Rensa dokumentfoton genom att ta bort bakgrunder och justera perspektiv.

Rensa tagna bilder med en mobilkamera

Funktionen Förbättra kamerabilder hjälper dig att rensa bilder tagna med kameran i en smarttelefon. Med den här funktionen kan du klicka på fotot av ett dokument från dina mobila enheter och sedan skapa klara, tydliga och små PDF-filer. Du kan nu göra en skanning utan att använda en vanlig skanner.

Vanligtvis har de bilder som tas med mobila enheter följande problem:

• Felaktiga perspektiv
  • Område utanför gränserna
  • Skuggor
  • Inkonsekvent ljus

Med den här funktionen kan du åtgärda alla dessa problem i viss utsträckning och du får som resultat en PDF-fil med bra utseende.

Förbättra en kamerabild

1. Öppna fotot eller bilden på dokumentet i Acrobat DC.

2. Välj Verktyg > Förbättra skanningar.

3. Klicka i verktygsfältet på Förbättra och välj sedan Kamerabild.

4. Ytterligare alternativ och instruktionerna visas i det sekundära verktygsfältet. Använd vid behov den blå cirkeln för att justera sidkanterna i hörnen på fotot. Klicka på Förbättra Sida.

5. Bilden förbättras och en PDF-fil av bilden visas. Med reglaget i det sekundära verktygsfältet kan du ytterligare justera standardförbättringsnivån.

6. Spara PDF-filen.