Løse inn kjøp av Adobe Student and Teacher Edition, konvertere en innløsningskode til et serienummer, aktivere et Adobe-medlemskap med mer.

Serienummer eller innløsningskode

Avhengig av hvordan du kjøpte Student and Teacher Edition-produktet, har du kanskje mottatt et serienummer eller en innløsningskode.

Du trenger serienummeret for å registrere produktet, oppgradere til en Creative Cloud-plan eller kvalifisere for visse typer tjenesteplaner. Bruk innløsningskoden, som sendes i mindre sikre situasjoner, til å løse inn produktlisensen og få serienummeret ditt.

Løse inn et produkt du har kjøpt direkte fra Adobe

Du trenger ikke serienummer til produkter som krever abonnement eller medlemskap. Da aktiverer du medlemskapet ved å logge på med Adobe ID-en din.

Hvis du kjøpte en frittstående versjon av et produkt – via et kort, som en nedlasting eller på plater i en boks (for eksempel Acrobat XI eller Photoshop Elements) – må du ha serienummeret ditt for å installere applikasjonen. Skriv inn serienummeret når du blir bedt om det under installeringen av applikasjonen.

Jeg finner ikke serienummeret mitt

Hvis du registrerte produktet eller lastet det ned fra Adobe.com, er det enkelt å finne serienummeret. Adobe lagrer det for deg.

1. Hvis du vil se en liste over de registrerte produktene dine og de tilhørende serienumrene, logger du på med Adobe ID og passord.

Merk:

Har du problemer med Adobe ID-en din? Se Adobe ID, pålogging og hjelp for konto.

2. Klikk på Planer-fanen, og klikk deretter på Mine produkter i panelet til venstre. Det vises en liste med alle de registrerte produktene og serienumrene dine.

Liste over registrerte produkter

Vises ikke serienummeret i Adobe-kontoen din?

Se tabellen nedenfor for å finne serienummeret.

Hvordan mottok du produktet ditt?

Finn serienummeret ditt:

I en produkteske.

Trykt på platen eller plateetuiet.

Merk: For Elements-produkter er serienummeret plassert på Windows DVD-etuiet.

Som en nedlasting fra Adobe.

I en e-post fra Adobe som inneholdt serienummeret for produktet du kjøpte. Se etter en e-post med "ditt serienummer" eller "dine serienumre" i emnelinjen.

Løse inn produkter som er kjøpt i en butikk eller nettbutikk

Bruk filteret til å velge produkttypen.

Medlemskap eller abonnement

Du trenger ikke serienummer til produkter som krever abonnement eller medlemskap, for eksempel Creative Cloud – student‑ og lærerplan. Da aktiverer du medlemskapet ved å logge på med Adobe ID-en din.

Hvis du kjøpte et medlemskap fra en forhandler, kan du imidlertid ha mottatt en innløsningskode, for eksempel under skrapefeltet på baksiden av et forhåndsbetalt kort. Hvis du har en innløsningskode, følger du trinnene nedenfor for å løse inn koden og aktivere medlemskapet.

Løse inn en innløsningskode for å aktivere medlemskap.

1. Gå til creative.adobe.com/educard, og gjør ett av følgende:

• Har du en Adobe ID? Skriv inn Adobe ID-en og passordet, og klikk på Logg på.
    Logge på
    • Har du ikke en Adobe ID? Klikk på Registrer deg, og følg instruksjonene på skjermen.
  2. Oppgi nødvendig informasjon om utdanningsstatus, og klikk på Fortsett.

Løse inn en kode
  3. Skriv inn den 24-sifrede alfanumeriske innløsningskoden, og klikk på Aktiver medlemskap.

Merk:

Innløsningskoder inneholder både bokstaver og tall. De andre numeriske kodene, for eksempel UPC-koden på et innstikk, kort eller i en e-post, er ikke innløsningskoden.

Skriv inn innløsingskoden
  4. Les gjennom vilkårene for fornyelse av planen, og klikk på Godta vilkår og betingelser.

5. Hvis du blir bedt om det, oppgir du faktureringsinformasjon og klikker på Fortsett.

6. Klikk på Kom i gang.

Kom i gang
  7. Klikk på Kom i gang en gang til i vinduet som vises.

8. Du har nå tilgang til applikasjonene som er inkludert i medlemskapsplan din. Klikk på Åpne Creative Cloud-applikasjonen for å starte nedlastingen av programvaren.

Frittstående produkt

Hvis du kjøpte en frittstående versjon av et produkt (for eksempel Acrobat XI eller Photoshop Elements), må du ha et serienummer for å aktivere applikasjonen. I tabellen nedenfor velger du alternativet som gjelder for deg, for å finne informasjon om serienummeret eller innløsingskoden.

