Installatieprogramma voor Creative Cloud-app loopt vast | Geavanceerde probleemoplossing

Als het installatieprogramma voor uw Creative Cloud-app vastloopt na meerdere pogingen tot probleemoplossing, probeer dan de geavanceerde oplossingen hieronder.

Probeer dit eerst. Repareren of verwijderen van de Creative Cloud-desktopapp kan meestal helpen dit probleem op te lossen.

Zorg ervoor dat uw verbinding niet wordt geblokkeerd

Een slechte wifi-verbinding, antivirussoftware of firewalls kunnen verhinderen dat de installatie wordt voltooid.

Probeer een andere internetverbinding.

Probeer een bekabelde verbinding als u via wifi verbonden bent. Bent u via een bekabelde verbinding verbonden, probeer dan een andere kabel.

Schakel antivirussoftware tijdelijk uit

Schakel de antivirussoftware tijdelijk uit en probeer de app opnieuw te installeren. Raadpleeg de antivirusdocumentatie voor informatie over het tijdelijk uitschakelen van de viruscontrole.

Uw softwarefirewall configureren

De softwarefirewalls beperken toegang tot uw computer. Sommige softwarefirewalls vragen u wanneer een programma toegang tot internet probeert te krijgen.

• Als u hierom wordt gevraagd, geeft u de Creative Cloud-desktopapp toegang tot internet.
  • Als u niets wordt gevraagd, schakelt u de firewall tijdelijk uit en probeert u de installatie opnieuw. (Zie de documentatie van de firewallsoftware voor hulp.)

Configureer hardwarefirewalls of proxy's

Veel bedrijven gebruiken een hardwarefirewall en proxyserver die kan voorkomen dat software toegang krijgt tot een externe server. Een hardware-oplossing geldt voor alle computers binnen het bedrijfsnetwerk. De meeste thuisnetwerken maken geen gebruik van hardwarefirewall of proxytechnologie.

Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf voor het verkrijgen van firewall- of proxy-informatie.

Creative Cloud Cleaner Tool gebruiken

Als u nog steeds problemen ondervindt bij de installatie, probeert u de Creative Cloud Cleaner Tool. Hiermee worden installatierecords en beschadigde bestanden verwijderd die installatieproblemen veroorzaken. Wat u moet doen om de Creative Cloud Cleaner Tool te downloaden en uit te voeren.