Informatie over het downloaden en installeren van Creative Cloud-apps. Je kunt eenvoudig meerdere versies van apps zoeken en installeren.

Je eerste app downloaden

Welkom bij Creative Cloud. Ga aan de slag door eenvoudig je eerste app te downloaden van de website van Adobe. De Adobe Creative Cloud desktop-app, waarmee je toekomstige downloads kunt beheren, wordt tegelijkertijd geïnstalleerd.

 1. Ga naar de catalogus met Creative Cloud-apps en zoek een app die je wilt downloaden, zoals Photoshop.

  Catalogus met Creative Cloud-apps
 2. Klik op Downloaden om de gewenste app te installeren. De app wordt gedownload.

  Opmerking:

  Klik op Proefversie downloaden als je niet bent aangemeld bij je Adobe-account of als je geen actief lidmaatschap hebt.

 3. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het installatieprogramma te starten. De naam van het gedownloade bestand is <productnaam>_Installer.dmg op de Mac of <productnaam>_Set-Up.exe in Windows. Als je bijvoorbeeld Photoshop hebt gedownload, is de naam van het bestand (Mac) photoshop_installer.dmg of (Win) photoshop_Set-Up.exe.

 4. Meld je aan met je Adobe ID en wachtwoord of met je socialmedia-account (Facebook of Google). Klik op Registreren om een Adobe ID te maken als je er nog geen hebt.

  Registreren voor een Adobe ID
  Aanmelden

 5. Vul de korte vragenlijst in die op het scherm wordt weergegeven en klik op Doorgaan.

  Enquête
 6. Klik op Installatie starten om de app te installeren.

  start-installing
 7. De installatie van de app wordt gestart. Je kunt zien hoe lang het ongeveer duurt voordat de installatie is voltooid.

  App installeren

Gefeliciteerd! Je app is geïnstalleerd en wordt automatisch gestart.

installation-complete

Meer apps downloaden

Nadat je je eerste app hebt gedownload, kun je de Creative Cloud desktop-app gebruiken om eenvoudig Creative Cloud-apps of -services te zoeken, installeren, starten en beheren.

Opmerking:

Ga naar de catalogus met mobiele apps om mobiele apps te downloaden op je mobiele apparaat.

 1. Klik in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) op het Creative Cloud-pictogram om de Creative Cloud desktop-app te openen. Klik op de tab Apps boven aan het venster als het deelvenster nog niet is geselecteerd.

  De geïnstalleerde app wordt weergegeven samen met een lijst met andere apps die u kunt zoeken en installeren.

  Opmerking:

  Als het Creative Cloud-pictogram niet wordt weergegeven, heb je de applicatie mogelijk gesloten. Je kunt de app als volgt opnieuw starten:

  • Windows: kies Start > Programma's > Adobe Creative Cloud.
  • Mac OS: kies Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

  Als je de Creative Cloud desktop-app handmatig wilt downloaden, ga je naar de pagina met de Creative Cloud desktop-app.

 2. Blader in de sectie Alle apps om de app te zoeken die je wilt installeren.

 3. Klik op Installeren.

  Het downloaden van de app wordt gestart. Je kunt de downloadvoortgang controleren in de statusbalk naast de naam van de app.

  Opmerking:

  Afhankelijk van de downloadsnelheid van het netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

 4. Zoek naar het pictogram van de applicatie en klik op Openen om de app te starten.

  De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere applicaties doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS). De applicatie is op dezelfde manier toegankelijk als elke andere applicatie op je computer.

Vorige versies van apps installeren

Je kunt ook vorige versies van Creative Cloud-apps downloaden. Voor de meeste apps kun je desgewenst meerdere versies van dezelfde app installeren op je computer.

 1. Klik in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) op het Creative Cloud-pictogram om de Creative Cloud desktop-app te openen. Klik op de tab Apps boven aan het venster als het deelvenster nog niet is geselecteerd.

 2. Blader in de sectie Alle apps om de app te zoeken die je wilt installeren.

 3. Klik op de pijl naast de knop Installeren en klik op Andere versies.

  Andere versies
 4. Kies een beschikbare versie die je wilt installeren.

  Andere versies installeren

  Opmerking:

  Wanneer je een nieuwe Creative Cloud-app installeert, worden de vorige versies van de app standaard verwijderd van je computer. Als je de vorige geïnstalleerde versies wilt behouden, klik je op Geavanceerde opties en schakel je in het bevestigingsdialoogvenster voor de update het selectievakje Oude versies verwijderen uit.

  Vorige productversies overschrijven de bestaande versies niet. Je kunt twee versies van dezelfde app tegelijk op je computer uitvoeren.

