Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Hur laddar jag ner och installerar Prelude?

Du kan ladda ner Prelude från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program.

Varför går det inte att installera Prelude?

Se lösningar till felet "det gick inte att installera" Fel: ”Misslyckades att installera” datorprogrammet Creative Cloud. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av Prelude?

Ja! Du kan hämta utvärderingsversioner av Creative Cloud-program, inklusive Prelude, från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe-ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Prelude på en annan dator?

Du kan installera Prelude och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord.Där klickar du på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min testversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Läs Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och förstå Adobes prenumerationsvillkor.

Grunderna

Hur kommer jag igång med att redigera en video i Prelude?

Här hittar du grundläggande, stegvisa anvisningar för att lära dig om arbetsflöden för att importera och redigera videor i Prelude.

Vilka kortkommandon går att använda i Prelude?

Visa den fullständiga listan över kortkommandon i Prelude som hjälper dig att effektivisera ditt arbetsflöde.

Hur optimerar jag minnet i Prelude?

Du kan ange den reserverade mängden minne för Prelude och andra program under Edit Preferences Memory (Redigera minnesinställningar). Läs mer om att ändra minnesinställningarna i Prelude.

Kan jag anpassa arbetsytan i Prelude?

Ja, du kan skapa och spara en anpassad arbetsyta med alternativen i menyn Window. Läs mer om att anpassa en arbetsyta för att den ska passa dig.

Importera och redigera video

Hur importerar jag media och videoklipp till Prelude?

Det beror på vilken typ av fil du vill importera. Lär dig hur du gör för att importera videoklipp, ljudfiler och andra filer till Prelude.

Hur gör jag för att exportera en råkopia i Prelude?

Börja med att välja den råkopia du vill exportera från panelen Project. Läs en fullständig beskrivning över hur du gör för att exportera råkopior från Prelude.

Kan jag lägga till kommentarer i videoklipp?

Ja, du kan lägga till kommentarer i mediefiler som filmklipparen eller regissören kan se i Adobe Premiere Pro.

Hur lägger jag till metadata till videoklipp i Prelude?

Du lägger till metadata till ett videoklipp genom att välja Window > Metadata. Läs hur du gör för att lägga till, importera och exportera metadata i dina videoklipp.

Hur importerar jag bilder från min DSLR-kamera till Prelude?

Se den här självstudiekursen för att lära dig hur du importerar och redigerar digitala bilder från din kamera i Prelude.

Integrering med Prelude och Premiere Pro

Kan jag ordna videoklipp innan jag importerar dem till Premiere Pro?

Ja, det kan du.Se den här självstudiekursen för att lära dig mer om Prelude till Premiere Pro-arbetsflöde för organisering av klipp, underklipp och sekvenser.

Community

Delta i konversationen.