draw_appicon_128

Använd Adobe Illustrator Draw till att skapa vektorillustrationer i fri form på din mobiltelefon, surfplatta eller Chromebook. Draw erbjuder fem vektorpennor, ett suddgummi och upp till tio ritningslager för att frigöra din kreativitet. Draw fungerar med Adobe Capture CC för att införliva färgteman och vektorbaserade former som kan redigeras med Adobe Illustrator CC på skrivbordet.

Allmän information

Hur skaffar jag Adobe Illustrator Draw?

Draw för mobiltelefoner, surfplattor och Chromebook finns tillgängligt som en kostnadsfri nedladdning via iTunes App Store och Google Play.

Draw är för närvarande tillgängligt på engelska, franska, tyska, japanska, italienska, spanska, ryska, koreanska, brasilianska, portugisiska, polska, tjeckiska, svenska, danska, nederländska, finska, kinesiska (traditionell), norska och turkiska.

Besök Adobe Illustrator Draw-sidan i iTunes App Store eller Google Play för de senaste systemkraven.

Behövs Adobe Ink och Slide för att använda Draw?

Nej. Draw har designats för att fungera ihop med Ink och Slide, men denna maskinvara behövs inte för att använda Draw. I Draw kan du använda fingret, en styluspenna eller den inbyggda digitala linjalen.

Har Draw stöd för andra tryckkänsliga pennor?

Ja. Draw har stöd för följande tryckkänsliga pennor: Adonit Jot Touch 4, Adonit Jot Touch med Pixel Point, Wacom Intuos Creative Styluses, Pencil av FiftyThree och Apple Pencil.

Observera att Apple Pencil endast stöds på iPad Pro.

Draw har också stöd för Adonit Jot Scripts palm rejection-funktion.

Behövs ett Creative Cloud-konto för att använda Draw?

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap. Om du inte redan är medlem kan du registrera dig för ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap. Om du använder en Google Chromebook skapar du ett Adobe ID om du inte redan har ett och loggar sedan in.

Var finns mer information om Draw?

På dessa webbsidor finns mer information om Draw:

Var kan jag få hjälp och support med Draw?

Använda Adobe Illustrator Draw

Hur lär jag mig använda Adobe Illustrator Draw?

Titta på en självstudie om hur du kommer igång med Draw.

Hur lägger jag till eller redigerar ett projekt?

Du kan gruppera ritningar i projekt. Inom ett projekt kan du ändra ordningen på ritningarna eller byta namn på projektet.

• Lägg till ett nytt projekt genom att trycka på ikonen + i vänster fält.
Redigera ett projekt genom att trycka på ikonen Redigera högst upp i projektfältet.
  • Tryck på namnet för att ändra namn på projektet.
  • Dra i reglagen för att ändra ordningen för ritningarna inom projektet.

Hur kopierar jag och klistrar in mina ritningar i Adobe Illustrator Draw?

I Adobe Draw kan du kopiera och klistra in lager med innehåll i samma projekt eller i ett annat projekt.

1. I ett projekt trycker du på det lager du vill kopiera.
  2. Dra lagret till mitten av arbetsytan. Fortsätt att hålla detta lager, ta inte bort fingret.
  3. (Valfritt) Om du vill kopiera flera lager, trycker du på dem medan du håller det valda lagret.
  4. Använd ett annat finger för att trycka på Stäng i det övre vänstra hörnet på skärmen.
  5. Gör något av följande:
  • För att kopiera ritningen i samma projekt, släpper du lagret på det.
  • Om du vill kopiera ritningen i ett annat projekt, trycker du på Stäng i det övre högra hörnet på skärmen. Öppna önskat projekt och släpp lagret på det.

Obs! Denna funktion är för närvarande inte tillgänglig på Android.

Hur tar jag bort ritningar från ett projekt?

1. Tryck på ikonen Redigera i ett projekt.
  2. Tryck på en skiss för att markera den. Du kan även markera flera skisser.
  3. Tryck på ikonen Ta bort.

Hur delar jag ett projekt på Behance?

