Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

Obs!

Typekit har bytt namn till Adobe Fonts och ingår nu i Creative Cloud och andra prenumerationer. Mer information.

Adobe Muse är nu integrerat med Adobe Comp CC, ett program för iPhone- och iPad-enheter. Med hjälp av Comp CC kan du utföra olika typer av layouter. Comp CC är en länk mellan mobiltelefoner och stationära datorer som du kan använda till att skapa layouter. Tack vare integreringen mellan Comp CC och Adobe Muse kan du börja skapa din layout med din iPad eller iPhone och göra de sista finjusteringarna på datorn med hjälp av Adobe Muse.

Och den gör även att du snabbt kan skapa, utforma, skicka och slutföra testwebbplatser för dina webbplatser. Du kan snabbt överföra din layout till Adobe Muse och slutföra dina trådramar med dina kunder.

Mer information om Comp CC finns i Adobe Comp CC - riktiga layouter, riktigt snabbt.

Hämta och installera Adobe Comp CC

Innan du börjar hämtar och installerar du Adobe Comp CC.

1. Öppna iTunes App Store på din iPad.
  2. Sök efter "Adobe Comp CC".
  3. Installera Adobe Comp CC genom att klicka på Hämta och sedan på Installera.
  4. Om du vill börja använda Adobe Comp CC loggar du in på ditt Creative Cloud-konto.

Använda Comp CC till att skapa layouter

Du kan använda Comp CC till att skapa testwebbplatser eller layouter för dina Adobe Muse-webbplatser. Du kan använda den här appen när du vill visa webbplatslayouten för en kund, eller när du snabbt vill skapa en modell av webbplatsen. Med Comp får du också friheten att experimentera med olika layouter innan du slutför layouten i Adobe Muse.

Med Comp CC kan du lägga till komponenter som rektanglar, bildplatshållare och textrutor med hjälp av handrörelser. Du kan till exempel skapa en platshållartextruta genom att rita en rektangel. Dina rörelser omvandlas till grafik som du kan använda till att slutföra din layout på några minuter.

Lägga till bildplatshållare, text och bilder till din Comp CC-layout
Lägga till bildplatshållare, text och bilder till din Comp CC-layout

Comp CC är också integrerat med Creative Cloud. Det innebär att du får tillgång till vektorformer, bilder, grafik, färger och textformat från CC Libraries och professionella teckensnitt från Adobe Typekit för din webbplatslayout.

Du kan också skapa interaktiva resurser som kartor och kontaktformulär med hjälp av Adobe Muse och använda dem i Comp CC. Du kan dra dina interaktiva resurser till CC Libraries och använda samma widgetar i Comp CC.

Lägga till objekt från Creative Cloud
Lägga till objekt i layouten med Creative Cloud

Om du vill visa några layoutidéer som du kan använda i Comp CC klickar du på den här länken.

Överföra layouten till Adobe Muse

Du kan överföra layouten till Adobe Muse genom att klicka på Dela > Skicka till Muse CC från Comp CC. När du växlar över till Adobe Muse kan du direkt få tillgång till din Comp-layout i Adobe Muse.

Skicka layout till Muse från Comp CC
Överföra layouten från Comp CC till Adobe Muse

Slutföra din layout i Adobe Muse

När du har skickat din Comp-layout till Adobe Muse är den tillgänglig direkt för redigering. Du kan redigera komponenter som text, bilder eller teckenformat i Adobe Muse.

Om du har lagt till objekt som kontaktformulär eller Google Maps-kartor i layouten kan du konfigurera de objekten när du har överfört layouten till Adobe Muse. Du kan till exempel konfigurera platsen i Google Maps-widgeten med hjälp av Adobe Muse.

Konfigurera widgetar som har skapats med hjälp av Adobe Muse
Konfigurera objekt som har skapats med hjälp av Adobe Muse

Om du har använt ett objekt som inte stöds i Adobe Muse i din layout konverteras objektet till en vektorbild. Du kan inte redigera eller konfigurera de bilderna när du har överfört layouten till Adobe Muse.

Förutom när du redigerar kan du även använda alternativet Förhandsvisa i Adobe Muse till att förhandsvisa din layout när du gör ändringar.