Ontdek hoe je Creative Cloud-apps opent na de installatie.

Waar zijn mijn apps?

Wanneer je Creative Cloud-apps downloadt en installeert, worden de apps op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere applicaties doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Met de Creative Cloud desktop-applicatie zie je in één oogopslag al je Creative Cloud-apps en kun je de apps met één klik starten. Je kunt de apps ook op dezelfde manier starten als elke andere applicatie op de computer: vanaf de installatielocatie.

Apps starten met de Creative Cloud desktop-app

1. Klik in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) op het Creative Cloud-pictogram om de Creative Cloud desktop-app te openen. Klik op de tab Apps boven aan het venster als het deelvenster nog niet is geselecteerd.

Volg deze stappen om een app te starten via de Creative Cloud desktop-app:

2. Zoek in het deelvenster Apps naar het pictogram van een geïnstalleerde app en klik op Openen om de app te starten.

Opmerking:

Enkele apps, zoals Touch App Plugins en Gaming SDK, kun je niet starten vanuit de Creative Cloud desktop-app. Gebruik de alternatieve methode hieronder (apps starten vanaf de installatielocatie) om deze apps te starten.

Opmerking:

De Adobe Creative Cloud desktop-applicatie wordt standaard gestart wanneer je je bij je computer aanmeldt. Als het Creative Cloud-pictogram niet wordt weergegeven, heb je de applicatie mogelijk gesloten. Je kunt de applicatie als volgt opnieuw starten:

• Windows: kies Start > Programma's > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: kies Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Als je de Adobe Creative Cloud desktop-app handmatig wilt downloaden, ga je naar de pagina voor de Creative Cloud desktop-app.

Apps starten vanaf de installatielocatie

Mac OS

Apps worden met de Creative Cloud desktop-app gedownload en geïnstalleerd in de map Programma's. Gebruik de Finder om naar de map Programma's te bladeren en dubbelklik vervolgens op het pictogram van de app om de applicatie te starten.

Voor snellere toegang tot een app kun je het pictogram naar het Dock slepen. Ga voor meer informatie naar Basiskenmerken van de Mac: het Dock op de website van Apple.

Map Progamma's

Windows 8

Je apps worden met de Creative Cloud desktop-applicatie geïnstalleerd in de map Program Files. Er worden ook snelkoppelingen gemaakt op het startscherm of in het menu Start.

Start de geïnstalleerde apps vanuit het startscherm. Open het startscherm met de Windows-toets of het Windows-pictogram. Blader door het scherm om de app op te zoeken en klik op de app om deze te starten.

Ga voor meer informatie naar de zelfstudie voor het startscherm op de website van Microsoft.

Startscherm

Windows 7

Wanneer je Creative Cloud-app wordt geïnstalleerd, worden er snelkoppelingen voor de app toegevoegd aan de menu's voor Windows-producten. Kies Start > Alle programma's en klik op de app.

Je kunt de snelkoppeling ook vastmaken aan de taakbalk voor eenvoudige toegang. Kies Start > Alle programma's, klik met de rechtermuisknop op de applicatienaam en kies Aan de taakbalk vastmaken.

Aan de taakbalk vastmaken