Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Du kan ladda ner Media Encoder från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program.

För lösningar på felet ”kunde inte installera”, se Fel: ”Kunde inte installera” Creative Clouds program för stationära datorer. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Ja! Du kan hämta testversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Du kan installera Media Encoder och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord.Där klickar du på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Lär dig att Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och förstå Adobes abonnemangsvillkor.

Exportera video

Ja. I Premiere Pro, klicka på Queue istället för Export i panelen Export. Detta förhindrar att Premiere Pro låser sig när du exporterar. I den här korta videon lär du dig mer om hur du använder Media Encoder för att i bakgrunden exportera media från Premiere Pro.

Välj YouTube som mål under fliken Publish i dialogrutan Export Settings. I den här korta videon lär du dig allt om hur det går till att publicera till YouTube.

Ja. Välj Twitter som mål under fliken Publish i dialogrutan Export Settings. I den här korta videon lär du dig allt om hur det går till att publicera till Twitter.

Välj Edit > Export Settings för att öppna dialogrutan Export Settings. Följ dessa anvisningar för att finjustera exportinställningarna.

Välj Use Maximum Render Quality eller Render at Maximum Bit Depth i dialogrutan Export Settings. Läs mer om hur du aktiverar och använder inställningar för maximalt bitdjup.

Vanliga problem

Det kan bero på ett problem med hur materialet har kodats. När Media Encoder stöter på bildrutor som inte går att avkoda infogar programmet röda bildrutor i deras ställe. Läs mer om hur du fixar röda bildrutor i en Premiere Pro-export.

Din version av Media Encoder kan vara för gammal. Om du har en Creative Cloud-prenumeration som inkluderar Media Encoder kan du läsa mer om hur du hämtar uppdateringar till ditt program.

Detta kan bero på ett antal orsaker. Prova att uppdatera förinställningar för kodning, justera filformat eller installera Media Encoder på en annan dator för att lösa det här problemet.

Community

Delta i konversationen.

Populära relaterade forum