Installasjonsprosessen for Adobe Creative Suite 5 og 5.5 består av to deler. Først kjører et bootstrapper-program, og deretter initialiseres Adobe Installer, som installerer produktet. Installasjonsprogrammet viser seks paneler når det arbeider:

• Initialiserer
  • Velkommen
  • Serienummer
  • Adobe-ID
  • Alternativer
  • Fullfør

Merk: Enkelte sikkerhetsprogrammer fra tredjeparter kan vise en melding eller advarsel når Creative Suite 5- eller 5.5-produkter installeres. Fortsett med installasjonen selv om du får opp advarsler.

Feil eller problemer før installering

Før installasjonsprogrammet for Adobe Creative Suite 5 initialiseres, forbereder et bootstrapper-program systemet på installasjonen.

Feil eller problemer med Adobe Installer

Initialiseringspanelet

Under initialiseringen kopierer installasjonsprogrammet midlertidige filer til rotstasjonen. Hvis du trenger hjelp med feil som oppstår under initialiseringen, kan du se loggfilen PDApp.log som installasjonsprogrammet oppretter. Se Feilsøke installasjonen av CS5, CS5.5m CS6 og CC ved hjelp av installasjonsloggene.

Velkommen-panel

Du må godta lisensavtalen for sluttbrukere for å kunne fortsette med installasjonen.

Serienummerpanel

Oppgi serienummeret, eller velg å installere produktet som en prøveversjon.

Angi serienummer

(Bare oppgraderinger) Panel for kvalifiserende produktbekreftelse

Hvis du skrev inn et serienummer for oppgraderingen, og installasjonsprogrammet ikke finner et kvalifisert produkt på systemet, blir du bedt om å skrive det inn.

Angi serienummer for oppgradering

Adobe ID-panel

Når du angir din Adobe-ID, registrerer det produktet og starter ditt gaveabonnement på CS Live.

• Klikk Hopp over dette trinnet hvis du vil opprette eller angi en Adobe-ID en annen gang.
  • Hvis du trenger hjelp til å opprette eller bruke Adobe ID-er, se Adobe ID, pålogging og kontohjelp.

Valgpanel

Angi hvilke komponenter som skal installeres, og hvor de skal installeres.

Installeringsalternativer
  • For informasjon om advarselsikoner som vises, klikk på Mer informasjon.
  • Lokaliserte baner vises kanskje ikke riktig i Plassering-feltet, men produktet installeres på den valgte plasseringen.
  • Et advarselsikon vises hvis det ikke er nok plass på disken til å fullføre installasjonen. Hvis du fortsetter å installere uten å frigjøre plass, vises en feilmelding med komponentene som ikke ble installert, til slutt i prosessen.
  • Hvis en annen innstallasjonsplassering velges, installeres delte komponenter på systemstasjonen. Du må ha nok plass både på systemstasjonen og stasjonen med installasjonsplasseringen for å kunne installere produktet.
  • Programmer kan ikke velges hvis:
    • Forhåndsutgivelser eller betaprogrammer er installert
    • En nyere versjon av programmet er installert
    • Installasjonsspråket er ikke tilgjengelig
  • Adobe After Effects CS5 og CS5.5 og Adobe Premiere Pro CS5 og CS5.5 kan ikke velges på en 32-biters Windows-maskin. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Installer After Effects CS5, Premiere Pro CS5 | Windows Vista, Windows 7 eller Install After Effects CS5.5, Premiere Pro CS5.5.
  • Growl er installert og aktivert på Mac OS.
  •  Hvis du trenger hjelp med feilmeldinger som vises frem til dette punktet, kan du analysere loggfilen PDApp.log, som opprettes av installasjonsprogrammet. Se Feilsøk CS5-, CS5.5- og CS6-installasjon ved hjelp av installasjonslogger.
  •  Klikk Installer for å starte installasjonen.

Installasjonsfremdrift

Når du klikker Installer, vises en fremdriftslinje.

