Slik installerer du Photoshop Elements

Finn ut hvordan du laster ned og installerer Photoshop Elements på Windows og macOS.

Med Photoshop Elements kan du gjøre enda mer med bildene dine. Du kan installere mer enn én versjon av Photoshop Elements på datamaskinen din. Så du behøver ikke avinstallere tidligere versjoner.

Laste ned og installere fra Adobes webområde

Før du begynner

• Forsikre deg om at du har administratorrettigheter på kontoen du bruker.
  • Bruk den nyeste versjonen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Kontroller at du har en gyldig Adobe ID.
  • Deaktiver popup-blokkeringer i nettleseren.
  • Deaktiver brannmurer, antivirusprogramvare og tredjeparts sikkerhetsprogramvare midlertidig. Installasjonen går raskere hvis du deaktiverer disse.
  • Kontroller at du har et gyldig serienummer for Photoshop Elements.
  • Sørg for at du er koblet til Internett helt til installasjonen er fullført.

Last ned Photoshop Elements

1. Åpne siden for nedlasting av Adobe Photoshop Elements i nettleseren.

2. Logg på med Adobe ID-en din. Hvis du ikke har en Adobe ID, kan du opprette en her.

3. Velg plattform og språk for nedlastingen.

4. Velg Last ned.

Installere Photoshop Elements

1. Åpne Adobe Photoshop Elements installasjonsfilen som du har lastet ned fra Adobes hjemmeside.

2. Logg på med din Adobe ID (vanligvis e-postadressen din) og passordet.

3. Klikk på Fortsett i det neste skjermbildet som vises.

4. I skjermbildet Alternativer for installering gjør du følgende og velger Fortsett:

• Velg språk
    • Angi installasjonsplasseringen
    Installasjonsprogram for Photoshop Elements 2024
    Konfigurer installasjonsalternativene.

5. Mens installasjonen pågår, kan du klikke på karusellen med bilder som vises nederst i installasjonsprogrammet for å finne ut hva som er nytt i Photoshop Elements 2024.

Utforsk nye funksjoner i Adobe Photoshop Elements 2024.
    Installasjonsprogram for Adobe Photoshop Elements 2024.

6. I neste skjermbilde velger du Photo Editor.

Photoshop Elements 2024
    Velg Photo Editor for å starte Adobe Photoshop Elements 2024.

7. Logg på med e-postadresse og passord.

Pålogging på Photoshop Elements 2024
    Logg på med Adobe ID-en din.

8. Velg Aktiver nå på startskjermen.

Photoshop Elements 2024
    Velkomstskjermbilde for Photoshop Elements 2024.

9. Legg inn serienummeret på neste skjermbilde og velg Neste.

Photoshop Elements 2024
    Legg inn serienummeret.

Adobe Photoshop Elements 2024 startes.

Merk:

Installere fra en DVD

Gjelder for 2022 og tidligere versjoner.

Før du begynner

• Forsikre deg om at du har administratorrettigheter på kontoen du bruker.
  • Bruk den nyeste versjonen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Kontroller at du har en DVD-stasjon (ikke en CD-stasjon) koblet til datamaskinen før du starter installasjonen. Sett DVD-en i stasjonen, og følg instruksene.

Merk: Hvis det ikke er en DVD-stasjon på datamaskinen, kan du laste ned Photoshop Elements fra Adobes webområde og deretter installere det. Se Laste ned og installere fra Adobes webområde for mer informasjon.

• Deaktiver brannmurer, antivirusprogramvare og tredjeparts sikkerhetsprogramvare midlertidig. Installasjonen går raskere hvis du deaktiverer disse.
  • Finn serienummeret. Serienummeret er plassert nederst på DVD-etuiet. For mer informasjon om å finne serienummeret, se Finn serienummeret til ditt Elements-produkt. Hvis du har en innløsningskode, konverterer du innløsningskoden til et serienummer. Se Hjelp med innløsningskoder for mer informasjon.

Installere Photoshop Elements

1. Sett inn DVD-en med Adobe Photoshop Elements 2022 i datamaskinen.

2. Velg Installer Adobe Photoshop Elements 2022 i dialogboksen for Adobe Photoshop Elements 2022.

Merk:

Hvis du lukker dialogboksen eller hvis sikkerhetsinnstillingene på datamaskinen din ikke tillater Autoplay, må du bla deg frem til DVD-en ved hjelp av Windows Explorer og dobbeltklikke på Setup.exe fra mappen Adobe Photoshop Elements 2022. Hvis det vises sikkerhetsadvarsler, velger du Ja.

3. Gjør ett av følgende:

• macOS: Naviger til Adobe Photoshop Elements 2022 > Install.app og start installasjonsprogrammet. Skriv inn passordet for systemet hvis du blir bedt om det.
    • Windows: (valgfritt) Hvis du lukker dialogboksen eller hvis sikkerhetsinnstillingene på datamaskinen din ikke tillater Autoplay, må du bla deg frem til DVD-en ved hjelp av Windows Explorer og dobbeltklikke på Setup.exe fra mappen Adobe Photoshop Elements 2022. Hvis det vises sikkerhetsadvarsler, velger du Ja.
  4. Logg på med din Adobe ID (vanligvis e-postadressen din) og passordet.

5. Klikk på Fortsett i det neste skjermbildet som vises.

6. I skjermbildet Alternativer for installering gjør du følgende og velger Fortsett:

• Velg språk
    • Angi installasjonsplasseringen
    Alternativer for installering -skjermen
    Konfigurer installasjonsalternativene.

7. I neste skjermbilde velger du Photo Editor.

Installer Photo Editor
    Velg Photo Editor for å starte Adobe Photoshop Elements 2022.

8. Logg på med din Adobe ID og passord.

Logge på
    Logg på med Adobe ID-en din

9. Velg Aktiver nå på startskjermen.

Aktiver nå -skjermen.
    Velkomstskjerm.

10. Legg inn serienummeret på neste skjermbilde og velg Neste.

Serienummer
    Legg inn serienummeret.

Adobe Photoshop Elements 2022 startes.

Merk:

Konvertere en prøveversjon til en fullversjon

Når du starter Photoshop Elements, vises antallet dager som er igjen til prøveversjonen utløper.

Photoshop Elements 2024
Dialogboks som varsler om at prøveperioden er omme.

Velg Kjøp nå og følg instruksene på skjermen for å gjøre om prøveversjonen din til en fullversjon.

Bruk serienummeret du har mottatt, til å konvertere prøveversjonen til en fullversjon. Serienummeret starter med 1057. Du kan få serienummeret på ulike måter, avhengig av typen kjøp:

• Fra Adobes webområde: Når du kjøper Photoshop Elements, mottar du en e-post fra Adobe med serienummeret. Se etter en e-post med "ditt serienummer" eller "dine serienumre" i emnelinjen i innboksen.
  • DVD: Du finner serienummeret på baksiden av DVD-etuiet Hvis du har et omslag til programvaren, kan serienummeret være på omslaget i stedet.

Merk:

Et serienummer har 24 sifre og er forskjellig fra en alfanumerisk innløsingskode. Du kan bruke innløsingskoden for å få serienummeret ditt

Feilsøke problemer med installering

Ny bruker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet