Snelkoppeling naar de map Creative Cloud Files verwijderen uit het navigatiedeelvenster | Windows

Probleem

Wanneer je de Creative Cloud desktop-app installeert, wordt op je systeem een map met de naam Creative Cloud Files gemaakt en wordt een snelkoppeling naar deze map vastgemaakt aan het navigatiedeelvenster in Windows.

Soms wil je deze snelkoppeling mogelijk verwijderen uit het navigatiedeelvenster. Hoewel de snelkoppeling kan worden verwijderd, verschijnt deze opnieuw wanneer de Creative Cloud desktop-app wordt bijgewerkt of opnieuw wordt geïnstalleerd.

Snelkoppeling naar de map Creative Cloud Files in het navigatiedeelvenster

Oplossing

Volg de onderstaande stappen om registerwijzigingen aan te brengen die de snelkoppeling losmaken en voorkomen dat deze opnieuw verschijnt.

Opmerking:

De map Creative Cloud Files wordt gebruikt om assets te synchroniseren met of te uploaden naar Creative Cloud en deze snelkoppeling is bedoeld om gemakkelijker naar deze map te navigeren. Het wordt aanbevolen de snelkoppeling alleen los te maken als je de functie voor bestandssynchronisatie niet gebruikt.

  1. Download PinCCF.zip en pak de inhoud uit naar het bureaublad.

  2. Zoek en dubbelklik op unPinCCF.reg in de uitgepakte map.

    Opmerking:

    Als je de snelkoppeling naar de map Creative Cloud Files weer aan het navigatiedeelvenster wilt toevoegen, zoek je rePinCCF.reg in de uitgepakte map, dubbelklik je erop en volg je de onderstaande stappen.

  3. Er verschijnt een bericht waarin wordt bevestigd dat je unPinCCF.reg wilt toevoegen aan het register. Klik op Ja.

  4. Je krijg een bevestigingsbericht zodra het register is bijgewerkt. Klik op OK.

  5. Meld je af bij de Creative Cloud desktop-app en start de computer opnieuw op. Meld je daarna weer aan.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account