Se till att din dator har de senaste drivrutinerna för grafikkort. Detta är en tvåstegsprocess:

1. Identifiera tillverkaren av GPU-kortets kretsuppsättning (chipset)
  2. Uppdatera enhetsdrivrutiner för ditt GPU-kort

Identifiera tillverkaren av GPU-kortets kretsuppsättning (chipset)

1. Öppna Illustrator.

2. Öppna panelen Inställningar (Ctrl + K eller menyn Redigera > Inställningar).

3. Se vilka tillverkare som visas under området GPU-information på fliken GPU-prestanda.

4. Använd proceduren nedan för att uppdatera drivrutinen för den specifika tillverkaren

Uppdatera drivrutinerna för videoadaptern

Viktigt: Den här proceduren visar dig hur du uppdaterar drivrutinerna för videoadaptern som används. Om datorn har flera GPU-kort från olika tillverkare, uppdaterar du drivrutiner för vart och ett av korten som är installerade på din dator.

Intel

• Om du använder ett GPU-kort som baseras på Intel chipset-arkitektur finns kanske inte de mest aktuella drivrutinerna tillgängliga hos tillverkaren ännu.

Följ anvisningarna som är tillgängliga på sidan för att hitta de senaste versionerna av drivrutinerna: http://www.intel.com/support/graphics/sb/cs-033916.htm.

Intel (Surface Pro-enheter)

1. Hämta lämplig zip-fil för dina datorinställningar från
  2. Tryck på tangenterna Windows + X samtidigt och välj Enhetshanterare.
  3. Om du får meddelanden angående Kontroll av användarkonto fortsätter du genom att bevilja nödvändiga behörigheter.
  4. Expandera avsnittet
    Visa adaptrar i enhetshanterarens konsol.
  5. Högerklicka på Intel Graphics-noden och välj Uppdatera drivrutinen.
  6. Välj sökalternativ för att hitta den drivrutin som krävs.
  7. Klicka på Diskett finns och välj katalogen med .zip-filen som du hämtade i steg 1.
  8. Hitta grafikmappen i .zip-filen och öppna den.
  9. Klicka på Nästa. Drivrutinens installationsprogram startar när du klickar på Nästa.
  10. Starta om datorn om du uppmanas att göra det.

NVIDIA

1. Bläddra till sidan: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=sv-se.
  2. Hämta och installera de senaste drivrutinerna för ditt GPU-kort.

AMD (ATI och mer)

1. Tryck på Windows + R, på din Windows-dator.
  2. Skriv devmgmt.msc och tryck sedan på Retur.
  3. Expandera noden Visa adaptrar i enhetshanterarens konsol.
  4. Högerklicka på GPU-kortet vars drivrutiner du vill uppdatera och välj att uppdatera drivrutinens programvara.
  5. Följ anvisningarna för att uppdatera drivrutinens programvara, stäng sedan konsolen för Enhetshanteraren.

Obs!

Om du har fler installerade AMD/ATI-baserade GPU-kort kan du uppdatera dem också.