Feilsøking og hjelp

Last ned og installer

Hvordan laster jeg ned og installerer Animate?

Du kan laste ned Animate fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å fullføre nedlastingen. Hvis du vil ha mer informasjon, for eksempel hvordan du installerer eldre versjoner eller søker etter oppdateringer, kan du lese Laste ned og installere Creative Cloud-apper.

Hvorfor lar ikke Animate seg installere?

Du finner løsninger på feil av typen «Kan ikke installere» under Feil: «Kan ikke installere» Creative Cloud-skrivebordsappen. For å løse andre nedlastings-, installerings- og oppdateringsfeil, se denne feilsøkingsguiden for nedlasting og installering.

Kan jeg laste ned en prøveversjon av Animate?

Ja! Du kan laste ned prøveversjoner av alle Creative Cloud-apper, blant andre Animate, fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å laste ned en prøveversjon. Les Last ned og installer en Creative Cloud-prøveversjon for mer detaljerte instruksjoner.

Hvordan henter jeg Adobe-ID og passord?

Les disse enkle løsningene på vanlige problemer med innlogging og Adobe-ID for å gjenskaffe tilgangen til kontoen din.

Kan jeg installere Animate på en annen datamaskin?

Du kan installere Animate og andre Creative Cloud-apper på opptil to datamaskiner. Hvis du vil installere det på en tredje maskin, må du først deaktivere det på en av de to andre maskinene. Lær mer om hvordan du aktiverer og deaktiverer Creative Cloud-apper.

Kontoadministrering

Hvordan endrer jeg passordet?

Logg på Adobe-kontoen din med gjeldende Adobe-ID og tilhørende passord.Derfra klikker du på fanen Sikkerhet og personvern og deretter på Endre under Passord. Du finner mer informasjon om endring av passord og annen kontoinformasjon ved å lese Administrere Adobe ID-kontoen.

Hvordan oppdaterer jeg kredittkortinformasjonen min?

Hvordan oppgraderer eller endrer jeg medlemskapet?

Det er enkelt å bytte Creative Cloud-plan. Følg disse trinnvise instruksjonene for å oppgradere eller endre planen.

Prøveversjonen min utløper snart. Hvordan konverterer jeg den?

Det er enkelt å konvertere prøveperioden til et betalt medlemskap. Følg disse trinnvise instruksjonene for å oppgradere og starte medlemskapet.

Hvordan kansellerer jeg, og hva skjer med filene mine?

Hvis du kansellerer medlemskapet, beholder du likevel gratisfordelene for Creative Cloud-medlemmer og alle filer som er lagret på enheten. Du mister tilgangen til appene og de fleste tjenestene, og skylagringen blir redusert til 2 GB. Lær hvordan du kan Avslutte Creative Cloud-medlemskapet og forstå Adobes abonnementsvilkår.

Animasjon

Kan jeg opprette virtuelle virkelighetsanimasjoner ved å bruke Animate? Hvordan gjør jeg det?

Ja.Du kan bruke 2D-ferdighetssett i Animate og eksportere panoramaanimasjoner eller 360-graders virtuelle virkelighetsanimasjoner. Lær hvordan du skriver og publiserer virtuelt virkelighetsinnhold ved hjelp av Animate.

Hvordan animerer jeg en karakter i 2D?

Se denne innføringen for å lære om karakteranimering med 2D-vektorer.

Hvordan bruker jeg lagdybde for min animasjon?

Du kan bruke avanserte lag-funksjonen i Animate for å lage lagdybde for dine tidslinjelag. Du kan endre dybden på et lag og skape bevegelse mellom to punkter.

Lær deg hvordan du bruker lagdybdefunksjonen i Animate.

Hvordan kan jeg lage parallakseeffekt ved å bruke kamera?

Lagdybde, sammen med kameraforbedringer gjør at animatører kan lage mer engasjerende innhold. Du kan skape parallakseeffekt for dine animerte prosjekter ved å introdusere kamera på lag med dybde.

Lær deg hvordan du lager en parallakseeffekt ved å bruke kamera

Hvordan lager jeg handlinger uten å skrive kode?

Når du lager animasjoner for HTML5-lerret, kan du legge til kode ved å bruke handlingskodeveiviser uten å måtte skrive kode.

Lær deg hvordan du bruker handlingskodeveiviseren i Animate.

Hvordan bruker jeg HTML5 Canvas?

Dokumenttypen HTML5 Canvas har innebygget støtte for produksjon av spennende og interaktivt HTML5-innhold. Det betyr at du kan bruke den vanlige animeringstidslinjen, arbeidsområdene og verktøyene for å lage innhold, men produsere HTML5-utdata.

Lær hvordan du bruker funksjonen HTML5 Canvas.

Hvordan lager jeg en bevegelig overgangsanimasjon?

Du kan lage en bevegelig overgangsanimasjon på tre måter. Lær om de forskjellige metodene og velg den som passer for deg.

Ikke kjent med bevegelige overgangssanimasjoner? Lær hvordan du kommer i gang med bevegelige overganger.

Vanlige oppgaver

Hvordan lager jeg leppesynkronisering automatisk?

Du kan automatisk tilpasse munnens utseende etter tonefallet med Animate styrt av Adobe Sensei. Lær hvordan du lager Automatisk leppesynkronisering i Animate.

Hvordan bruker jeg ressursutforming i Animate for vektor- og rasterinnhold?

Du kan deformere komplekse vektorfigurer og rasterformer ved hjelp av ressursvridningsverktøyet (Asset Warp Tool). Lag rammebasert animasjon for komplekse former og bitmapbilder. Lær hvordan du bruker ressursutforming for vektor- og rasterinnhold.

Hva er ActionScript, og hvordan bruker jeg det i Animate?

med skripting-språket ActionScript kan du legge til kompleks interaktivitet, avspillingskontroll og datavisning i appen. Lær hvordan du integrerer ActionScript i arbeidsflyten for Animate i denne oversikten.

Hvordan legger jeg inn et nøkkebilde på tidslinjen?

Velg Sett inn > Tidslinje > Nøkkelbilde. Få komplette instruksjoner om hvordan du setter inn nye eller tomme nøkkelbider.

Vanlige problemer

Hvorfor er SWF-filen degradert etter import til Animate?

Animate kan importere filformatet SWF. Men visse datatyper i SWF-filen kan ikke importeres, fordi det er en gjengitt fil. Lær mer om hvordan du importerer SWF-filer i denne artikkelen.

Hvordan installerer jeg programutvidelser for MXP og ZXP?

Du kan installere programutvidelser og tilleggsprogrammer med verktøyet Administrer programutvidelser eller med kommandolinjen. Lær hvordan du installerer programutvidelser og finner feilsøkingstips i tilfelle du opplever problemer.