Läs om hur du importerar SVG-bilder i Adobe Muse CC. Du kan montera, kopiera och importera SVG-bilder i Adobe Muse.

Obs!

Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

Med Adobe Muse kan du använda vektorgrafik som skapats med verktyg som Adobe Illustrator i din webbdesign. Nu har Adobe Muse inbyggt stöd för formatet Scalable Vector Graphics (SVG). Du kan använda SVG-formatet till att skapa logotyper, ikoner, bakgrundsfyllningar, webbläsarfyllningar och annat och montera det direkt på webbsidearbetsytan i Adobe Muse.

Grafik som sparas i SVG-formatet är lätt och inte upplösningsberoende. Därför kan sådan grafik skalas till vilken storlek som helst utan att påverka sidans laddningstid eller utseende. SVG-filer stöds även på HiDPI-skärmar.

Eftersom de är oberoende av upplösning så behandlar SVG-filer på samma sätt både för standardwebbplatser och för högupplösta webbplatser. SVG-filer skalförändras inte ned till 50 % av sin storlek när du monterar dem på webbsidearbetsytan i designvyn.

Bearbeta SVG-filer innan du monterar dem i Adobe Muse

Obs!

Du kan endast använda följande procedur om du använder Adobe Muse 2015.1 eller tidigare.

Så här gör du med SVG-filer som du har skapat med hjälp av Adobe Illustrator:

1. När du har skapat grafiken väljer du Arkiv > Spara som i Adobe Illustrator.

2. Välj SVG i listrutan Filformat. Bläddra efter den plats där du vill spara filen och klicka på Spara.

3. Välj följande alternativ i dialogrutan SVG-alternativ:

• Bildplacering: Bädda in
    • SVG-profil: SVG 1.1
    • Teckensnitt - Typ: Konvertera till kontur
    • CSS-egenskaper: Presentationsattribut
    • Decimaler: 3
    • Kodning: Unicode (UTF-8)
    Ange SVG-inställningarna i Adobe Illustrator och innan du importerar SVG i Adobe Muse CC.
  4. Klicka på OK för att spara filen.

Importera SVG

Om du använder Adobe Muse-version 2015.1 eller tidigare följer du de steg som beskrivs i Förbereda SVG-filer och montera dem i Adobe Muse innan du importerar och monterar en SVG-fil i Adobe Muse.

1. Välj Arkiv > Montera (Ctrl+D i Windows och Kommando+D i OS X).

2. Bläddra efter SVG-filen, markera den och klicka på Öppna.

3. I Adobe Muse visas en förhandsvisning i miniatyr av SVG-filen vid pekaren. Klicka på en lämplig plats på webbsidearbetsytan för att montera SVG-filen. Den fil du har monterat visas i panelen Resurser.

Panelen Resurser

När du har monterat SVG-filen kan du fortsätta formge webbplatsen. Du kan beskära SVG-bilden med hjälp av beskärningsverktyget och ändra storlek på SVG-bilden, om det behövs.

Kopiera SVG från Adobe Illustrator

Med hjälp Adobe Muse kan du kopiera innehåll från Adobe Illustrator till webbsidearbetsytan. Det är användbart att kopiera innehåll när du inte vill spara och använda allt bildinnehåll i din webbdesign.

När du kopierar delar av en bild konverteras markeringen till SVG i Illustrator och placeras i Urklipp så att du kan använda det i Adobe Muse. Det kopierade innehållet behandlas som inbäddad SVG och du kan ändra storlek på bilden om det behövs.

1. Gör något av följande i Adobe Illustrator:

• Isolera grupp eller markerad bana: Högerklicka på den grupp eller bana du vill kopiera och välj Isolera grupp/Markerad bana på snabbmenyn.
    • Markera grupp eller banan manuellt: Markera den grupp eller bana du vill kopiera.
    Markera en grupp eller bana
  2. Använd Ctrl+C (Windows) eller Kommando+C (OS X) till att kopiera den markerade gruppen eller banan.

3. I Adobe Muse använder du Ctrl+V eller Kommando+V till att klistra in den markerade gruppen eller banan på webbsidearbetsytan i designvyn.

Webbsidearbetsyta

Den inklistrade SVG-filen visas i panelen Resurser.

Panelen Resurser

Importera SVG-filer som bakgrunds- och webbläsarfyllning

1. Välj Fyllning eller Webbläsarfyllning, beroende på vad du vill lägga till. Mer information finns i Använda alternativen Fyllning och Webbläsarfyllning.

2. Klicka på Lägg till bild. Bläddra efter SVG-filen, markera den och klicka på Öppna.

Klicka på Lägg till bild
  3. Ange passning och position, om det behövs.

Ange passning och position, om det behövs

Obs!

När du lägger till SVG-filer i en bakgrunds- eller webbläsarfyllning visas bilden som rastrerad i designvyn när du har angett Passning till Anpassa till sida eller Anpassa till fyllning. När du förhandsvisar bilden i Adobe Muse eller i en webbläsare återges bilden på rätt sätt.

Lägga till SVG-bilder till bildspel

Om du använder Adobe Muse 2015.1 eller senare kan du lägga till SVG-bilder i bildspel. Först drar och monterar du en miniatyrbildswidget från widgetbiblioteket. Sedan väljer du dina vektorbilder i dina Creative Cloud Libraries-bibliotek och monterar dem i bildspelet.

Videosjälvstudie

Videosjälvstudie
Danielle Beaumont