubbelklicka på bakgrundslagret för att göra bakgrunden genomskinlig. Adobe Draw visar   ikon  för en genomskinlig bakgrund.

(Android)

Tryck på ikonen Dela i ett projekt i det övre högra hörnet på skärmen och välj Kopiera bild till galleri. Välj sedan Spara teckningen med en genomskinlig bakgrund på rullgardinsmenyn.

Om det behövs kan du skicka en teckning till Photoshop eller Illustrator för ytterligare redigering eller slutförande.

1. Tryck på Dela.
  2. Tryck på Skicka till Photoshop eller Skicka till Illustrator.
Photoshop eller Illustrator startar när du öppnar teckningen. Du måste vara inloggad på Creative Cloud-datorprogrammet och ha lämpligt program installerad på din dator.

Draw för Android stöder för närvarande inte detta:

• De senaste pennorna från Wacom och Pencil by 53
  • Stödlinjer och stödraster

Gör så här för att få åtkomst till Adobe Stock inifrån Adobe Illustrator Draw:

1. Tryck på Lager-ikonen i det övre högra hörnet av skärmen.
  2. Välj Fotolagret. Bildmenyn visas.
  3. Välj Från Stock i bildmenyn.

Så här får du åtkomst till stödraster i Adobe Illustrator Draw:

1. Tryck på stödrasterikonen i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
  2. Flytta knappen till höger för att aktivera stödrastren. Dra knappen till vänster för att inaktivera dem
  3. Tryck på knappen Justera för att ändra stödrasteravståndet.
  4. Tryck på Andra stödraster för att få åtkomst till tvåpunktsperspektiv eller diagramstödraster.

Byt från Adobe Ideas till Adobe Illustrator Draw

Adobe Ideas var en de första Adobe-apparna som kunde användas på iPhone när den lanserade i maj 2010. Sedan dess har designen av appar och processorkraft gjort stora framsteg. Via lanseringen av Photoshop Sketch, Illustrator Line, Photoshop Mix och flera andra appar har vi investerat i nya designmönster och funktioner. Vi vill kombinera Adobe Ideas grundläggande ritfunktioner med nya funktioner och leverera en upplevelse i linje med våra övriga ritappar för mobila enheter. Med Draw får du alla dina favoritverktyg för vektorteckningar och funktioner från Adobe Ideas i ett välbekant, modernt gränssnitt. Detta inkluderar Creative Cloud Libraries som hjälper dig att utveckla dina idéer i en snygg design som sedan kan användas på din mobila enhet och/eller din stationära dator. Läs mer på produktsidan för Adobe Illustrator Draw.

Draw har samma grundläggande ritfunktioner, favoritverktyg och kontroller som Ideas men har även ett flertal nya funktioner, bland annat stöd för Creative Cloud Libraries, och ger dig möjlighet att rita helt raka linjer, cirklar, ellipser, fyrkanter, rektanglar och trianglar samt andra former. Dessutom kan Draw-användare även använda Adobe Capture för att fånga formerna som de ser i sin omgivning som vektorer och använda dem i Draw-illustrationer. Läs mer på produktsidan för Adobe Illustrator Draw.

Automatisk synkronisering av Ideas-filer till Creative Cloud inaktiveras efter 1 december 2014. Om du synkroniserade dina teckningar före 1 december kan du hämta Illustrator Draw, öppna programmet och gå till Inställningar > Importera Ideas-filer > Hämta alla filer. På så sätt importeras dina synkroniserade Ideas-filer från Creative Cloud-resursmappen till Draw.

Om du har Ideas-filer på din iPad som inte har överförts till Creative Cloud, kan du enkelt överföra dem. Starta Adobe Ideas och tryck på symbolen med molnet i övre högra hörnet på skärmen. Sedan kan du välja en eller flera Ideas-filer och överföra dem till Creative Cloud. När de har överförts till Creative Cloud kan du importera dem till Draw. Starta Draw, gå till Inställningar > Importera Ideas-filer.

Adobe uppdaterar eller stöder inte längre Adobe Ideas för nya versioner av iOS. Adobe Ideas-användare kan installera och använda Ideas men nya användare kommer inte att kunna installera programmet. Med Adobe Illustrator Draw får du alla dina favoritverktyg för vektorteckningar och funktioner från Adobe Ideas i ett välbekant, modernt gränssnitt. Tips om hur du övergår till Draw från Ideas finns på Creative Cloud-bloggen: /http://blogs.adobe.com/creativecloud/from-ideas-to-draw-making-the-switch/.

Ja. Om du har haft Adobe Ideas installerat på din enhet tidigare kan du fortfarande installera programmet på enheten, även om det inte längre finns i butiken. Gå till alternativet Köpt i App Store och markera Inte på denna iPad/iPhone. Adobe Ideas finns i listan och kan installeras därifrån.