Meer informatie over de nieuwe functies vindt u in de nieuwste versie van InCopy.
Adobe_InCopy_CC_mnemonic_RGB_128px

De InCopy-versie van oktober 2018 (versie 14.0) richt zich op de verbetering van de gebruikerservaring, met meer controle over veelgebruikte functies en workflows. Lees verder voor een korte kennismaking met deze functies en voor koppelingen naar bronnen die meer informatie bieden.


Visueel door lettertypen bladeren

U kunt nu vanuit InCopy door duizenden lettertypen in honderden tekstlocaties bladeren, deze direct activeren en gebruiken in uw documenten. In het deelvenster Lettertypen vindt u verschillende nieuwe opties om u een verrijkte ervaring te bieden tijdens het werken met lettertypen. U kunt een filter toepassen om alleen de recent toegevoegde lettertypen te bekijken. U kunt ook een voorbeeldtekst selecteren uit de lijst met voorgedefinieerde tekst voor een voorvertoning van het lettertype of uw eigen tekst selecteren. U hebt nu ook de optie om de tekengrootte te wijzigen tijdens de voorvertoning van het lettertype.

Zie voor meer informatie Lettertypen gebruiken.

Ondersteuning voor OpenType SVG-lettertypen

Met de ondersteuning voor OpenType SVG-lettertypen in InCopy, beschikt u nu over meerdere kleuren en verlopen in een enkele glyph.

Met emoji-lettertypen van OpenType SVG  kunt u verschillende kleurrijke en grafische tekens in uw documenten invoegen, zoals smileys, vlaggen, verkeersborden, dieren, mensen, eten en historische monumenten. U kunt ook samengestelde glyphs maken. Met behulp van het EmojiOne-lettertype kunt u bijvoorbeeld de vlaggen van landen maken of verschillende huidskleuren in uw glyphs gebruiken.

Glyphs combineren tot vlaggen van landen
Glyphs combineren tot vlaggen van landen
Tekens van één persoon combineren met verschillende huidskleuren
Tekens van één persoon combineren met verschillende huidtinten

Voetnoten toevoegen in tabellen

U kunt nu voetnoten toevoegen aan een tabel in InCopy. De voetnoottekst wordt onder aan het tekstkader weergegeven.

Het referentienummer van een voetnoot in een tabel is een voortzetting van het referentienummer van voetnoten in het artikel.

Tabelvoetnoten worden behouden bij het importeren van Word-documenten worden geëxporteerd naar indelingen die voetnoten ondersteunen, zoals PDF, EPUB en HTML.

Zie Voetnoten voor meer informatie.

Ruimte tussen alinea's met dezelfde stijl

U kunt nu kiezen of de afstand voor/na wordt toegepast op tekst met dezelfde stijl. Met de optie Ruimte tussen alinea's met dezelfde stijl in het dialoogvenster Stijlen kunt u een waarde opgeven voor de ruimte tussen alinea's met dezelfde stijl. Deze waarde wordt alleen gebruikt als twee opeenvolgende alinea's dezelfde alineastijl hebben. Als de alineastijlen van opeenvolgende alinea's verschillend zijn, wordt de waarde voor de opties Ruimte voor en Ruimte na gebruikt.

Zie voor meer informatie Alinea's opmaken.

U kunt nu eindnoten omzetten in voetnoten en voetnoten in eindnoten in InCopy.

De vorige exportindeling onthouden

Elk document onthoudt nu de laatste exportindeling. Als het document wordt gedeeld met een andere gebruiker of wordt geopend op een andere machine, blijft de laatst gebruikte exportindeling behouden.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid