Du kan skriva ut dokument i större format, som en affisch eller banderoll, genom att dela upp sidan på flera pappersark (s.k. överlappning). Alternativet Överlappning räknar ut hur många pappersark som behövs. Du kan justera originalets storlek så att det passar pappret på bästa sätt och specificera hur mycket varje "ruta" överlappar. Du kan sedan sätta ihop rutorna.

Adobe Reader 9 eller tidigare: Alternativet Överlappning finns inte i Adobe Reader 9 och tidigare versioner.

1. Välj Arkiv > Skriv ut.

2. Välj ett av följande alternativ från popup-menyn Sidskalning:

• Överlappa stora sidor Överlappa endast sidor som är större än pappret.
    • Överlappa alla sidor  Överlappa alla sidor i PDF-filen.

Obs!

Om överlappningsalternativen inte finns i menyn kontrollerar du att följande alternativ inte har markerats i dialogrutan Avancerad utskrift: Skriv ut som bild (endast i Acrobat), Separationer eller In-RIP-separationer. Kontrollera även vilken version av Reader du har. Reader 9 stöder inte överlappning.

3. Specificera följande alternativ efter behov:

• Överlappningsskala  Skalar sidorna med angiven mängd.
    • Överlappning  Avgör hur mycket varje ruta överlappar angränsande rutor.
    • Skärmärken  Lägger till märken på varje sida, vilket hjälper dig att jämna till överlappningen.
    • Etiketter  Lägger till filnamnet och sidnumret till varje ruta.
    Alternativ för sidskalning
    Skalförändrade sidor
  4. Klicka på OK eller Skriv ut.