Användarhandbok Avbryt

Fresco på iPhone

Fresco på iPhone ger dig möjlighet att skapa bilder när du vill och var du vill. Ta en snabb titt på arbetsytan och se var dina favoritverktyg och favoritfunktioner finns.

Om du har Adobe Fresco på din iPhone kan du visa upp din magi på arbetsytan! Använd dina favoritverktyg och skapa, ändra och exportera din design smidigt på olika enheter och plattformar oavsett var du befinner dig.

Läs vidare och upptäck alla funktioner i Fresco på iPhone. Innan du inleder din kreativa bana bör du kolla vilka iPhone-versioner som stöds så att du kan vara kreativ var du än är!

Fresco på iPhone
Fresco på iPhone

Fresco på iPhone-arbetsytan | Din kreativa resa börjar!

Med arbetsytan i Fresco på iPhone kan du snabbt skapa, redigera och exportera dokument från en enda plats. Läs vidare och se hur du använder den omdesignade arbetsytan för att komma igång med din designresa!

Från hemskärmen kan du börja designa och fortsätta till arbetsytan för redigering. På arbetsytan hittar du dina favoritverktyg i Fresco och andra alternativ som du kan använda för att skapa och putsa teckningar.

fresco på iphones startskärm

A – Programinställningar: Konfigurerar alternativen för gränssnitt-, snabbexport-, återställnings- och timelapse-inställningar.

B – Filsynkronisering: Visar synkroniseringsstatusen för dina molndokument. När du är offline ändras ikonen till .

C – Skapa nytt: Skapa ett molndokument.

D – Importera och öppna: Importera och öppna Photoshop-filer, Sketch-projekt eller Draw-projekt.

E – Ditt arbete: Visar en lista över alla molndokument som du har skapat och sparat i Creative Cloud.

F – Lär dig mer: Utforska alla sätt som du kan använda Fresco på iPhone med hjälp av de här självstudiekurserna.

G – Upptäck: Bläddra bland kreativa arbeten på Behance. Följ kreatörer och se när proffs i den kreativa branschen livestreamar sin kreativa process.

Arbetsyta och lager

Med en enkel och intuitiv arbetsyta kan du fokusera på ditt kreativa arbete.  Redigeringsskärmen är en port till dina ritverktyg och deras kontroller.  Vill du redigera och förbättra dina teckningar? Jobba med ett lager eller flera för att hålla isär olika element i teckningen.

Fresco på iPhone – Startskärm

A – Verktygsfält: Få tillgång till verktyg för att skapa och ändra designer.
B – Markeringsverktyget: Växlar mellan det valda verktyget och dess alternativ.
C – Övre panel: Alternativ för att ångra, göra om och exportera.
D – Lagerstapel: Åtkomst till lagerstapeln. Ser du inte lagren? Tryck på ikonen för att förhandsgranska lager.

Fresco på iPhone – Arbeta med lager

A – Lägg till lager: Lägger till ett nytt lager i lagerstapeln.
B – Viktiga lageråtgärder: Klicka på ett lager två gånger så visas en popup-meny med ofta använda lageråtgärder.
C – Alla lageråtgärder: Visar en lista över alla lageråtgärder.
D – Förhandsgranskning av lager – Slår på eller av lagerstapeln.

E - Understa raden: Visa tillgängliga åtgärder för lager (lägg till, dölj, rensa, ta bort lager, osv.) och lageregenskaper (blandning, opacitet, osv.). Tryck på ikonen för förhandsgranskning av lager längst ned i stapeln om du vill se vilka lageråtgärder som är tillgängliga i sammanhanget.

Minimera lagerstapeln och få en större arbetsyta

Behöver du en flexibel arbetsyta för att redigera och förbättra dina teckningar? Tryck på ikonen Lagerförhandsgranskning om du vill dölja lagerstapeln. Tryck på lagerikonen igen för att visa lagerstapeln så att du kan ordna om lager och flytta vissa element i konstverket till förgrunden eller bakgrunden. När lagerstapeln är dold är lagerförhandsgranskningsikonen en miniatyrbild av det valda lagret eller lagergruppen.

Dölj lagerstapeln

Tryck på lagerförhandsgranskningsikonen om du vill dölja lagerstapeln.

förhandsvisa lager – visa lagerstapel

Tryck på lagerförhandsgranskningsikonen om du vill visa lagerstapeln.

Penslar, suddgummi och utsmetningsverktyg

Med ett virtuellt smörgåsbord med kraftfulla penslar nära till hands kan du skapa naturtrogna digitala målningar som återger vackra vattenfärger och krämiga oljefärger.

Suddgummit gör mycket mer än att bara åtgärda misstag i Fresco. Det fungerar mer som en pensel. Använd det för att ta bort linjer och färg från teckningen och se din design få liv!

Fresco på iPhone – Alternativ och inställningar för penslar, suddgummi och utsmetningsverktyg

A – Pixelpenslar: Få tillgång till inbyggda pixelpenslar och bibliotekspenslar.

B – Live-penslar: Använd vattenfärgs- och oljepenslar.

