Användarhandbok Avbryt

Molndokument i Adobe Fresco

Lär dig hur arbeten i Adobe Fresco sparas automatiskt och kan kommas åt på olika enheter både i online- och offlineläge.

Frescos hemskärm
Öppna dina molndokument från hemskärmen

Med Adobe Fresco finns alla dina konstverk i molnet. Tryck på fliken Ditt arbete på hemskärmen om du vill visa dina molndokument. Dina molndokument sparas utan att ändras och utan att något går förlorat. Bekvämlighet och hög kvalitet – med molndokument får du båda fördelarna.

Med molndokument kan du arbeta smidigt mellan Adobe Fresco och Photoshop. Du kan påbörja en bild i Adobe Fresco och fortsätta med den i Photoshop, och omvänt.

Mer information finns i Adobe Fresco och Photoshop.

Varför molndokument?

Access your files across device

Kom åt konstverk på olika enheter
Spara dina konstverk som molndokument så att du kan komma åt dem på olika enheter både online och offline. De finns i molnet var du än befinner dig.

Edit a secure or password protected PDF

Se till att dina filer är uppdaterade
Den automatiska sparfunktionen ser till att dina konstverk hålls uppdaterade. Du kan fortsätta där du slutade genom att återställa från molnet.

Hitta tidigare versioner
Visa och öppna alla versioner av dina molndokument.

Arbeta offline
Alla ändringar du gör offline synkroniseras automatiskt till molnet när du är online igen.

Arbeta både online och offline

Du kan när som helst påbörja en ny teckning eller målning i Adobe Fresco. Om du är ansluten till internet sparas ditt arbete automatiskt som ett molndokument.

Om du inte kan ansluta till internet, t.ex. när du reser eller flyger, synkas dina bilder till molnet när enheten ansluts till internet igen. Om du vill redigera ett befintligt arbete när du är på resande fot kan du göra arbetet tillgängligt offline.

offline
Göra ett arbete tillgängligt offline

Om du vill göra ett arbete tillgängligt offline trycker du på ellipsen () på miniatyrbilden för ditt arbete och sedan på Gör tillgängligt offline. När du gör ett arbete tillgängligt offline ändras molnikonen för arbetet till

Detta garanterar att ett arbete alltid är tillgängligt offline tills du ändrar filtillståndet.

endast online
Gör ett arbete endast online

Arbetet lagras endast i molnet. Du kan ladda ned arbetet om du vill komma åt det snabbare senare.

synkronisera till molnet
Synkronisera ett arbete med molnet

Ditt arbete synkroniseras kontinuerligt med molnet. Du kan komma åt den senaste versionen från andra ytor med samma Adobe-konto.

En grå cirkel med pilar  kan visas på en teckning som du jobbar med när du arbetar offline. Du kan fortsätta att arbeta. Ändringarna synkroniseras när enheten blir online igen.

Om du vill byta namn på, exportera, duplicera, ta bort, dela en länk till eller visa versionshistoriken trycker du på menyn Mer () som hör till det dokumentet.

Nu kan du dela dina teckningar med andra som en direktlänk så att de kan visa eller hämta filen. När mottagaren trycker på länken öppnas den i assets.adobe.com. Om du trycker på Kopiera till ditt arbete sparas filen som ett molndokument i mottagarens konto. Om du inte vill att mottagaren ska spara din delade fil som ett molndokument kan du inaktivera Tillåt sparande i Creative Cloud när du delar en fil. I så fall visas inte alternativet Kopiera till ditt arbete för mottagaren.

Dela en länk
Dela en länk

kopiera till ditt arbete
kopiera till ditt arbete

Kommentera molndokument

När designen är klar kan du dela den med granskarna för att få återkoppling. Alla inbjudna användare kan kommentera, och du kan omedelbart se dem. Du kan se kommentarer i realtid genom att trycka på chattikonen och öppna kommentarspanelen i aktivitetsfältet i Fresco. Dina medarbetare kan enkelt visa, redigera, flytta och ta bort innehåll i meddelanderutan.