Hva har du?

Send inn produktkoden og kvalifiseringsbeviset til Adobe:

Finn innløsingskoden eller serienummeret:

Konverter innløsningskoden til et serienummer:

Et forhåndsbetalt kort

Du finner den 19-sifrede numeriske produktkoden under skrapefeltet på baksiden av kortet.

Avhengig av hvilket område du befinner deg i, går du til et av følgende webområder for å sende inn bekreftelsesforespørselen eller finne ut hvordan du gjør det:

Nord-Amerika: www.adobe.com/go/edu-validate

Hvis du er utenfor Nord-Amerika, gjør du ett av følgende:

Europa, Midtøsten, Afrika | Tyskland | Frankrike | Spania | Italia | Nederland | Tsjekkia | Polen | Asia og Stillehavet{ | Korea

Bekreftelsen kan ta 2–30 dager.

Når bekreftelsesforespørselen din er godkjent:

Hvis du er i Nord-Amerika:

Du mottar en e-post med en 24-sifret alfanumerisk innløsingskoden og en kobling til www.adobe.com/go/getserial der du kan få serienummeret.

Hvis du er utenfor Nord-Amerika:

Du mottar en e-post med en kobling tilbake til kundestøttesaken din. Saken inneholder den 24-sifrede alfanumeriske innløsningskoden og en kobling til www.adobe.com/go/getserial der du kan løse inn innløsningskoden.

1.    Gå til www.adobe.com/go/getserial, og logg på med Adobe ID-en og passordet. Hvis du ikke har en Adobe ID, klikker du på Opprett en Adobe-ID og følger instruksjonene på skjermen.

2.    Skriv inn den 24-sifrede alfanumeriske innløsningskoden du mottok i e-posten, og klikk på Løs inn.

3.    Avhengig av produktet vises et serienummer, en nedlastingskobling eller begge deler.

4.    Noter deg serienummeret, og klikk på Last ned for å starte installeringen av produktet.

Ta vare på serienummeret i tilfelle du får behov for å oppdatere produktet eller trenger produktstøtte. Du bør vurdere å registrere Adobe-produktet. Da lagres serienummeret på en sikker måte i Adobe-kontoen.

En produkteske

Finn den 22-sifrede alfanumeriske produktkoden på plateetuiet, på et innstikkskort eller på produktesken.

Følg instruksjonene på innstikket i produktesken.

Avhengig av hvilket område du befinner deg i, går du til et av følgende webområder for å sende inn bekreftelsesforespørselen eller finne ut hvordan du gjør det:

Nord-Amerika: www.adobe.com/go/edu-validate

Hvis du er utenfor Nord-Amerika, gjør du ett av følgende:

Europa, Midtøsten, Afrika | Tyskland | Frankrike | Spania | Italia | Nederland | Tsjekkia | Polen | Asia og Stillehavet{ | Korea

Bekreftelsen kan ta 2–30 dager.

Når bekreftelsesforespørselen er godkjent, mottar du en e-post med et 24-sifret numerisk serienummer.

Noter deg serienummeret og oppgi det når du blir bedt om det under installeringen av produktet.

Ta vare på serienummeret i tilfelle du får behov for å oppdatere produktet eller trenger produktstøtte. Du bør vurdere å registrere Adobe-produktet. Da lagres serienummeret på en sikker måte i Adobe-kontoen.

Ikke aktuelt.

En e-post fra forhandleren

Finn den 19-sifrede numeriske produktkoden i en e-post fra forhandleren du kjøpet produktet fra.

Følg instruksjonene i e-posten.

Avhengig av hvilket område du befinner deg i, går du til et av følgende webområder for å sende inn bekreftelsesforespørselen eller finne ut hvordan du gjør det:

Nord-Amerika: www.adobe.com/go/edu-validate

Hvis du er utenfor Nord-Amerika, gjør du ett av følgende:

Europa, Midtøsten, Afrika | Tyskland | Frankrike | Spania | Italia | Nederland | Tsjekkia | Polen | Asia og Stillehavet{ | Korea

Bekreftelsen kan ta 2–30 dager.

Når bekreftelsesforespørselen er godkjent, mottar du en e-post med et 24-sifret numerisk serienummer.

Noter deg serienummeret og oppgi det når du blir bedt om det under installeringen av produktet.

Ta vare på serienummeret i tilfelle du får behov for å oppdatere produktet eller trenger produktstøtte. Du bør vurdere å registrere Adobe-produktet. Da lagres serienummeret på en sikker måte i Adobe-kontoen.

Ikke aktuelt.