Adobe Content Synchronizer heeft een hoog CPU-gebruik op mijn Windows-computer

Lees meer over Adobe Content Synchronizer (voorheen CoreSync) en het gebruik ervan. En ontdek wat je moet doen als dit een hoog CPU-gebruik op je Windows-computer aangeeft.

Wat is Adobe Content Synchronizer?

Adobe Content Synchronizer (voorheen CoreSync genoemd) is een onderdeel van de Creative Cloud desktop-app dat deel uitmaakt van de installatie. Het is verantwoordelijk voor het synchroniseren van gegevens tussen je computer en Creative Cloud. Alle bestanden in de map Creative Cloud Files op je computer worden gesynchroniseerd met Adobe-servers. Adobe Content Synchronizer synchroniseert ook clouddocumenten die zijn gemaakt met applicaties zoals Adobe XD en Adobe Photoshop.

Waarom laat CoreSync.exe een hoog CPU-gebruik zien?

CoreSync.exe is de naam van de installatie-app voor Adobe Content Synchronizer. Het proces CoreSync.exe mag geen invloed hebben op de prestaties van de CPU wanneer je computer inactief is. Het synchroniseren van mappen met Creative Cloud kan enkele seconden beslag leggen op de CPU. Maar als je een continu hoog CPU-gebruik door CoreSync.exe ziet, kan dit een indicatie zijn dat het een niet-legitiem exemplaar is. Zie Hoe weet ik of CoreSync.exe op mijn computer een legitieme versie is?

Hoe weet ik of CoreSync.exe op mijn computer een legitieme versie is?

Volg de onderstaande stappen om te controleren of het exemplaar van CoreSync.exe op je computer een legitieme versie is:

1. Open Taakbeheer (druk op Ctrl + Shift + Esc of typ Taakbeheer in Windows Search).

2. Selecteer het tabblad Details. (Als Taakbeheer wordt geopend in een geminimaliseerde weergave, klik je op Meer details onderin Taakbeheer).

Maximaliseer Taakbeheer
    Klik op Meer details

Klik op het tabblad Details
    Klik op het tabblad Details

3. Zoek CoreSync.exe in de lijst.

4. Rechtsklik op CoreSync.exe en selecteer Bestandslocatie openen.

5. Controleer of het staat in C:\Program Files (x86)\Adobe Sync\CoreSync. Als de locatie verschilt, heb je een niet-legitiem exemplaar van Adobe Content Synchronizer en kunnen je gegevens gevaar lopen. Zie Niet-legitiem exemplaar van CoreSync.exe?

Opmerking:

Er zou in Taakbeheer maar één proces moeten staan met de naam CoreSync.exe. Als je meer dan één CoreSync.exe ziet, controleer je alle bestandslocaties.

Wat moet ik doen als CoreSync.exe een niet-legitiem exemplaar is?

Als je een niet-legitieme exemplaar van CoreSync.exe hebt of denkt te hebben, is het mogelijk een kwaadaardige applicatie die verantwoordelijk is voor het hoge CPU-gebruik Je moet deze van je computer verwijderen.

Hoe kan ik een niet-legitiem exemplaar van Adobe Content Synchronizer verwijderen?

Het wordt aanbevolen de volgende maatregelen te nemen om het niet-legitieme exemplaar van Adobe Content Synchronizer te verwijderen en een legitiem exemplaar te krijgen:

1. Selecteer het tabblad Details in Taakbeheer.

2. Sluit alle Creative Cloud-processen. Rechtsklik op elk Creative Cloud-proces en selecteer Taak beëindigen.

Sluit ze in de onderstaande volgorde:

1. Creative Cloud.exe

5. AdobeUpdateService.exe

9. AdobeIPCBroker.exe

2. Adobe Desktop Service.exe

6. CCLibrary.exe

10. AdobeNotificationClient.exe

3. Adobe CEF Helper.exe

7. CCXProcess.exe

11. Creative Cloud Helper.exe

4. Adobe Installer.exe

8. CoreSync.exe

3. Ga naar de maplocatie van het niet-legitieme exemplaar van CoreSync.exe en verwijder de map.

4. Start de Creative Cloud desktop-app en wacht tot deze is bijgewerkt.

Opmerking:

Om eventuele toekomstige kwaadaardige aanvallen op je computer te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je antivirussoftware hebt geïnstalleerd en dat deze up-to-date is.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?