Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Hur laddar jag ner och installerar Media Encoder?

Du kan ladda ner Media Encoder från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program.

Varför går inte Media Encoder att installera?

För lösningar på felet ”kunde inte installera”, se Fel: ”Kunde inte installera” Creative Clouds program för stationära datorer. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av Media Encoder?

Ja! Du kan hämta testversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Media Encoder på en annan dator?

Du kan installera Media Encoder och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord.Där klickar du på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min testversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Lär dig att Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och förstå Adobes abonnemangsvillkor.

Exportera video

Kan jag exportera från Premiere Pro utan att det stör mitt arbete?

Ja. I Premiere Pro, klicka på Queue istället för Export i panelen Export. Detta förhindrar att Premiere Pro låser sig när du exporterar. I den här korta videon lär du dig mer om hur du använder Media Encoder för att i bakgrunden exportera media från Premiere Pro.

Hur exporterar jag en video till YouTube?

Välj YouTube som mål under fliken Publish i dialogrutan Export Settings. I den här korta videon lär du dig allt om hur det går till att publicera till YouTube.

Kan jag exportera en video till Twitter?

Ja. VäljTwitter som mål under fliken Publish i dialogrutan Export Settings. I den här korta videon lär du dig allt om hur det går till att publicera till Twitter.

Hur uppdaterar jag mina exportinställningar i Media Encoder?

Välj Edit > Export Settings för att öppna dialogrutan Export Settings. Följ dessa anvisningar för att finjustera exportinställningarna.

Hur gör jag för att återge med maximalt djup vid kodning och export?

Välj Use Maximum Render Quality eller Render at Maximum Bit Depth i dialogrutan Export Settings. Läs mer om hur du aktiverar och använder inställningar för maximalt bitdjup.

Vanliga problem

Varför får min video röda bildrutor när jag exporterar från Premiere Pro?

Det kan bero på ett problem med hur materialet har kodats. När Media Encoder stöter på bildrutor som inte går att avkoda infogar programmet röda bildrutor i deras ställe. Läs mer om hur du fixar röda bildrutor i en Premiere Pro-export.

Varför får jag dubbla bildrutor efter att ha exporterat mitt H.264-material?

Din version av Media Encoder kan vara för gammal. Om du har en Creative Cloud-prenumeration som inkluderar Media Encoder kan du läsa mer om hur du hämtar uppdateringar till ditt program.

Varför kan jag inte exportera DNxHD MXF-filer till Premiere Pro eller After Effects?

Detta kan bero på ett antal orsaker. Prova att uppdatera förinställningar för kodning, justera filformat eller installera Media Encoder på en annan dator för att lösa det här problemet.

Community

Delta i konversationen.

Populära relaterade forum