Användarhandbok Avbryt

Lägg till och ändra text

Lär dig att använda Adobe Fonts eller egna teckensnitt på text

Du kan lägga till text med unika teckensnitt och skapa attraktiv design. När du har använt teckensnitt på text kan du använda typografiska inställningar för att anpassa textformatet i teckningen.

stöd för textlager och adobe fonts
Lägga till text med textverktyget

Textverktyget

Om du vill lägga till text trycker du på textverktyget () och börjar skriva text med det virtuella tangentbordet.

tangentbordswidget
Kontrollera tangentbordet för widgetar

Visa och redigera textegenskaper

stöd för textlager och adobe fonts

A. Textlager och textegenskaper B. Lista med teckensnitt C. Sök efter fler teckensnitt i dessa kategorier.

Du kan formatera texten och teckensnittet med hjälp av de textegenskaper som finns i avsnittet Text på panelen Egenskaper.

• Teckensnittstyp: Välj ett teckensnitt i listrutan. Du kan bläddra bland tusentals teckensnitt från Adobe Fonts, som ingår i din Creative Cloud-prenumeration. Mer information finns i Aktivera teckensnitt.
  • Teckensnittsformat: Tryck för att visa och ändra teckensnittsstilalternativen för det valda teckensnittet.
  • Teckenstorlek: Ange storleken på teckensnittet.
  • Radmellanrum: Ange avståndet mellan två textrader.
  • Bokstavsmellanrum: Ange avståndet mellan bokstäver i texten.
  • Versaler: Tryck för att konvertera alla bokstäver i texten till versaler. Tryck igen för att gå tillbaka till föregående skiftläge.
  • Kapitäler: Tryck för att konvertera alla bokstäver i texten till kapitäler. Tryck igen för att gå tillbaka till föregående skiftläge.
  • Justera text: Välj ett lämpligt alternativ för att justera texten.

Aktivera och använda Adobe Fonts

Fresco på iPad har en omfattande typografisk verktygslåda för iPad som du kan använda för att välja rätt teckensnitt till en teckning.

Adobes prenumerationsbaserade teckensnittsbibliotek på nätet (Adobe Fonts) erbjuder obegränsat många, högklassiga teckensnitt från hundratals teckensnittsskapare. Bläddra bland och aktivera dessa teckensnitt omedelbart inifrån Fresco på iPad, eller gå till fonts.adobe.com.

Byta ut saknade teckensnitt

Om ett teckensnitt som används i dokumentet inte finns på din iPad ersätter Fresco automatiskt det saknade teckensnittet med det närmast matchande teckensnittet som finns på din iPad. När du öppnar ett molndokument som innehåller teckensnitt som inte är tillgängliga på enheten aktiverar Fresco på iPad automatiskt Adobe Fonts i bakgrunden och ersätter det saknade teckensnittet med det närmast matchande.

Vad händer sen?

Nu har du kommit igång med text och teckensnitt i Adobe Fresco. Gränssnittet i Adobe Fresco är intuitivt och vi hoppas att du hittar många sätt att vara kreativ här.

Har du frågor eller förslag?

ask

Om du har några frågor eller vill dela idéer eller förslag, är du välkommen till Adobe Fresco-communityn. Vi vill uppriktigt att du hör av dig och även gärna se det du skapar.