Läs om hur du kommer igång med responsiv design i Adobe Muse. Läs om hur du skapar responsiva webbplatser för alla enheter.

Obs!

Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

När du arbetar med att skapa en responsiv webbplats kan det vara opraktiskt att lägga till brytpunkter baserat på en viss enhet, ett visst operativsystem eller ett visst produktvarumärke. Om du definierar brytpunkter baserat på de här faktorerna kan det kräva mycket underhåll. I stället bör du använda layouten och innehållet på din webbplats till att avgöra hur och var du lägger till brytpunkter.

Om du vill ha mer information om den rekommenderade designmetoden för att skapa en responsiv webbplats med hjälp av Adobe Muse läser du nedan.

1

Skapa en webbplats. Välj Variabel bredd i dialogrutan Ny webbplats.

Undvik tomt utrymme och andra designproblem genom att ange sidstorlekar. Klicka på Avancerade inställningar och ange minsta sidbredd, största sidbredd och minsta höjd för webbplatsen.

Välj Variabel bredd i dialogrutan Ny webbplats.
Välj Variabel bredd i dialogrutan Ny webbplats.

2

Öppna en mallsida eller en enskild sida. Standardbrytpunkten är 960 pixlar.

Standardbrytpunkten är 960 pixlar.
Standardbrytpunkten är 960 pixlar.

3

Placera dina sidelement, som text, bilder, bildspel och widgetar, för den brytpunkten.

Utforma din webbsida.
Utforma din webbsida.

4

Använd navigeringslisten till att simulera olika webbläsarbredder. När du gör det visas hur webbplatsen ser ut vid olika webbläsarbredderna.

Du kan använda navigeringslisten till att visa hur webbplatsen ser ut med olika webbläsarbredder.
Du kan använda navigeringslisten till att visa hur webbplatsen ser ut med olika webbläsarbredder.

5

Där det uppstår problem med designen lägger du till en brytpunkt. I föregående bild hamnar till exempel textrutan utanför sidan när du drar i navigeringslisten. Lägg till en brytpunkt på den bredd där det uppstår problem med designen.

Lägg till en brytpunkt där designen bryts.
Lägg till en brytpunkt där designen bryts.

6

Justera layouten vid den nya brytpunkten så att webbplatsen ser bra ut.

Justera layouten vid brytpunkten
Justera layouten vid brytpunkten

7

Fortsätt förhandsvisa webbplatsen till den minsta bredden. Lägg till brytpunkter och finjustera layouten där det behövs.

Med den här designmetoden ser webbplatsen bra ut med alla webbläsarbredder, oavsett vilken enhet som används. Det innebär att din design inte är beroende av en viss enhets- eller skärmstorlek.