I den här artikeln anges de kända kompatibilitetsproblem som kan uppstå då Illustrator CC används i macOS 10.14 (Mojave) och hur du kan undvika dessa.

Mörkt utseende-inställning av macOS tillämpas inte på dialogrutor för filinmatning / utmatning

När du aktiverar temat Mörkt utseende för macOS med Systeminställningar > General , tillämpas temat inte på Illustrator Arkiv menydialoger som utför inmatnings- och utmatningsoperationer. Istället visas dessa dialoger i Light-temat.

Dialogrutorna File in / ut kan öppnas genom följande menyalternativ:

• Arkiv > Öppna
  • Arkiv > Exportera
  • Alla Arkiv > Spara alternativ
  • Arkiv > Montera

GPU Sniffer och Safe Mode apps dockas separat i dockningsfältet

När du startar Illustrator dockas alla startprogram som körs i bakgrunden, till exempel GPU Sniffer och Safe Mode, i dockningsfältet tillsammans med Illustrator. macOS anser dem som fristående applikationer och visar separata ikoner för dem i dockningsfältet.

Följ stegen nedan för att kringgå problemet:

1. Gå till Systeminställningar > Dock.
  2. Avmarkera kryssrutan Visa senaste program i Dock.