Acrobat Pro, Acrobat Pro Extended och Acrobat 3d (version 8): Du kan skriva ut en färg-PDF i grå nyanser (kallas även gråskala eller sammansatt gråskala). I Windows-versioner kan du också skriva ut alla färger (förutom vit) helt i svart istället för i gråa nyanser.

Reader och Acrobat Standard: Reader och Acrobat standard har inte svartivet för utskrift. Många färgskrivare har dock det här alternativet i dialogrutan för egenskaper (öppnas via dialogrutan för utskrift).

Skriva ut färg i gråskala (Acrobat Pro, Pro Extended, och 3D Version 8)

1. Välj Arkiv > Skriv ut.

2. Klicka på knappen Avancerat längst ner i dialogrutan Skriv ut.

Avancerad utskriftsdialogrutan
  3. Välj Sammansatt grå i listrutan Färg.

4. Klicka på OK.
  5. Klicka på OK eller Skriv ut i dialogrutan Skriv ut.

Skriva ut färg i svart (Endast Acrobat Pro, Pro Extended och 3D Version 8 | Endast Windows)

I Windows kan du välja att skriva ut PDF-filens alla färger (förutom vit) i svart, vilket ger en enkel svartvit utskrift.Utskrift i svart är lämpligt för utskrift av PDF med enbart text, eller för utskrift av konstruktionsritningar med lätt färgade linjer.

1. Välj Arkiv > Skriv ut.

2. Välj Skriv ut färg som svart. Färger skrivs då ut i svart och inte i gråa nyanser.

Välj skriv ut färg som svart

Obs! Om kryssrutan är nedtonad kan du klicka på knappen Avancerat. Kontrollera att Acrobat Standard är markerat i menyn Inställningar i dialogrutan Avancerade Skrivarinställningar.

3. Klicka på OK för att skriva ut.