Vind snel het serienummer van uw product om uw product opnieuw te installeren of te upgraden.

Als een Creative Cloud-app om een serienummer vraagt

Voor Creative Cloud-apps zijn geen serienummers vereist. Als u wordt gevraagd een serienummer in te voeren wanneer u een Creative Cloud-app start, is het een fout. Zie Problemen oplossen wanneer Creative Cloud-apps om een serienummer vragen voor hulp.

Als u uw product bij Adobe.com hebt aangeschaft of uw product hebt geregistreerd

Als u uw product van Adobe.com hebt gedownload of het hebt geregistreerd, kunt u uw serienummer heel eenvoudig terugvinden. Adobe houdt het voor u bij.

Voor een lijst met uw geregistreerde producten en corresponderende serienummers gaat u als volgt te werk:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

Uw Adobe ID is het unieke e-mailadres dat u hebt gebruikt toen u uw lidmaatschap startte, of de Adobe-app of -service hebt aangeschaft. Als u uw sociale (Facebook- of Google-) account hebt gebruikt om uw Adobe ID-account te maken, is uw Adobe ID hetzelfde als het e-mailadres dat aan uw sociale account is gekoppeld. Raadpleeg Uw Adobe ID-account beheren voor meer informatie.

2. Klik in de navigatiebalk bovenaan de pagina Account beheren, op Abonnementen en producten.

3. In de sectie Bestelgeschiedenis kiest u Uw bestellingen weergeven.

Uw bestellingen weergeven
  4. In de sectie Bestelgeschiedenis kiest u het gewenste bestelnummer.

Bestelnummer kiezen
  5. Kies in het scherm Bestelnummer de optie Alle downloads weergeven of Downloads en serienummers

Scherm Bestelnummer
  6. Zoek uw serienummer in de downloadlijst.

Serienummer zoeken

Als u de productverpakking of een inwisselcode van een wederverkoper hebt

Als u de productverpakking of inwisselcode van een wederverkoper hebt, kunt u uw serienummer in de onderstaande tabel vinden.

Hoe hebt u uw product aangeschaft?

Waar staat uw code of serienummer?

Prepaidkaart, productdoos of van een wederverkoper

Zie de sectie onder: Prepaidkaart, productdoos of van een wederverkoper.

Als Student of Teacher Edition-product

Zie Serienummers, inwisselcodes en productcodes | Student en Teacher Editions.

Als volumelicentie

U vindt uw serienummer op de Adobe-licentiewebsite.

Als onderdeel van Creative Suite 6 (CS6-producten)

Er is geen serienummer vereist om een Creative Suite 6-app te installeren of te starten. Ga in plaats daarvan naar de Adobe-accountpagina en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

Als u een inwisselcode hebt, gaat u naar Aankoop inwisselen. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord, voer uw inwisselcode in, volg de instructies op het scherm en installeer uw product.

Als u vanaf een schijf installeert, voert u w Adobe ID in wanneer u hier door het installatieprogramma om wordt gevraagd. (Als u was begonnen met installeren voordat u uw code had ingewisseld, moet u annuleren, uw code inwisselen, en opnieuw beginnen.)

ColdFusion Server, Flash Communication Server of JRun

Zie de sectie onder: ColdFusion Server, Flash Communication Server of JRun.

Prepaidkaart, productdoos of van een wederverkoper

Zo vindt u uw serienummer als u uw product hebt aangeschaft via een prepaidkaart of wederverkoper of als u een verpakt product hebt:

Wat hebt u?   Waar staat uw code of serienummer?
Een prepaidkaart

Uw inwisselcode staat onder het kraslaagje op de achterkant van de kaart.

Zie Help voor inwisselcode voor gedetailleerde instructies.

Een productdoos

(oudere producten)

Bij oudere producten kan uw code op het hoesje van de cd (serienummer), in een bijlage (inwisselcode) of op de productdoos (serienummer) staan.

Zie Help voor inwisselcode als u een kaart met een inwisselcode hebt.

Een e-mail van een wederverkoper

Zoek uw inwisselcode of serienummer op in de e-mail.

Zie Help voor inwisselcode als u een inwisselcode ontvangt.

ColdFusion Server, Flash Communication Server of JRun

Product

Hoe vind ik mijn serienummer?

ColdFusion Server MX en ColdFusion Server 5.0

1. Ga naar de ColdFusion-beheerder.
2. Op de blauwe balk aan de bovenkant van het scherm klikt u op Versie-informatie om het serienummer weer te geven. Indien er geen serienummer verschijnt, hebt u een proefversie van de software.

ColdFusion Server 4.5

1. Zoek de CF Admin-werkbalk aan de linkerkant.
2. Onder het onderdeel Server klikt u op Versie-informatie om het serienummer weer te geven.

ColdFusion Server 4.01 en lager

1. Kies Start > Uitvoeren. Typ regedit en klik op OK.
2. Open registratie in HKEY_local_machineSoftwareAllaireColdFusionCurrentVersion.
3. Merk het serienummer rechts op.

ColdFusion Studio 4.5 en lager

1. Kies Help > Over > Versie-informatie.
2. Merk het serienummer op aan de linkeronderkant van het dialoogvenster.

Flash Communication Server

1. Start de beheerderconsole en meld u aan.
2. Klik op het tabblad Licenties en noteer het serienummer in het veld Serverlicenties.

JRun 4.0 en 3.0

1. Ga naar het JRun Management-besturingselement (JMC).
2. Klik op Serienummer.

JRun 2.3.3

1. Ga naar de JRun-beheerder.
2. Klik op het tabblad Licenties

Ongeldig of ingetrokken serienummer

Als u een bericht ontvangt wanneer u probeert Creative Suite 6 te installeren, dat het gebruikte serienummer is ingetrokken of ongeldig is, wordt dit veroorzaakt omdat Adobe het serienummer dat u probeert te gebruiken, heeft geblokkeerd. Adobe blokkeert serienummers waarvan bekend is dat ze niet door Adobe zijn uitgegeven, of waarvan bekend is dat ze zonder toestemming door niet-geautoriseerde verkopers zijn gebruikt om vervalste software te produceren. U weet helaas soms pas dat dit serienummer is geblokkeerd wanneer u Adobe-software opnieuw activeert of installeert.

Bezoek deze pagina om meer te weten te komen en dit probleem op te lossen.