Kommentera molndokument – Dela länk
Dela länk från Molndokument

Kommentera molndokument – Dela för granskning
Dela en länk när du arbetar med en teckning.

Öppna för kommentarer i molndokument

Begär feedback på teckningar genom att följa dessa steg:

1. Öppna teckningen.
  2. Tryck på ikonen Dela i det övre fältet.
  3. Tryck på alternativet Dela för granskning. Du kan även dela från Ditt arbete > Molndokument > () > Dela länk.
  4. Kontrollera att Tillåt kommentarer är aktiverat i dialogrutan Dela länk.
  5. Tryck på Dela länk för att dela en länk till dokumentet via iOS-delningsbladet.
  6. Lägg till en e-postmottagare och dela för att få kommentarer på panelen Nytt meddelande.
Kommentera molndokument – tillåta kommentarer
Möjlighet att aktivera kommentarer innan länken delas

Ta emot en kommentarsavisering

När du får en inbjudan via e-post om att kommentera en teckning:

1. Öppna delat dokument från meddelande eller e-post.
  2. Klicka på länken för att öppna filen i Creative Cloud.
  3. Skriv dina kommentarer och klicka på Skicka.

Du kan läsa kommentarerna direkt i appen genom att trycka på kommentarsikonen. Du kan också gå till Ditt arbete > Molndokument > () > Versionshistorik > kommentarsikonen på den högra panelen för att läsa kommentarerna

Kommentera molndokument
Visa och hantera kommentarer i Fresco

Hantera versionshistorik

Återgå till tidigare versioner av dokumentet med hjälp av versionshistorik.

Versionshistorik i programmet

1. Gå till Ditt arbete > Molndokument.
  2. Välj det dokument du vill arbeta med och tryck på ikonen ().
  3. Välj Visa versionshistorik om du vill visa de olika versionerna av dokumentet.
  4. Tryck på ikonen () vid versionen. Du har två alternativ:
    1. Tryck på Ge denna version ett namn för att byta namn.
    2. Tryck på Återställ till den här versionen för att återgå till den sparade versionen.
  5. Om du vill skapa ett bokmärke för en version trycker du på bokmärkesikonen () och ger versionen ett namn.
    Versioner som inte är bokmärkta tas bort efter 60 dagar, så om du vill behålla en version måste du skapa ett bokmärke till den.
Versionshistorik i programmet
Visa dokumentets versionshistorik.

Creative Clouds webbversionshistorik

1. Logga in påCreative Cloudwebbplats med ditt Adobe-konto.
  2. Om du vill visa versionshistorik för ett arbete går du till FilerMolndokument och väljer Adobe Fresco-dokumentfilen.
  3. Tryck på Tidslinje  om du vill visa alla sparade versioner av ditt dokument. Om du vill spara en version permanent trycker du bara på bokmärkesikonen och ger den ett lämpligt namn. Versionen läggs till under Flaggade versioner.
Frescos versionshistorik på webben
Hantera dina Fresco-molndokuments versionshistorik från Creative Cloud-webbplatsen.

Skillnaden mellan molndokument och andra Creative Cloud-filer

I din Creative Cloud-plan ingår olika typer av molnlagring. Mer information om fördelarna med de olika typerna av molnlagring finns i Om molndokument.

I Adobe Fresco kan du enkelt komma åt dina färgteman och färgrutor från Creative Cloud Libraries, som visas automatiskt på färgpanelen. Mer information finns i Använd Creative Cloud Libraries i Fresco.

Vad händer sen?

Nu har du kommit igång med molndokument i Adobe Fresco. Adobe Frescos gränssnitt är intuitivt, så släpp loss kreativiteten med Uppgradera lagring för Adobe Fresco, Så här uppgraderar du till en betald plan för Adobe Fresco, Adobe Fresco och Photoshop och Migrera enkelt från Draw och Sketch.

Har du frågor eller förslag?

ask

Om du har några frågor eller vill dela några idéer eller förslag, är du välkommen till Adobe Fresco-communityn. Vi vill uppriktigt att du hör av dig och även gärna se det du skapar.