Adobe® Color® är ett webbaserat program som används för att experimentera med, skapa och dela färgteman som du använder i ett projekt. Animate CC (tidigare Flash Professional CC) har en integrerad Color-panel som du kan använda för att visa och använda de färgteman du har skapat eller markerat som favoriter i Adobe Color-programmet. Klicka på den här länken om du vill ha mer information om Adobe Color.

Panelen Färg

I Animate CC visas följande på Adobe Color-panelen (Fönster > Tillägg > Adobe Color-teman):

• Teman du har skapat och som har synkroniserats med ditt konto på Adobe Color-webbplatsen (color.adobe.com).
  • Offentliga teman du har markerat som favoritteman på Adobe Color-webbplatsen.

Det Adobe-ID som används i Animate CC används automatiskt för att logga in på Adobe Color-webbplatsen, och Color-panelen uppdateras.

Obs!

Om de inloggningsuppgifter som du använder med Animate CC inte har ett associerat Color-ID skapas ett Color-ID automatiskt med hjälp av inloggningsuppgifterna för Animate. Sedan kommer du åt Adobe Color-webbplatsen med inloggningsuppgifterna för ditt Adobe-ID.

Använda Color-panelen

Obs!

För att Color-panelen ska fungera måste du ha en internetanslutning när du startar Animate. Du kan inte använda Color-panelen utan Internet-anslutning.

De färgrutor och färgteman som finns på Color-panelen är skrivskyddade. Du kan använda en färgruta eller ett färgtema direkt från Color-panelen i dina teckningar. Men om du vill ändra en färgruta eller ett färgtema måste du först lägga till dem på panelen Färgrutor.

1. Klicka på Fönster > Tillägg > Adobe Color-teman för att öppna Color-panelen.

Alla teman som är tillgängliga på ditt Adobe Color-konto när Animate startas visas på Color-panelen.

2. Om du har lagt till ett tema i Color efter att du startat Animate klickar du på Uppdatera på Color-panelen för att inkludera det senaste temat.

A. Temasökning efter namn B. Favorittemaikon C. Temamappikon D. Uppdatera E. Öppna Color-webbplatsen F. Temanamn

Obs!

På Color-panelen visas de teman du har skapat, ändrat eller markerat som favoriter (se Adobe Color-webbplatsen > Mycolor)

3. Du kan lägga till hela temat på panelen Färgrutor (Fönster > Färgrutor) genom att klicka på ikonen för temamappen eller ikonen för favorittema. Temat läggs till i Color-mappen på panelen Färgrutor.

4. Om du har många teman kan du söka efter dem med sökrutan. Sökningen utförs på temanamnen.