1. Tryck på ikonen Dela i projektbanderollen.
  2. Tryck på Fortsätt för att dela. Ritningar från aktuellt projekt visas.
  3. Tryck på Redigera för att lägga till eller ta bort ritningar. Du kan även lägga till övriga filer från Creative Cloud, kamerarullen eller ta en bild med kameran. Tryck på Fortsätt.
  4. Välj en omslagsbild och tryck på Fortsätt.
  5. Ange informationen och tryck på Publicera.

Hur lägger jag till färgteman från Creative Cloud Libraries?

Du kan använda färgteman som skapats med appen Adobe Color för att ange färgen för varje ritningsverktyg.

1. Tryck på ett ritningsverktyg för att markera det.
  2. Tryck på Färg för att öppna panelen Färgteman.
  3. Tryck på + för att Lägga till färgteman.
  4. Tryck på My Color (Min färg)och tryck på färgteman för att välja dem.
  5. Tryck på acceptera för att lägga till valda färgteman.

Hur lägger jag till former från Creative Cloud Libraries?

Du kan lägga till former i Creative Cloud Libraries med hjälp av Adobe Capture CC-appen.

1. Tryck på ikonen Former i det övre fältet i en ritning. Panelen Former öppnas.
  2. Tryck på Mitt bibliotek. Tryck på Ändra bibliotek för att markera ett annat bibliotek.
  3. Använd Touch Slide för att bläddra igenom formerna i biblioteket och placera dem på arbetsytan.
    Obs! Touch Slide är för närvarande inte tillgängligt på iPhone eller Android.
  4. Dubbelklicka på en form för att lägga till den.

Hur lägger jag till resurser från Creative Cloud Market?

Du kan hämta en resurs från Creative Cloud Market, lägga till den i biblioteket och placera den i ritningen.

1. Tryck på ikonen Lägg till lager.
  2. Tryck på Fotolager och välj Från Market.
    Obs! Market är för närvarande inte tillgängligt på Android.
  3. Bläddra i hitta en resurs och tryck sedan på Hämta.
  4. Välj ett Creative Cloud Library. Du kan också skapa ett bibliotek.
  5. Tryck på Öppna. Resursen placeras i din ritning.
Du kan justera lageropacitet med opacitetsreglagen i lagren.

Vad är det för skillnader mellan Draw för iPad och iPhone och Draw för Android?

Skillnaderna är följande:

• Stöd för stylus är inte tillgängligt för Draw på iPhone och Android.
  • iPad Pro har optimerats för att endast ge stöd till Apple Pencil för Draw.
  • Market är för närvarande inte tillgängligt på Android.

Vilka filformat stöder Adobe Illustrator Draw för att spara projekt?

(iOS)

Det finns tre filformat – PDF, PSD och PNG – som du kan välja för att spara ritningar. Om det behövs, kan du skicka ritningen till Photoshop CC eller Illustrator CC för ytterligare redigering eller slutförande.

(Android)

Du kan spara ritningarna i PNG-format. Om det behövs, kan du skicka ett projekt till Photoshop CC eller Illustrator CC för ytterligare redigering eller slutförande.

Hur gör jag bakgrunden genomskinlig för en PNG-bild?

(iOS)

Dubbelklicka på bakgrundslagret för att göra bakgrunden genomskinlig. Adobe Drawvisar  ikon för en genomskinlig bakgrund.

(Android)

Tryck på ikonen Dela i ett projekt i det övre högra hörnet på skärmen och välj Kopiera bild till galleri. Välj sedan Spara ritningen med en genomskinlig bakgrund i den nedrullningsbara menyn.

Hur skickar jag en ritning till skrivbordet?

Om det behövs kan du skicka en ritning till Photoshop CC eller Illustrator CC för ytterligare redigering eller slutförande.

1. Tryck på Dela.
  2. Tryck på Skicka till Photoshop eller Skicka till Illustrator.
Photoshop eller Illustrator startar när du öppnar ritningen. Du måste var inloggad på Creative Cloud skrivbordsapp och ha lämpligt program installerad på din dator.

Finns det funktioner som inte stöds på Android?

Draw för Android stöder för närvarande inte:

• De senaste pennorna från Wacom och Pencil by 53
  • Stödlinjer och stödraster

Hur får jag åtkomst till Adobe Stock?

