Användarhandbok Avbryt

Former i Adobe Fresco

Lär dig lägga till enkla former och Adobe Capture-former från Creative Cloud Libraries för att förbättra dina bilder i Fresco.

Rita eller fyll en cirkel, kvadrat eller polygon

Rita enkla former som cirklar, rutor och polygoner med rithjälpmedel, eller fyll dem med färg:

1. Håll på linjalikonen längst ner i aktivitetsfältet för att öppna menyn Rithjälpmedel.

Använd rithjälpmedel för att rita och fylla i enkla former
    Använd rithjälpmedel för att rita och fylla i enkla former

2. Välj det rithjälpmedel du vill lägga till i designen på menyn och placera det på arbetsytan.

3. Rita en kontur:

Välj en pensel och rita längs formens kanter för att rita en kontur. Du kan rita konturer med alla typer av penslar.

Rita en kontur
    Rita en kontur

Fyllningsfärg:

Välj färgpytsen. Tryck i formen för att fylla den. Tryck utanför den för att fylla området på arbetsytan utanför. Du kan välja vektor- eller pixelfyllningar.

Fyllningsfärg
    Fyllningsfärg

Tryck på knuffikonen   under ett rithjälpmedel om du vill ändra dess storlek.

Lägg till former från Adobe Capture

Har du inte använt Adobe Capture tidigare?

Skaffa den kostnadsfria appen

Du kan använda din mobila enhet för att registrera en form med Adobe Capture. Den registrerade formen sparas som en SVG-fil i Creative Cloud Libraries. Lär dig grunderna i appar

Dina Adobe Capture-former läses in automatiskt i panelbiblioteketen Former.

Så här lägger du till Adobe Capture-former i en bild:

1. Tryck på ikonen Former  i verktygsfältet för att öppna panelen Former. Som standard visas de fyra senaste formerna du har använt i miniatyrområdet.
  2. Tryck på Ditt bibliotek för att visa formerna från Capture och välj den form du vill lägga till.
  3. Tryck på formen för att placera den på duken. Använd åtgärden Fyll, Radera, Maskera eller Markera för att ändra den.
Lägg till former från Adobe Capture
Lägg till former från Adobe Capture

Använd åtgärder för att ändra Capture-former

Du kan använda åtgärderna Fyll, Radera, Maskera eller Markera för att ändra Capture-former. Använd en färg eller markera och måla med en penseltextur. Dessa former går också att använda för att skapa masker över andra fyllningar och drag.

Mer information om åtgärder som Fyll, Maskera, Radera och Markera finns i Komma igång med användargränssnittet.

Upptäck och använd former från populära bibliotek

Du kan upptäcka och följa populära bibliotek med serieformer, typografiska och blommiga former och använda dem:

1. Tryck på ikonen Former  i verktygsfältet för att öppna panelen Former.
  2. Tryck på   längst ner på panelen.
  3. Tryck på Upptäck nya former
  4. Upptäck och följ bibliotek och tryck sedan på Klart. Hitta dem i din lista med bibliotek på panelen Former och lägg till dem i bilden.
Upptäck och använd former från populära bibliotek
Upptäck och använd former från populära bibliotek

Vad händer sen?

Nu har du kommit igång med att rita former i Fresco. Gränssnittet i Fresco är intuitivt. Vi hoppas att du tycker att det är lätt att vara kreativ med lager, penslar, maskeringar och mycket mer.

Har du frågor eller förslag?

Om du har några frågor eller vill dela några idéer eller förslag, är du välkommen till Adobe Fresco-communityn. Vi vill gärna att du hör av dig till oss.