C – Vektorpenslar: Använd vektorpenslar.

D – Suddgummi: Välj ett suddgummi.

E – Smeta ut: Välj en utsmetningspensel.

F – Markeringsverktyg: Anger vilket verktyg som för närvarande är valt.

G – Färg: Välj en färg.

H – Penselstorlek: Välj en lämplig penselstorlek.

I – Flöde: Ändra pigmentflödet till penseln.

J – Utjämning: Styr penselns jämnhet.

K – Penselinställningar: Kontrollera avståndet, blandningsläget och annat för dina penseldrag.

L – Återställ: Återgå till standardinställningarna.

Verktyg

Att hitta rätt verktyg i Fresco är viktigt för hur effektivt du designar dina bilder. Fresco har penslar som ser ut som och känns som vanliga penslar. Du blandar färger med penseln och skapar textur som du brukar göra.

Fresco på iPhone – Andra verktyg och verktygsalternativ

A – Omforma: Gör exakta omformningar av lager eller markeringar.

B – Markeringsverktyg: Markera ett område som ska redigeras.

C – Färgpyts: Fyll det markerade området med färg.

D – Pipett: Välj en färg från duken.

E – Import: Importera bilder till konstverket.

F – Färg: Öppna färgpanelen.

G – Markeringsverktyget: Växlar mellan det valda verktyget och dess alternativ.

H – Markeringsåtgärder: Fråga om lassomarkeringen ska stängas eller avbrytas.

I – Markering: Välj en del av det aktiva lagret.

J – Valbara åtgärder: Välj bland de tillgängliga åtgärderna medan en markering är aktiv på arbetsytan.

textverktyget

Lägg till textlager i bilden, välj teckensnitt från Adobe Fonts eller lägg till egna teckensnitt. Du kan ändra teckensnittsformatet med hjälp av typografiska inställningar.

Lägg till text i dina bilder i Fresco på iPhone

A – Textverktyg: Lägg till text på arbetsytan.

B – Handtag: Ändra storlek på eller rotera texten.

C – Markeringsverktyget: Växlar mellan textverktyget och alternativ för texten.

D – Lageregenskaper: Klicka på bakåtpilen för att justera lageregenskaper som opacitet och blandningsläge.

E – Textalternativ: Egenskaper för tangentbord, teckensnitt och text visas i det här området när texten är aktiv på arbetsytan.

F – Tangentbord: Visar ett tangentbord där du kan redigera text.

G – Teckensnitt: Välj ett teckensnitt från Adobe Fonts, bläddra bland teckensnittskategorier eller lägg till ett eget teckensnitt.

H – Textegenskaper: Ändra teckenstorlek, avstånd och justering.

Helskärmsläge

Tryck mellan normalt läge och helskärmsläge och dölj eller visa dina verktyg och lager för maximalt utrymme och obehindrad kreativitet.

Fresco i helskärmsläge på iPhone

A – Helskärm: Växlar till helskärmsläge.

B – Normal skärm: Växlar tillbaka till normalt skärmläge.

C – Visar lager.

D – Visar verktygsfältet och dess inställningar.

Publicera, exportera och hjälpa

Exportera dina sparade dokument i önskat format eller publicera dem som ett Behance-projekt. Dela en timelapse-video av ditt arbete. Behöver du ytterligare hjälp? Tryck på Fresco Onlinehjälp för att komma åt studie- och supportmaterial, anmäla ett problem, berätta om en idé eller rösta upp andras förslag.

Dela, publicera och exportera i Fresco på iPhone

Snabbexport: Exporterar dokumentet i JPEG-format.

Exportera som: Exporterar din sparade teckning i andra format än standarddokumentformatet i molnet.

Behance-projekt: Exporterar din teckning som ett Behance-projekt.

Tidsfördröjning: Exporterar teckningen som tidsfördröjningsvideor .

Inställningar för Fresco på iPhone

Inställningar: Ange programinställningar.

Gör rundruten: Tar dig till Dokumentinställningar där du kan ändra dokumentets storlek och rotera eller vända på arbetsytan.

Visa gester: Visar de touchgester som är kopplade till Fresco.

Touchgenväg: Använd alternativa åtgärder för ett markerat verktyg.

Touchgenvägar och inlärningsgester

Använd touchgenvägar för att komma åt alternativa åtgärder för ett markerat verktyg på enheten. Du kan snabbt utföra vanliga åtgärder och interagera med det touchbaserade användargränssnittet.

Kortkommandon för Fresco på iPhone

Tryck på och dra touchgenvägen så att den flyttas över arbetsytan.

Gester i Fresco på iPhone

Tryck på ikonen Fler alternativ  längst upp och sedan på Visa gester om du vill se en lista med pekgester.

Få inspiration från Behance

Behance har en mängd olika konstverk som har skapats i Adobe Fresco. Tryck på videor för att se konstnärer visa upp sina arbetsflöden i programmet.

Har du frågor eller förslag?

ask

Om du har några frågor eller vill dela idéer eller förslag, är du välkommen till Adobe Fresco-communityn. Vi vill uppriktigt att du hör av dig och även gärna se det du skapar.