Slik installerer du Photoshop Elements

Finn ut hvordan du laster ned og installerer Photoshop Elements på Windows og macOS.

Med Photoshop Elements kan du gjøre enda mer med bildene dine. Du kan installere mer enn én versjon av Photoshop Elements på datamaskinen din. Så du behøver ikke avinstallere tidligere versjoner.

Laste ned og installere fra Adobes webområde

Før du begynner

• Forsikre deg om at du har administratorrettigheter på kontoen du bruker.
  • Bruk den nyeste versjonen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Kontroller at du har en gyldig Adobe ID.
  • Deaktiver popup-blokkeringer i nettleseren.
  • Deaktiver brannmurer, antivirusprogramvare og tredjeparts sikkerhetsprogramvare midlertidig. Installasjonen går raskere hvis du deaktiverer disse.
  • Kontroller at du har et gyldig serienummer for Photoshop Elements.
  • Sørg for at du er koblet til Internett helt til installasjonen er fullført.

Last ned Photoshop Elements

1. Åpne siden for nedlasting av Adobe Photoshop Elements i nettleseren.

2. Logg på med Adobe ID-en din.

Hvis du ikke har en Adobe ID, kan du opprette en Adobe ID.

3. Velg plattform og språk for nedlastingen.

4. Velg Last ned.

Installere Photoshop Elements

1. Åpne Adobe Photoshop Elements installasjonsfilen som du har lastet ned fra Adobes hjemmeside.

2. Logg på med din Adobe ID (vanligvis e-postadressen din) og passordet.

3. Klikk på Fortsett i det neste skjermbildet som vises.

4. I skjermbildet Alternativer for installering gjør du følgende før du klikker på Fortsett:

• Velg språk
    • Angi installasjonsplasseringen
    Installasjonsprogram for Photoshop Elements 2023

5. Mens installasjonen pågår, kan du klikke på karusellen med bilder som vises nederst i installasjonsprogrammet for å finne ut hva som er nytt i Photoshop Elements 2023.

Installasjonsprogram for Photoshop Elements 2023

6. I det neste skjermbildet klikker du på Photo Editor.

Photoshop Elements 2023

7. Logg på med e-postadresse og passord.

Photoshop Elements 2023

8. Klikk på Aktiver nå på startskjermen.

Photoshop Elements 2023

9. Legg inn serienummeret på neste skjermbilde og klikk på Neste.

Photoshop Elements 2023

Adobe Photoshop Elements 2023 startes.

Merk:

Finner du ikke serienummeret? Se Finn serienummeret for Elements-produktet for å lære mer.

Har du mottatt en innløsingskode? Bruk innløsingskoden for å få serienummeret ditt. Se Hjelp med innløsingskoder for å lære mer.

Installere fra en DVD

Gjelder for 2022 og tidligere versjoner.

Før du begynner

• Forsikre deg om at du har administratorrettigheter på kontoen du bruker.
  • Bruk den nyeste versjonen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Kontroller at du har en DVD-stasjon (ikke en CD-stasjon) koblet til datamaskinen før du starter installasjonen. Sett DVD-en i stasjonen, og følg instruksene.

Merk: Hvis det ikke er en DVD-stasjon på datamaskinen, kan du laste ned Photoshop Elements fra Adobes webområde og deretter installere det. Se Laste ned og installere fra Adobes webområde for mer informasjon.

• Deaktiver brannmurer, antivirusprogramvare og tredjeparts sikkerhetsprogramvare midlertidig. Installasjonen går raskere hvis du deaktiverer disse.
  • Finn serienummeret. Serienummeret er plassert nederst på DVD-etuiet. For mer informasjon om å finne serienummeret, se Finn serienummeret til ditt Elements-produkt. Hvis du har en innløsningskode, konverterer du innløsningskoden til et serienummer. Se Hjelp med innløsningskoder for mer informasjon.

Installere Photoshop Elements

1. Sett inn DVD-en med Adobe Photoshop Elements 2022 i datamaskinen.

2. Klikk på Installer Adobe Photoshop Elements 2022 i dialogboksen for Adobe Photoshop Elements 2022.

Merk:

Hvis du lukker dialogboksen eller hvis sikkerhetsinnstillingene på datamaskinen din ikke tillater Autoplay, må du bla deg frem til DVD-en ved hjelp av Windows Explorer og dobbeltklikke på Setup.exe fra mappen Adobe Photoshop Elements 2022. Hvis det vises sikkerhetsadvarsler, klikker du på Ja.

3. Gjør ett av følgende:

• macOS: Naviger til Adobe Photoshop Elements 2022 > Install.app og start installasjonsprogrammet. Skriv inn passordet for systemet hvis du blir bedt om det.
    • Windows: (valgfritt) Hvis du lukker dialogboksen eller hvis sikkerhetsinnstillingene på datamaskinen din ikke tillater Autoplay, må du bla deg frem til DVD-en ved hjelp av Windows Explorer og dobbeltklikke på Setup.exe fra mappen Adobe Photoshop Elements 2022. Hvis det vises sikkerhetsadvarsler, klikker du på Ja.
  4. Logg på med din Adobe ID (vanligvis e-postadressen din) og passordet.

5. Klikk på Fortsett i det neste skjermbildet som vises.

6. I skjermbildet Alternativer for installering klikker du på Fortsett:

• Velg språk
    • Angi installasjonsplasseringen
    Alternativer for installering -skjermen
    Alternativer for installering

7. I det neste skjermbildet klikker du på Photo Editor.

Installer Photo Editor
    Installer Photo Editor

8. Logg på med din Adobe ID og passord.

Logge på
    Logg på med Adobe ID-en din

9. Klikk på Aktiver nå på startskjermen.

Aktiver nå
    Klikk på Aktiver nå

10. Legg inn serienummeret på neste skjermbilde og klikk på Neste.

Serienummer
    Legg inn serienummeret

Adobe Photoshop Elements 2022 startes.

Merk:

Finner du ikke serienummeret? Se Finn serienummeret for Elements-produktet for å lære mer.

Har du mottatt en innløsingskode? Bruk innløsingskoden for å få serienummeret ditt. Se Hjelp med innløsingskoder for å lære mer.

Konvertere en prøveversjon til en fullversjon

Når du starter Photoshop Elements, vises antallet dager som er igjen til prøveversjonen utløper.

Photoshop Elements 2023

Klikk på Kjøp nå og følg instruksene på skjermen for å gjøre om prøveversjonen din til en fullversjon.

Bruk serienummeret du har mottatt, til å konvertere prøveversjonen til en fullversjon. Serienummeret starter med 1057. Du kan få serienummeret på ulike måter, avhengig av typen kjøp:

• Fra Adobes webområde: Når du kjøper Photoshop Elements, mottar du en e-post fra Adobe med serienummeret. Se etter en e-post med "ditt serienummer" eller "dine serienumre" i emnelinjen i innboksen.
  • DVD: Du finner serienummeret på baksiden av DVD-etuiet Hvis du har et omslag til programvaren, kan serienummeret være på omslaget i stedet.

Merk:

Et serienummer har 24 sifre og er forskjellig fra en alfanumerisk innløsingskode. Du kan bruke innløsingskoden for å få serienummeret ditt

Feilsøke problemer med installering