Voer de onderstaande taken uit om problemen op te lossen die optreden wanneer u in Acrobat op Mac OS scant.

1. Installeer de meest recente versie van Acrobat.

De nieuwste versie van Acrobat is mogelijk compatibeler met het besturingssysteem en de hardwarestuurprogramma's. Controleer voordat u een update of upgrade installeert, of het systeem aan de minimumvereisten voldoet. U kunt de updates downloaden van de Adobe-website op www.adobe.com/downloads/updates.

2. Installeer de nieuwste versie van het scannerstuurprogramma (opnieuw).

Een verouderde versie van het scannerstuurprogramma of een beschadigd stuurprogrammabestand kan scanproblemen in Acrobat veroorzaken. Download de nieuwste versie van het stuurprogramma voor uw specifieke scannermodel van de website van de scannerfabrikant. Installeer die versie van het stuurprogramma vervolgens (opnieuw).

Als het TWAIN-bestand voor een scanner ontbreekt, zet Acrobat de naam van de scanner niet in de lijst. Als een TWAIN-bestand echter is beschadigd, ontvangt u mogelijk een foutmelding.

Opmerking: Op Intel Macintosh-computers ondersteunen Acrobat 8 en 9 alleen Universal Binary TWAIN-stuurprogramma's. U kunt als volgt bepalen of uw geïnstalleerde stuurprogramma een Universal Binary-stuurprogramma of een PowerPC-stuurprogramma is:

1. Ga in Finder naar /Library/Image Capture/TWAIN Data Sources.

2. Selecteer het scannerstuurprogramma.

3. Kies Archief > Toon info.

4. In de sectie Algemeen van het venster Info ophalen kijkt u naar de informatie naast Soort. U ziet PowerPC of Universal naast het woord Pakket.Als er geen TWAIN-bron is, kan Acrobat niet rechtstreeks via de scanner scannen.

3. Test de scanner met Image Capture of de software die bij de scanner is geleverd.

Controleer of de scanner werkt door in Image Capture te scannen. Image Capture is een standaardtoepassing van Mac OS X dat standaard in de map Programma's is geïnstalleerd. U kunt ook proberen te scannen met de software die bij de scanner is geleverd.

Als de problemen zich opnieuw voordoen in een andere toepassing, neem dan contact op met de fabrikant van de scanner.

Image Capture maakt gebruik van het Image Capture-protocol, terwijl Acrobat op MAC standaard het TWAIN-protocol gebruikt. In enkele scenario's kunt u met Image Capture werken, maar dit is niet het geval met Acrobat. Vergelijk het gedrag van Image Capture en Acrobat TWAIN niet. Acrobat biedt op dit moment alleen ICA-ondersteuning met Acrobat XI op MAC 10.7. U kunt naar het Image Capture-protocol in Acrobat overschakelen en de resultaten van Image Capture-scantaken met de Image Capture-toepassing vergelijken.

4. Scan met de scanner ingesteld op een andere kleurenmodus.

Scannen naar Acrobat kan in sommige kleurenmodi problemen veroorzaken bij bepaalde scanners. Voor instructies om de kleurenmodus te wijzigen raadpleegt u de handleiding van uw scanner.

5.Scan terwijl u bent aangemeld met de hoofdgebruikersaccount.

De hoofdgebruiker, of supergebruiker, is een speciale gebruikersaccount in Mac OS X die wordt gebruikt voor specifieke beheer- of controletaken. De hoofdgebruikersaccount is standaard niet ingeschakeld. Meld u aan, open Acrobat en probeer te scannen.

Meld u altijd af bij de account en schakel deze uit wanneer u klaar bent.

6. Scan terwijl u bent aangemeld bij de zojuist gemaakte beheerdersaccount.

Een beschadigd bestand of onjuiste machtigingen in uw huidige gebruikersaccount kunnen de oorzaak van uw scanprobleem zijn. Maak een gebruikersaccount, meld u aan, open Acrobat en probeer opnieuw te scannen.

Zie Install or run the Adobe application from within a new user account (Mac OS X) (TechNote kb404927) voor instructies.

7. Gebruik andere software om te scannen.

Als de bovenstaande oplossingen niet werken, gebruikt u Image Capture of de software die bij uw scanner is geleverd en scant u naar een TIFF-bestand. Gebruik vervolgens Acrobat om het TIFF-bestand naar PDF te scannen.