Läs mer om hur du ställer in Acrobat Reader DC eller Acrobat DC som standardprogram för öppning av PDF-filer.

Microsoft Edge är standardprogrammet för att öppna PDF-filer i Windows 10. Med fyra enkla steg kan du göra Acrobat DC eller Acrobat Reader DC till standardprogrammet för PDF-filer.

Så här gör du Acrobat Reader DC eller Acrobat DC till standardprogrammet för PDF-filer

Se en kort självstudievideo nedan om hur du ställer in Acrobat Reader DC som standardprogram för att öppna PDF-filer i Windows. Alternativt kan du följa stegen under videon för att göra detta.

Steg för att göra Acrobat Reader DC eller Acrobat DC till standardprogram för PDF-filer:

1. Högerklicka på miniatyrbilden av en PDF-fil och välj sedan Egenskaper.

Högerklicka och klicka på Egenskaper
  2. I filens dialogruta för Egenskaper klickar du på Ändra.

Klicka på Ändra

Obs!

Om datorinställningarna hanteras av en systemadministratör kanske du inte ser knappen Ändra. Logga in med ett administratörskonto eller kontakta IT-administratören så att knappen blir aktiverad.

3. Gör något av följande:

Om du har Acrobat DC eller både Acrobat DC och Acrobat Reader DC, välj Adobe Acrobat DC och klicka på OK.

Välj Acrobat DC

Om du bara har Acrobat Reader DC, välj Adobe Acrobat Reader DC och klicka på OK.

Välj Acrobat DC
  4. I dialogrutan för Egenskaper, klicka på OK.

Klicka på OK i dialogrutan för Egenskaper

Nu kommer PDF-filerna öppnas i Acrobat Reader DC eller Acrobat DC.

Vanliga frågor

Microsoft Edge är standardprogrammet för att öppna PDF-filer i Windows 10. Du kan ändra standardprogrammet för PDF-filer till att öppna dem i ett program som är mer lämpligt och funktionsrikt, som Acrobat Reader DC eller Acrobat DC.

Programvaran för Adobe Acrobat Reader DC är den kostnadsfria, betrodda standarden för visning, utskrift, signering och annotering av PDF-filer. Det är den enda PDF-läsaren som kan öppna och hantera alla typer av PDF-innehåll, inklusive formulär och multimedia.

Programvaran för Adobe Acrobat DC är den kompletta PDF-lösningen för att jobba var som helst med viktiga dokument. Det ger en enkel och konsekvent användarupplevelse på datorer, webb och mobila enheter, inklusive touch-aktiverade enheter.

Följ länkarna nedan för att skaffa Acrobat Reader DC eller Acrobat DC:

Du behöver antingen Acrobat Reader DC eller Acrobat DC. Om du har båda programmen rekommenderar Adobe att Acrobat DC är standardprogrammet för att öppna PDF-filer.

Du kan välja den installerade versionen av Reader eller Acrobat som standardprogram för att öppna PDF-filer. Adobe rekommenderar att du uppgraderar tidigare versioner av Adobe Reader och Adobe Acrobat till den senaste versionen – Acrobat Reader DC | Acrobat DC.