CoreSync heeft een hoog CPU-gebruik op mijn Windows-computer

Lees meer over CoreSync en het gebruik ervan. En ontdek wat je moet doen als CoreSync een hoog CPU-gebruik op je Windows-computer aangeeft.

Wat is CoreSync?

CoreSync is een onderdeel van de Creative Cloud desktop-app dat deel uitmaakt van de installatie ervan.  CoreSync is verantwoordelijk voor het synchroniseren van gegevens tussen je computer en Creative Cloud. Alle bestanden in de map Creative Cloud Files op je computer worden gesynchroniseerd met Adobe-servers. CoreSync synchroniseert ook clouddocumenten die zijn gemaakt in applicaties zoals Adobe XD en Adobe Photoshop.

Waarom laat CoreSync.exe een hoog CPU-gebruik zien?

Het proces CoreSync.exe mag geen invloed hebben op de prestaties van de CPU wanneer je computer inactief is.Het synchroniseren van mappen met Creative Cloud kan enkele seconden beslag leggen op de CPU.Maar als je een continu hoog CPU-gebruik door CoreSync.exe ziet, kan dat erop wijzen dat je een niet-legitieme versie gebruikt. Zie Hoe weet ik of CoreSync.exe op mijn computer een legitieme versie is?

Hoe weet ik of CoreSync.exe op mijn computer een legitieme versie is?

Volg de onderstaande stappen om te controleren of het exemplaar van CoreSync.exe op je computer een legitieme versie is:

1. Open Taakbeheer (druk op Ctrl + Shift + Esc of typ Taakbeheer in Windows Search).

2. Klik op het tabblad Details. (Als Taakbeheer wordt geopend in een geminimaliseerde weergave, klik je op Meer details onderin Taakbeheer).

Maximaliseer Taakbeheer
    Klik op Meer details

Klik op het tabblad Details
    Klik op het tabblad Details

3. Zoek CoreSync.exe in de lijst.

4. Klik met de rechtermuisknop op CoreSync.exe en selecteer Bestandslocatie openen.

5. Controleer of het in C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Sync\CoreSync staat. Als je een andere locatie ziet, heb je een niet-legitieme kopie van CoreSync en kunnen je gegevens gevaar lopen. Zie Niet-legitieme kopie van CoreSync.exe?

Opmerking:

Er zou in Taakbeheer maar één proces moeten staan met de naam CoreSync.exe. Als je meer dan één vermelding van CoreSync.exe ziet, controleer dan de bestandslocatie van alle exemplaren van CoreSync.exe.

Niet-legitieme kopie van CoreSync.exe?

Als je een niet-legitieme kopie van CoreSync.exe hebt of denkt te hebben, is dit mogelijk een kwaadaardige applicatie die verantwoordelijk is voor het hoge CPU-gebruik Je moet deze van je computer verwijderen.

Hoe kan ik een niet-legitieme kopie van CoreSync verwijderen?

Het wordt aanbevolen de volgende maatregelen te nemen om de niet-legitieme kopie van CoreSync te verwijderen en een legitiem exemplaar te krijgen:

1. Klik op het tabblad Details in Taakbeheer.

2. Sluit alle Creative Cloud-processen. Klik met de rechtermuisknop op elk Creative Cloud-proces en selecteer Taak beëindigen.

Sluit ze in de onderstaande volgorde:

1. Creative Cloud.exe

5. AdobeUpdateService.exe

9. AdobeIPCBroker.exe

2. Adobe Desktop Service.exe

6. CCLibrary.exe

10. AdobeNotificationClient.exe

3. Adobe CEF Helper.exe

7. CCXProcess.exe

11. Creative Cloud Helper.exe

4. Adobe Installer.exe

8. CoreSync.exe

3. Ga naar de maplocatie van de niet-legitieme kopie van CoreSync.exe en verwijder de map.

4. Start de Creative Cloud desktop-app en wacht tot deze is bijgewerkt.

Opmerking:

Om eventuele toekomstige kwaadaardige aanvallen op je computer te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je antivirussoftware hebt geïnstalleerd en dat deze up-to-date is.