Controleren op updates

In de Creative Cloud desktop-app wordt aangegeven wanneer er updates beschikbaar zijn voor je geïnstalleerde apps. Je kunt handmatig controleren op updates door de onderstaande stappen uit te voeren.

 1. Open de Creative Cloud desktop-app en klik op het pictogram met de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek.

 2. Kies Controleren op app-updates in het pop-upmenu. Je kunt ook op Ctrl+Alt+R (Windows) of Command+Option+R (Mac OS) drukken om de Creative Cloud desktop-app te vernieuwen en te controleren op updates.

  Het deelvenster Apps wordt bijgewerkt en alle beschikbare updates worden weergegeven.

Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar snelle antwoorden? Dit zijn de vragen die het vaakst aan ons worden gesteld.

Hoe lang duurt het om een app te downloaden?

Downloadsnelheden zijn afhankelijk van het verbindingstype en het netwerkverkeer. Zie Geschatte downloadtijden en Bestandsgrootte van installatieprogramma voor meer informatie over de downloadtijden voor apps.

Waar worden mijn apps geïnstalleerd en kan ik deze locatie wijzigen?

De Creative Cloud-apps worden standaard geïnstalleerd in de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Hoewel je de standaardinstallatielocatie kunt wijzigen, wordt dit niet aanbevolen. Open de Creative Cloud desktop-app en klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het venster. Kies Voorkeuren > Apps > Installatielocatie > Wijzigen. Navigeer naar de gewenste locatie en klik op Openen. De nieuwe installatielocatie wordt weergegeven in het menu.

Hoe kan ik geïnstalleerde apps starten?

Je kunt Creative Cloud-apps op dezelfde wijze starten als elke andere app op je computer.

Adobe biedt een handige snelkoppeling: open de Adobe Creative Cloud desktop-app door op het Creative Cloud-pictogram in de menubalk boven in Mac OS of in de taakbalk van Windows te klikken. Klik op het pictogram van de app om deze te starten. Zie Creative Cloud-apps starten voor meer informatie.

Op hoeveel computers mag ik Creative Cloud installeren?

Je kunt Creative Cloud desktop-applicaties downloaden en installeren op meerdere computers, ongeacht het besturingssysteem.
Activering is echter beperkt tot twee computers per persoon die is gekoppeld aan het lidmaatschap en je mag de software op deze computers niet tegelijk gebruiken.

Zie Op hoeveel computers kan ik mijn Creative Cloud-lidmaatschap gebruiken? voor meer informatie.

Hoe kan ik Creative Cloud-apps installeren op een derde computer?

Je kunt een Creative Cloud-licentie niet op drie computers activeren. Als je Creative Cloud-apps op een derde computer wilt installeren, meld je je op een van de twee andere computers af bij Creative Cloud met je Adobe ID. Wanneer je je afmeldt, wordt de Creative Cloud-licentie die is gekoppeld aan de betreffende Adobe ID op die computer, uitgeschakeld.

Als je je wilt afmelden, controleer je of de computer is verbonden met internet, open je de Creative Cloud desktop-app en klik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het venster. Kies Voorkeuren > Algemeen > Afmelden.

(Je kunt ook een Creative Cloud-applicatie starten en Help > [je Adobe ID] afmelden kiezen. Als je je afmeldt bij een Creative Cloud-app, worden alle Creative Cloud-apps op die computer die aan de betreffende Adobe ID zijn gekoppeld, gedeactiveerd.)

Vervolgens kun je je aanmelden bij Creative Cloud op de derde computer. Zie Producten activeren en deactiveren voor meer informatie.

Ik gebruik een ouder besturingssysteem. Waarom kan ik de Creative Cloud desktop-app niet installeren?

De Creative Cloud desktop-applicatie wordt ondersteund op besturingssystemen die staan vermeld in de systeemvereisten. Als je apps wilt downloaden in MAC OS X 10.6, Windows XP of een eerder besturingssysteem, kun je Adobe Creative Suite 6-applicaties downloaden en installeren.

Opmerking:

Als je Adobe Application Manager al hebt geïnstalleerd in Mac OS X 10.7 of hoger of Windows 7 of hoger, wordt AAM automatisch bijgewerkt naar de Adobe Creative Cloud desktop-app wanneer je de eerste Creative Cloud-app downloadt.

Hoe kan ik Encore installeren?

Je kunt Encore CS6 installeren als onderdeel van je Creative Cloud-lidmaatschap. Zie Encore CS6 downloaden en installeren voor meer informatie.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid