Fout 117 treedt op tijdens het downloaden of bijwerken van een Adobe-app

Wanneer u een Adobe-app probeert te downloaden of bij te werken, ontvangt u het volgende foutbericht dat aangeeft dat er problemen zijn met de netwerkconnectiviteit of -stabiliteit:

Exit Code: 117
-------------------------------------- Summary --------------------------------------
- 2 fatal error(s), 0 error(s), 0 warnings(s)
FATAL: Fatal Error '117' occurred whiledownload
FATAL: Error occurred in download of package (Name: <productnaam> Version: <productversie>).
Foutcode: '117'

Oplossing 1: uw internetverbinding controleren

U moet een internetverbinding hebben om Adobe-apps te downloaden en bij te werken. Verifieer dat u een internetverbinding tot stand kunt brengen en klik op Opnieuw.

Oplossing 2: uw softwarefirewall configureren

De softwarefirewalls beperken toegang tot uw computer. Sommige softwarefirewalls vragen u wanneer een programma toegang tot internet probeert te krijgen. Gebruikers hebben instanties vermeld waarbij firewall-instellingen van software/hardware tot downloadfouten leidden.

• Geef de Adobe-app toestemming om toegang te krijgen tot internet wanneer daarom wordt gevraagd.
  • Indien u hier niet om gevraagd wordt, schakelt u softwarefirewalls tijdelijk uit om te bepalen of uw internettoegang hierdoor wordt belemmerd. Zie de documentatie van de firewallsoftware voor hulp.

Oplossing 3: antivirussoftware uitschakelen

Schakel uw antivirussoftware tijdelijk uit en probeer nogmaals te downloaden.

Oplossing 4: start uw computer opnieuw op in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Start de computer opnieuw op in Veilige modus met netwerkmogelijkheden en probeer nogmaals te downloaden.

Oplossing 5: de set-up van uw router verifiëren

Routers kunnen een ingebouwde hardware-firewall of proxyservers bevatten. Ga als volgt te werk om te bepalen of een router voorkomt dat de Adobe-app toegang krijgt tot het internet:

• Verwijder tijdelijk de router uit het netwerk.
  • Sluit de computer rechtstreeks aan op een DSL of kabelmodem. Als het downloaden doorgaat, dan wordt de toegang voorkomen door de router.
  • Om een router in te stellen om voor toekomstige downloads toegang te bieden, dient u de documentatie van uw router te raadplegen voor instructies over hoe een port forwarding in te stellen van de computer. Of, neem contact op met uw internetprovider of de IT-afdeling.

Oplossing 6: hardwarefirewalls of proxy's configureren

Veel bedrijven gebruiken een hardwarefirewall en proxyserver die kan voorkomen dat software toegang krijgt tot een externe server. Een hardware-oplossing geldt voor alle computers binnen het bedrijfsnetwerk. De meeste thuisnetwerken maken geen gebruik van hardwarefirewall of proxytechnologie. Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf voor het verkrijgen van firewall- of proxy-informatie. Configureer uw browser met proxy- of firewallgegevens.

Configureer uw bedrijfsfirewall om de servers te omzeilen. De volgende servers worden opgeroepen:

• ccmdl.adobe.com:80
  • swupmf.adobe.com:80
  • swupdl.adobe.com:80

Oplossing 7: Crypto-bestanden verwijderen

1. Navigeer naar C:\ProgramData\Microsoft\Crypto\RSA\MachineKeys.

2. Het bestand zoeken en verwijderen dat begint met 19c5cf.

19c5cf
  3. Download de app of werk deze bij.

4. Als de fout nog steeds optreedt, gaat u naar C:\ProgramData\Microsoft\ en wijzigt u de naam van de map Crypto in Cryptoold.

5. Start het systeem opnieuw en download de app of werk deze bij.