Följ dessa steg för att få åtkomst till Adobe Stock inifrån Adobe Illustrator Draw:

1. Tryck på Lager-ikonen i det övre högra hörnet av skärmen.
  2. Välj Fotolagret. Detta startar bildmenyn.
  3. Välj Från Stock i bildmenyn.

Hur får jag åtkomst till stödraster för perspektiv och diagram i Draw?

Så här får du åtkomst till stödraster i Adobe Illustrator Draw:

1. Tryck på stödrasterikonen i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
  2. Flytta knappen till höger för att aktivera stödrasterna. Dra knappen till vänster för att inaktivera dem
  3. Tryck på knappen Justera för att ändra stödrasteravståndet.
  4. Tryck på Andra stödraster för att få åtkomst till tvåpunktsperspektiv eller diagramstödraster.

Byt från Adobe Ideas till Adobe Illustrator Draw

Varför har Adobe ersatt Ideas med Illustrator Draw?

Adobe Ideas var en de första Adobe-apparna som kunde användas på iPhone när den lanserade i maj 2010. Sedan dess har designen av mobilappar och processorkraft gjort stora framsteg. Via lanseringen av Photoshop Sketch, Illustrator Line, Photoshop Mix och flera andra appar har vi investerat i nya designmönster och funktioner. Vi vill kombinera Adobe Ideas grundläggande ritfunktioner med nya funktioner och leverera en upplevelse i linje med våra övriga ritappar för mobila enheter. Med Draw får du alla dina favoritverktyg för vektorritningar och funktioner från Adobe Ideas i ett välbekant, modernt gränssnitt. Detta inkluderar Creative Cloud Libraries som hjälper dig att utveckla dina idéer i en snygg design som sedan kan användas på din mobila enhet, din stationära dator eller båda. Läs mer på produktsidan för Adobe Illustrator Draw.

Vilka nya funktioner är tillgängliga i Illustrator Draw?

Draw har samma grundläggande ritfunktioner, favoritverktyg och kontroller som Ideas men har även ett flertal nya funktioner, bland annat stöd för Creative Cloud Libraries och ger dig möjligheten att rita helt raka linjer, cirklar, ellipser, fyrkanter, rektanglar och trianglar samt andra former. Dessutom kan Draw-användare även använda Adobe Capture CC för att fånga formerna som de ser i sin omgivning som vektorer och använda dem i Draw-illustrationer. Läs mer på produktsidan för Adobe Illustrator Draw.

Hur flyttar jag befintliga Ideas-ritningar till Draw?

Automatisk synkronisering av Ideas-filer till Creative Cloud inaktiveras efter 1 december 2014. Om du synkroniserade dina ritningar före 1 december kan du hämta Illustrator Draw, öppna programmet och gå till Inställningar > Importera Ideas-filer > Hämta alla filer. På så sätt importeras dina synkroniserade Ideas-filer från Creative Cloud-resursmappen till Draw.

Om du har Ideas-filer på din iPad som inte har överförts till Creative Cloud, kan du enkelt överföra dem. Starta Adobe Ideas och tryck på symbolen med molnet i övre högra hörnet på skärmen. Sedan kan du välja en eller flera Ideas-filer och överföra dem till Creative Cloud. När de har överförts till Creative Cloud kan du importera dem till Draw. Starta Draw, gå till Inställningar> Importera Ideas-filer.

Kan jag fortsätta att använda Adobe Ideas?

Adobe uppdaterar eller stöder inte längre Adobe Ideas för nya versioner av iOS. Adobe Ideas-användare kan installera och använda Ideas men nya användare kommer inte att kunna installera programmet. Med Adobe Illustrator Draw får du alla dina favoritverktyg för vektorritningar och funktioner från Adobe Ideas i ett välbekant, modernt gränssnitt. Tips om hur övergår till Draw från Ideas finns på Creative Cloud-bloggen: http://blogs.adobe.com/creativecloud/from-ideas-to-draw-making-the-switch/.

Kan jag fortfarande installera Adobe Ideas om jag haft det nyligen, även om det inte längre finns i butiken?

Ja. Om du har haft Adobe Ideas installerat på din enhet tidigare kan du fortfarande installera programmet på enheten, även om det inte längre finns i butiken. Gå till alternativet Köpt i App Store och markera Inte på denna iPad/iPhone. Adobe Ideas finns i listan och kan installeras därifrån.