Welkom bij Creative Cloud. Als je aan de slag wilt gaan, kun je gewoon de eerste app downloaden van de website van Adobe. De Adobe Creative Cloud desktop-app, waarmee je toekomstige downloads kunt beheren, wordt tegelijkertijd geïnstalleerd.

Je eerste app downloaden

1. Ga naar de catalogus met Creative Cloud-apps en zoek een app die je wilt downloaden, zoals Illustrator.

Catalogus met Creative Cloud-apps
  2. Klik op Downloaden om de gewenste app te installeren. De app wordt gedownload.

App downloaden
  3. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het installatieprogramma te starten. De naam van het gedownloade bestand is <productnaam>_Installer.dmg op de Mac of <productnaam>_set-up.exe in Windows. Als je bijvoorbeeld Illustrator hebt gedownload, is de naam van het bestand (Mac) illustrator_installer.dmg of (Win) illustrator_set-up.exe.

4. Dubbelklik op het pictogram van de app om de applicatie te installeren.

Dubbelklikken om te installeren
  5. Meld je aan met je Adobe ID. Klik op Inschrijven om een Adobe ID te maken als je er nog geen hebt.

Inschrijven voor een Adobe ID
  6. Vul de korte enquête in die op het scherm wordt weergegeven en klik op Doorgaan.

Enquête
  7. Klik op Installatie starten om de app te installeren.

App installeren
  8. De installatie van de app wordt gestart. Je kunt zien hoe lang het ongeveer duurt voordat de installatie is voltooid.

App installeren

Gefeliciteerd! Je app is geïnstalleerd en wordt automatisch gestart.

Meer apps downloaden

Nadat je je eerste app hebt gedownload, kun je de Creative Cloud desktop-app gebruiken om eenvoudig Creative Cloud-apps of -services te zoeken, installeren, starten en beheren.

1. Klik op de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) op het Creative Cloud-pictogram om de Creative Cloud desktop-app te openen. Klik op het tabblad Apps als dit nog niet is geselecteerd.

Creative Cloud desktop-app
  2. Ga naar de sectie Aanvullende apps zoeken en blader om de app te zoeken die je wilt installeren. Als je de lijst met apps wilt filteren, klik je op Filters en versies.

Apps filteren
  3. Klik op Installeren. De app wordt gedownload. Je kunt de voortgang van de download controleren in de statusbalk naast de naam van de app.

App installeren