Waarom willen Adobe-apps toegang tot mijn contactpersonen of agenda?

Ontdek wat je moet doen als je een melding krijgt in macOS dat een Adobe-app toegang wil tot je persoonlijke gegevens.

Overzicht

In macOS Mojave 10.14 en hoger geeft Apple een melding weer wanneer software van derden toegang vraagt tot je mappen of inhoud die je privégegevens bevat.

Probleem

De privacybeveiligingen van Apple zijn van toepassing op de mappen die je agenda's, contacten, foto's, e-mails en berichten bevatten. Wanneer je probeert deze mappen in een lijst weer te geven of er doorheen te navigeren, word je mogelijk gewaarschuwd dat de Adobe-app 'toegang wil tot je contacten', zoals hieronder:

Adobe-apps hebben geen toegang tot je agenda, contacten of locatie nodig, maar je kunt er onbedoeld voor zorgen dat deze apps toegang proberen te krijgen tot deze items. Dit kan gebeuren wanneer je binnen je gebruikersbibliotheekmap navigeert via het dialoogvenster Openen of Opslaan.

Deze dialoogvensters bekijken alle bestanden en mappen in je gebruikersbibliotheekmap. Dit betekent dat elke app die toegang nodig heeft tot een map in /Gebruikers/<gebruikersnaam>/Bibliotheek, op die manier om toegang kan vragen. 

Oplossing

Als je deze melding ziet, selecteer je eenvoudig Niet toestaan. Dit heeft geen invloed op de werking van je Adobe-apps. Deze meldingen worden normaal gezien slechts één keer per app (per beveiligingscategorie) weergegeven.Wanneer je je Adobe-app bijwerkt naar een nieuwe versie, onthoudt macOS je eerdere keuzes en krijg je de melding niet opnieuw te zien.

Opmerking:

De map Bibliotheek van de gebruiker, /Gebruikers/<gebruikersnaam>/Bibliotheek, is standaard verborgen in macOS. Het wordt niet aanbevolen deze map regelmatig te openen of te gebruiken om applicatiebestanden op te slaan.

Wat gebeurt er als ik een Adobe-app toegang geef tot mijn agenda, contactpersonen of locatie?

Als je Adobe-apps toegang geeft tot deze bestanden in de mappen, sta je toe dat de apps door de mappen bladeren die deze items bevatten. Je kunt de bestanden in die mappen ook gebruiken. 

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?