• Installasjonsfeil som oppstår etter dette tidspunktet, føres opp i hovedinstallasjonsloggen for CS5.Se Feilsøk CS5-, CS5.5- og CS6-installasjon ved hjelp av installasjonslogger.
  • Dersom installasjonsprogrammet oppdager prosesser som kan skape konflikter, må du avslutte disse før du kan fortsette installeringen. Avslutt prosessen på normal måte hvis mulig. Hvis prosessen ikke har et brukergrensesnitt eller ikke svarer, gjør du følgende:

Lukke prosesser i konflikt i Windows

1. Høyreklikk på oppgavefeltet og velg Oppgavebehandling.
  2. Velg kategorien Prosesser, og velg Vis prosesser fra alle brukere.
  3. Fra listen velger du en prosess som skaper konflikt, og klikk så Avslutt prosess.
  4. Gjenta trinn 3 for alle prosesser som skaper konflikt.

Lukke prosesser i konflikt på Macintosh

1. Fra Finder velger du Gå > Verktøy.
  2. Dobbeltklikk på programmet Aktivitetsmonitor.
  3. Velg Alle prosesser fra prosessfiltreringsmenyen i øvre høyre hjørne.
  4. Velg en prosess som skaper konflikt, fra listen, og klikk Avslutt prosess. Deretter klikker du Tving avslutning.
  5. Gjenta trinn 4 for alle prosesser som skaper konflikt.

Fullfør

Hvis installasjonsprosessen fullføres, viser Fullfør-panelet en takkemelding. Klikk Ferdig for å begynne å bruke det nye produktet.

Feil eller problemer med mislykket installasjon

Hvis en installasjon mislykkes, viser Fullfør-panelet én av to statusmeldinger:

• “Your installation encountered errors. Please try restarting your system and installing again.”

Dette betyr at ingen av produktkomponentene kunne installeres.
  • “There were problems with your installation.”

Dette betyr at bare noen av produktkomponentene kunne installeres. Klikk Feilsøking for å vise feilmeldingene eller -kodene og enkelte feilsøkingstips.

For å feilsøke installasjonsfeil, prøv følgende i rekkefølge.

1. Søk i kunnskapsbasen etter feilmeldinger dersom du ikke allerede har gjort det.

Bruk ekstra informasjon som vises under feilmeldingen for å søke etter en løsning i Adobes kunnskapsbase.
    1. Velg feilinformasjonen og trykk på Ctrl + C (Windows) eller Command + C (Mac OS) for å kopiere den.
    2. Gå til nettstedet Adobe support og velg produktet ditt fra menyen "Velg senter for produktstøtte".
    3. Lim inn teksten i feilmeldingen i Kunnskapsbasens søkefelt og klikk på Søk.

Merk: Utelat filbaner og katalognøkler fra søkestrengen.
  2. Bruk Adobe Support Advisor.

Adobe Support Advisor er en AIR-applikasjon som hjelper deg med å identifisere og løse installasjonsproblemer. Klikk på kundestøttekoblingen i installasjonsstatusvinduet, ellergå gjennom installasjonsloggfilene manuelt.

3. Identifiser feil i installasjonsloggene.

Installeringsprogrammet for Adobe Creative Suite 5 registrerer alle feil og handlinger i to loggfiler. Du kan bruke loggene for å søke etter løsninger i Adobes kunnskapsbase.Se Feilsøk CS5-, CS5.5- og CS6-installasjon ved hjelp av installasjonslogger.

4. Utfør generelle feilsøkingstrinn

Følg trinnene i Generell installasjonsfeilsøking | Adobe CS5- og CS5.5-produkter.

5. Kontakt Adobes tekniske støtteavdeling

Hvis du fortsatt ikke kan installere Adobe Creative Suite 5-produktet, kontakter du Adobe kundestøtte. Hvis du kjørte Adobe Support Advisor og lastet opp støttepakken din, kan Adobe bruke ASA-tokennummeret til å få rask tilgang til feilinformasjonen.