Installera en äldre version av Adobe Reader | Windows

Mac-användare:

Följ anvisningarna nedan för att ladda ned och installera Adobe Reader på en Windows-dator.

Solid State Networks: Adobe licensierar nedladdningstekniker från Solid State Networks i Phoenix, Arizona. Klicka här för mer information om Solid State Networks och deras produkter.

Systemkrav

Innan installationen påbörjas måste du se till att systemet uppfyller systemkraven.

Explorer: Hämta och installera Reader

Följ dessa steg för att installera Reader med hjälp av Internet Explorer.

1. Stäng alla versioner av Reader. Stäng alla webbläsare som visar PDF-dokument.
  2. Gå till sidanHämtning av Adobe Reader.

Obs!

Om du använder Windows 7 eller senare kan du installera den senaste versionen av Reader. Steg för steg anvisningar hittar du i Installera Adobe Acrobat Reader DC | Windows.

3. Välj ditt operativsystem, ett språk och den version av Reader som du vill installera. Klicka på Hämta nu.

4. Klicka på Kör
    när filen laddas ner och dialogrutan Säkerhetsvarning visas.

5. Klicka på Kör när dialogrutan Säkerhetsvarning visas i Internet Explorer.

Obs!
    Reader-installationen sker i en tvåstegsprocess: installationsprogrammet laddas ner och därefter installeras Reader. Vänta tills båda stegen har slutförts. En förloppsindikator visar den återstående tiden.
  6. Klicka på Slutför när du får bekräftelsemeddelandet om att installationen är slutförd.

Firefox: Ladda ned och installera Reader

Följ dessa steg för att installera Reader med hjälp av Mozilla Firefox.

1. Stäng alla versioner av Reader. Stäng alla webbläsare som visar PDF-dokument.
  2. Gå till sidanHämtning av Adobe Reader.

Obs!

Om du använder Windows 7 eller senare kan du installera den senaste versionen av Reader. Steg för steg anvisningar, se Installera Adobe Acrobat Reader DC | Windows.

3. Välj ditt operativsystem, ett språk och den version av Reader som du vill installera. Klicka på Hämta nu.

4. Klicka på Spara fil när den första dialogrutan visas.

5. Dubbelklicka på .exe-filen för Reader när nedladdningsfönstret visas.

Obs! Om du inte ser något nedladdningsfönster kan det vara dolt bakom andra program eller fönster.

6. Klicka på OK när du uppmanas att öppna .exe-filen.

Obs!
    Reader-installationen sker i en tvåstegsprocess: installationsprogrammet laddas ner och därefter installeras Reader. Vänta tills båda stegen har slutförts. En förloppsindikator visar den återstående tiden.
  7. Klicka på Slutför när du får bekräftelsemeddelandet om att installationen är slutförd.