Har du problem med att hämta och installera Adobe Acrobat Reader? Prova dessa åtgärder i den här ordningen.

Slutför installationen i två steg

Du hämtar Acrobat Reader till datorn i två steg.

1. Om följande sida visas klickar du på Installera nu för att hämta den senaste versionen av Reader.

Installera Acrobat Reader
  2. Kör installationsprogrammet för att installera Acrobat Reader. Se till att båda stegen hinner bli helt färdiga. Detaljerade anvisningar finns i:

Obs!

Om du inte ser ett fönster som bekräftar att Acrobat Reader har hämtats och installerats kan du kontrollera om ett hämtningsfönster har öppnats i webbläsaren. Vissa webbläsare är inställda på att öppna ett nytt fönster för hämtningar, och det är möjligt att andra öppna program eller fönster döljer hämtningsfönstret. Om du hittar hämtningsfönstret ska du dubbelklicka på Reader .exe-filen för att fortsätta med hämtnings- och installationsprocessen. (I Mac OS dubbelklickar du på filen .dmg.)

Aktivera JavaScript i din webbläsare

Konfigurera webbläsaren för att aktivera JavaScript. Om du inte vet hur man anger den här webbläsarens inställningar finns mer information i ”Kontrollera att JavaScript är aktiverat” för antingen Windows eller Mac OS.

Sök efter nya uppdateringar för antivirusprogram

Ibland kan ditt antivirusprogram felaktigt identifiera installationsprogrammet för Acrobat Reader som skadlig programvara. Exempel på falska felrapporter inkluderar “TrojWare.Win32.Trojan.Agent.Gen”, ”Trojan/JmGeneric.bcy” och ”Suspicious.” Användare rapporterar även fel som ”Initieringen misslyckades” och att installationsprogrammet har satts i karantän.

Antivirusprograms- och serviceleverantörer uppdaterar aktivt sina program så att installationsprogrammet för Acrobat Reader ska identifieras som legitimt. Se till att ditt antivirusprogram är uppdaterat.

Använd en annan webbläsare

Vissa inställningar på datorn, t.ex. dina säkerhetsinställningar eller cookies i webbläsaren, kan förhindra att installationsprogrammet för Acrobat Reader laddas ned. Att byta webbläsare är ofta en enkel lösning på hämtningsproblem. Försök med någon av följande webbläsare i stället för den du nu använder:

• Mozilla Firefox
  • Microsoft Internet Explorer
  • Apple Safari
  • Google Chrome

Prova en annan hämtningslänk

Prova med den här länken för direktnedladdning om du fortfarande har problem med att ladda ned Acrobat Reader. Välj ditt operativsystem, språk och version och klicka sedan på Hämta nu. Slutför hämtningen genom att följa anvisningarna på skärmen.

Säkerställ att Internetanslutningen är stabil

En instabil Internetanslutning kan hindra dig från att hämta innehåll från andra webbplatser. Prova att hämta en fil från en annan webbplats såsom www.microsoft.com, www.apple.com eller www.mozilla.com. Om problemet kvarstår så ska du kontakta nätverksadministratören, supportavdelningen eller Internetleverantören. Se Lösa en instabil Internet-anslutning till Adobes webbplats eller FTP-webbplats för detaljer.

Efter att du har etablerat en stabil Internetanslutning kan du prova att hämta filen på nytt. Om det första försöket att hämta filen avbröts måste du starta om nedladdningsprocessen i den webbläsare du använde.

Obs!

En hög aktivitetsnivå kan störa Internetanslutningen. För bästa resultat kan du prova att hämta filerna när belastningen på nätet är mindre (exempelvis sent på kvällen, tidigt på morgonen eller under helgen).

Uppdatera grafikkortsdrivrutinen (endast Windows)

Grafikkortstillverkare uppdaterar drivrutinerna för programmen med jämna mellanrum. Om du inte har uppdaterat grafikkortets drivrutin på länge bör du hämta en uppdaterad drivrutin från tillverkarens webbplats. (Om du inte vet vem som har tillverkat grafikkortet öppnar du Enhetshanteraren, högerklickar på kortet och väljer Egenskaper.)

Felmeddelanden

Om något av följande fel visas när du försöker ansluta till eller hämta någonting från Adobes webbplats, så ska du utföra åtgärderna nedan.

• Ingenting händer.
  • Hämtningen av en fil stoppas för tidigt.
  • Något av följande fel uppstår:
    • "Servern returnerade utökad information."
    • "Anslutningsfel har stört hämtningen. Kontrollera Internetinställningarna och klicka sedan på Prova igen."
    • "Kan inte ansluta till servern, servern hittades inte."

Systemet låser sig eller ett ger ett felmeddelande som pekar på ett specifikt problem med datorn eller installationen. Se den lösning som associeras med felmeddelandet i tabellen nedan för ytterligare felsökning.

Symptom eller fel
Lösning
  • Felet "Nedladdning av metafil misslyckades"
  • Felet "Åtgärdslista hittades inte"
  • Meddelandet "Hämtar installationsprogrammet...", men ingen aktivitet under flera minuter.

"Nedladdning av metafil misslyckades," "Åtgärdslista hittades inte," "Hämtar installationsprogrammet..." | Reader

• Det går inte att hämta Reader från Adobes webbplats.
  • Det går inte att öppna Reader-installationsfilen.
  • "Extraheringen misslyckades av okänd anledning. Programmet stängs utan att det installeras...." Det här felet kan uppstå efter att du har laddat ned Reader eller om du laddar ned installationsfilen och dubbelklickar på den för att starta installationen.

Felsök Acrobat Reader-installationen | Windows
Felsök Acrobat Reader-installationen | Mac OS

Installationen startar men markören eller skärmen låser sig, eller också avbryts starten med ett felmeddelande.

Installationen avbryts | Acrobat 9, Reader 9

(Endast Windows)
Fel 1402: Det gick inte att öppna nyckeln [nyckelnamn]
Fel 1406: Det fick inte att ange värdemappar till nyckel [nyckelnamn]

Fel 1402 | Fel 1406 | Acrobat, Reader

(Endast Windows)
Fel 1606: Det gick inte att komma åt nätverksplatsen Startup

Fel 1606

(Endast Windows)
Fel 1635: Det här korrigeringspaketet gick inte att öppna

Fel 1635 | Acrobat 8, Reader 8