Vad är Skyddat läge?

Skyddat läge fortsätter att vara Adobes primära djupgående försvarssäkerhetsstrategi för att reducera och förebygga säkerhetsproblem. Skyddat läge skyddar dig genom att begränsa vad skadliga filer kommer åt och vad de kan göra. Skyddat läge är aktiverat som standard i Acrobat Reader och det är utformat för att köras i bakgrunden och samtidigt skydda din maskinvara och dina data.

Mer information

Detta dokument listar vad Skyddat läge inte har stöd för samt ändringar mellan versioner. Mer om sandlåda och skyddat läge kan du läsa här:

Konflikter med antivirusprogramvara

Acrobat Reader körs i Skyddat läge som standard. I vissa situationer förekommer motsättningar mellan Acrobat eller Acrobat Reader och antivirusprogram då programmet spärrar systemmeddelanden till sandlådan i Acrobat eller Acrobat Reader. I sådana fall kan det hända att Acrobat eller Acrobat Reader inte öppnas eller kraschar efter att en dialogruta om inkompatibel konfiguration visas.

Skyddat läge är t.ex. inkompatibelt med:

• Trend Micro antivirus version 15 eller tidigare. Adobe rekommenderar att du uppdaterar till Trend Micro version 16 eller senare. Mer information finns i Det går inte att verifiera din prenumerationsstatus | Acrobat, Trend Micro Antivirus.
  • Palo Alto’s Traps version 5 eller tidigare gör att Acrobat eller Acrobat Reader kraschar när Skyddat läge är aktiverat. Adobe rekommenderar att du uppdaterar till den senaste versionen av traps.
  • Vissa av Symantecs Endpoint Protection-konfigurationer. Adobe rekommenderar att användare uppdaterar till Symantec Endpoint Protection 11.0 RU6 MP2 eller senare.
  • McAfee VirusScan Enterprise för vissa åtgärder i Acrobat eller Acrobat Reader. Bland kända åtgärder ingår följande:
    • När man öppnar vissa IME-verktyg. Som en lösning kan du inaktivera Buffer Overflow Protection i McAfee antivirus.

Adobe arbetar med antivirusföretag för att lösa de här problemen.

Speciallösning för P11-smartkort

Installationen av vissa smartkort fungerar inte för användare av Acrobat eller Acrobat Reader i Skyddat läge. Eftersom skyddat läge begränsar vissa processer som utför systemanrop kan det orsaka att det inte går att installera smartkort eller att ett varningsmeddelande om inkompatibel konfiguration visas på skärmen. Det finns dock en enkel lösning på det här problemet. Installera smartkortet när skyddat läge är inaktiverat enligt följande:

1. Inaktivera Skyddat läge genom att gå till Redigera > Inställningar > Säkerhet (Förbättrad) och avmarkera Aktivera Skyddat läge vid start.

2. Starta om Acrobat eller Acrobat Reader.

3. Installera smartkort-programmet enligt anvisningarna.
  4. Aktivera Skyddat läge.

5. Starta om Acrobat eller Acrobat Reader.