Het ongedaan maken van de installatie van Adobe Premiere Elements of Photoshop Elements verwijdert de toepassing van uw computer. Als u een gelicentieerde versie van de toepassing verwijdert, wordt de licentie gedeactiveerd op de computer.

Opmerking:

Probeer niet om de installatie van Adobe Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements handmatig ongedaan te maken of te verwijderen door mappen naar de Prullenbak (Windows) of Prullenmand (Mac OS) te slepen. Dit kan namelijk tot problemen leiden wanneer u probeert het product opnieuw te installeren.

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat u beschikt over beheerdersrechten voor de account die u gebruikt.
  • Schakel firewalls, antivirussoftware en beveiligingssoftware van derden uit om het verwijderproces te versnellen.

Verwijderen van Windows

1. Ga als volgt te werk:

• (Windows 10 and Windows 8) Klik in de taakbalk met de rechtermuisknop op het menu Start en kies Configuratiescherm.
    • (Windows 7 en Vista) Kies Start > Configuratiescherm.

Opmerking:

De procedures in dit document zijn gebaseerd op de standaardinterface van Windows. Als uw interface is aangepast, kunnen bepaalde procedures afwijken. Misschien moet u om vanuit het menu Start naar het Configuratiescherm te gaan, Start > Instellingen > Configuratiescherm kiezen in plaats van Start > Configuratiescherm.

2. Ga als volgt te werk:

• (Windows 10 en 8) Als u het Configuratiescherm weergeeft op Categorie, klik dan in de categorie Programma's op Een programma verwijderen. Als u het Configuratiescherm weergeeft op pictogrammen, klik dan op Programma's en onderdelen.
    • (Windows 7) Selecteer Programma's > Programma's en onderdelen en dubbelklik op Een programma verwijderen.
    • (Windows Vista) Selecteer Programma's > Programma's en onderdelen.
  3. Selecteer Adobe Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements.

4. (Optioneel) Als u de toepassingsvoorkeuren niet wilt behouden, selecteert u Voorkeuren verwijderen

5. Klik op Verwijderen en volg de instructies op het scherm voor het verwijderen van de toepassing.

Opmerking:

Als u een foutmelding krijgt of de toepassing nog steeds zichtbaar is, kunt u de toepassing opnieuw installeren en dan verwijderen.

Verwijderen van macOS

1. Open Finder en ga naar /Applicaties/Hulpprogramma's/Adobe-installatieprogramma's.

2. Start het verwijderingsprogramma voor Adobe Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements.

3. (Optioneel) Als u de toepassingsvoorkeuren niet wilt behouden, selecteert u Voorkeuren verwijderen

4. Klik op Verwijderen en volg de instructies op het scherm voor het verwijderen van de toepassing.

Opmerking:

Als u een foutmelding krijgt of de toepassing nog steeds zichtbaar is, kunt u de toepassing opnieuw installeren en dan verwijderen.

Problemen met verwijderen oplossen

Probleem

• Photoshop Elements of Premiere Elements is niet zichtbaar in de lijst met geïnstalleerde toepassingen.
  • Wanneer u Photoshop Elements of Premiere Elements probeert te verwijderen, lukt dit niet en staat de toepassing nog in de installatiemappen.

Oplossing

Als u problemen ondervindt bij het verwijderen van Photoshop Elements of Premiere Elements, kunt u de Adobe Application Manager installeren om het probleem te verhelpen.

1. Als de toepassing niet zichtbaar is in de lijst met geïnstalleerde toepassingen, installeert u de toepassing opnieuw nadat u Adobe Application Manager hebt geïnstalleerd.

2. Probeer de toepassing opnieuw te verwijderen: