Deelvenster Apps geeft geïnstalleerde Creative Cloud-apps niet weer

Probleem

Op het tabblad Apps van de Creative Cloud desktop-app worden applicaties niet weergegeven als geïnstalleerd. Of ze worden weergegeven als geïnstalleerd, maar kunnen niet worden gevonden in het menu Start of de map met applicaties.

Oplossing

1. Selecteer Afmelden in het menu Profiel in de Creative Cloud desktop-app.

Selecteer Afmelden

2. Sluit de Creative Cloud desktop-app:

• Versie 5.0 en hoger: Druk op Command+Q (macOS) of Ctrl+W (Windows)
    • Versie 4.9 of eerder: Selecteer het pictogram met de drie verticale puntjes, rechtsboven in Creative Cloud desktop-app, en kies Afsluiten.
  3. Doe het volgende, afhankelijk van je besturingssysteem.

macOS

a) Ga naar Systeem > Programma's > Hulpprogramma's.

b) Selecteer Sleutelhangertoegang en verwijder de aanmeldingsgegevens voor Adobe User Info.

Windows

a) Ga naar Configuratiescherm > Gebruikersaccount > Referentiebeheer.

b) Selecteer Windows-referenties. Verwijder vervolgens de referentie voor Adobe User Info.

Sleutelhangertoegang

Referentiebeheer

4. Start Adobe Creative Cloud opnieuw.

5. Meld je aan bij de Creative Cloud desktop-app.

De applicaties worden nu weergegeven als geïnstalleerd in het deelvenster Apps van de Creative Cloud desktop-app.