Informatie over het downloaden en installeren van Photoshop CC of CS6 als onderdeel van je Creative Cloud-lidmaatschap. Geldt voor het volledige pakket, het fotografielidmaatschap en voor losse apps.

Photoshop CC downloaden

Welkom bij Photoshop CC. Of je nu een volledig lidmaatschap, een fotografielidmaatschap of voor een lidmaatchap voor een losse app hebt aangeschaft, het proces is steeds hetzelfde. Je hoeft alleen maar Photoshop vanaf de website adobe.com te downloaden en te installeren op je desktopcomputer.

1. Ga naar de catalogus met Creative Cloud-apps. Zoek Photoshop op en klik op Downloaden.

Als je niet bent aangemeld, wordt je gevraagd je aan te melden met je Adobe ID en wachtwoord. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Catalogus met desktop-apps

Opmerking:

Raadpleeg Een proefversie van Creative Cloud downloaden en installeren als je een gratis lidmaatschap voor Creative Cloud hebt.

Heb je nog geen Creative Cloud-lidmaatschap of -proefversie? Zie Aan de slag met Creative Cloud.

2. De download voor de app wordt gestart.

Tegelijkertijd wordt de Adobe Creative Cloud desktop-app weergegeven waarmee de rest van het installatieproces wordt beheerd. Je kunt de downloadvoortgang controleren in de statusbalk naast de naam van de app.

Opmerking:

Afhankelijk van de snelheid van het netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

3. Zoek in het deelvenster Apps naar het pictogram van Photoshop en klik op Openen om de app te starten.

Je kunt Photoshop ook op dezelfde wijze starten als elke andere app op je computer. Photoshop wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere toepassingen doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Opmerking:

Heb je problemen met je eerste download? Zie Problemen met downloaden en installeren van Creative Cloud oplossen.

Photoshop CS6 installeren

Je kunt eerdere versies van Photoshop, zoals CS6, rechtstreeks vanuit de Creative Cloud desktop-app downloaden. Desgewenst kun je meerdere versies van Photoshop op je computer installeren.

Opmerking:

Zie CS6-producten downloaden als je eerder een Photoshop CS6-licentie hebt aangeschaft en Photoshop CS6 opnieuw wilt installeren als onderdeel van Creative Suite.

1. Klik in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) op het Creative Cloud-pictogram om de Creative Cloud desktop-app te openen. Klik op het tabblad Apps boven aan het venster als het deelvenster nog niet is geselecteerd.

2. Zoek Photoshop in de lijst met apps en klik op de pijl naast Bijwerken of Installeren. Kies vervolgens Andere versies.

3. Zoek CS6 in de lijst met versies. Klik op Installeren.

Photoshop CS6 wordt gedownload en geïnstalleerd op je computer.

Opmerking:

Vorige productversies overschrijven de bestaande versies niet. Je kunt twee versies van dezelfde app tegelijk op je computer uitvoeren, met uitzondering van Acrobat XI (Windows) en Acrobat DC. Als je deze versies van Acrobat installeert, worden de andere versies van Acrobat verwijderd. Zie Acrobat-producten downloaden voor meer informatie.