Photoshop Lightroom CC en vorige versies downloaden en installeren als onderdeel van je Creative Cloud-lidmaatschap.

Lightroom CC downloaden

Welkom bij Lightroom CC. Of je nu Creative Cloud Alle apps of het fotografielidmaatschap hebt aangeschaft, het proces is steeds hetzelfde. Je hoeft alleen maar Lightroom vanaf de website adobe.com te downloaden en te installeren op je desktopcomputer.

1. Ga naar de catalogus met Creative Cloud-apps. Zoek Lightroom op en klik op Downloaden.

Als je niet bent aangemeld, wordt je gevraagd om je aan te melden met je Adobe ID en wachtwoord. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Catalogus met desktop-apps

Opmerking:

Raadpleeg Een proefversie van Creative Cloud downloaden en installeren als je een gratis lidmaatschap voor Creative Cloud hebt.

2. De download voor de app wordt gestart.

Tegelijkertijd wordt de Adobe Creative Cloud desktop-app weergegeven, waarmee de rest van het installatieproces wordt beheerd. Je kunt de downloadvoortgang controleren in de statusbalk naast de naam van de app.

Opmerking:

Afhankelijk van de snelheid van het netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

Lightroom CC downloaden en installeren
  3. Zoek in het deelvenster Apps naar het pictogram van Lightroom en klik op Openen om de nieuwe app te starten.

Je kunt Lightroom ook op dezelfde wijze starten als elke andere app op je computer. Lightroom wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere applicaties doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Opmerking:

Heb je problemen met je eerste download? Zie Problemen met downloaden en installeren van Creative Cloud oplossen.

Lightroom openen

Vorige versies van Lightroom downloaden

Je kunt eerdere versies van Lightroom, zoals Lightroom 6, rechtstreeks vanuit de Creative Cloud desktop-app downloaden. Desgewenst kun je meerdere versies van Lightroom installeren op je computer.

Opmerking:

Als je Lightroom 6 hebt aangeschaft met een licentie voor een losse app, en niet als onderdeel van Creative Cloud, raadpleeg je Lightroom 6 downloaden en installeren (licentie voor losse app).

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Adobe Creative Cloud desktop-app te openen. Klik op de tab Apps boven aan het venster als het deelvenster nog niet is geselecteerd.

Pictogram van Creative Cloud desktop-app
  2. Klik in de sectie Aanvullende apps zoeken op het filter Fotografie en kies Vorige versie.

Vorige versie van apps
  3. Zoek in de lijst naar Lightroom en klik op het menu Installeren. Kies in de vervolgkeuzelijst de versie die je wilt installeren.

De nieuwe app wordt gedownload en geïnstalleerd op je computer.

Beschikbare versies

Opmerking:

Vorige productversies overschrijven de bestaande versies niet. Je kunt twee versies van dezelfde app tegelijkertijd op je computer uitvoeren, met uitzondering van Acrobat XI (Windows) en Acrobat DC. Als je deze versies van Acrobat installeert, worden de andere versies van Acrobat verwijderd. Zie Acrobat-producten downloaden voor meer informatie.