Lär dig hur du aktiverar och inaktiverar Adobe Creative Cloud-program.

Aktivera

Aktiveringen kopplar ett program till en giltig användarlicens. Du måste aktivera dina program för att kunna använda dem efter att en plan har köpts.

Aktivera med Creative Cloud-datorprogrammet

1. Kontrollera att din dator är ansluten till internet.

2. Klicka på ikonen för Creative Cloud, som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (macOS), för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet.

3. Om du behöver logga in anger du ditt Adobe ID (normalt din e-postadress) och lösenord. Klicka sedan på Logga in. (Om du redan har loggat in visas ingen dialogruta för inloggning för Creative Cloud-datorprogrammet).

När du loggat in aktiveras automatiskt din Creative Cloud-licens och alla installerade program och tjänster.

Aktivera från ditt Creative Cloud-program

1. Kontrollera att din dator är ansluten till internet.

2. Starta något av de Creative Cloud-program som finns installerade på datorn.

3. Gör något av följande:

• Om du måste logga in: Ange ditt Adobe ID (normalt din e-postadress) och klicka på Logga in.
    • Om du inte måste logga in: Välj Hjälp > Logga in och klicka sedan på Logga in nu. Ange ditt Adobe ID (normalt din e-postadress) och lösenord och klicka sedan på Logga in. (Om Logga ut (ditt Adobe ID) visas på menyn Hjälp betyder det att du redan är inloggad.)

När du loggat in aktiveras automatiskt din Creative Cloud-licens och alla installerade program och tjänster.

Inaktivera

Inaktivering frånkopplar dina program på en viss dator från din användarlicens. Om du inaktiverar kan du installera och köra program på en annan dator. (Med en licens för Adobe-programvara kan du installera ett program på två datorer. Se På hur många datorer kan jag installera mina program?

Inaktivera med Creative Cloud-datorprogrammet

1. Kontrollera att din dator är ansluten till internet.

2. Klicka på ikonen för Creative Cloud, som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (macOS), för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet.

3. Om du behöver logga in anger du ditt Adobe ID (normalt din e-postadress) och lösenord. Klicka sedan på Logga in. (Om ingen inloggningsdialogruta visas betyder det att du redan är inloggad.)

4. Uppdatera din kontoinformation i programmet med följande tangentbordskommandon:

Windows

Ctrl + Alt + R

macOS

Kommando + Alternativ + R

Creative Cloud-datorprogrammet startas om automatiskt.

Obs!

Om Creative Cloud-datorprogrammet inte startas om kan du starta det manuellt:

Windows  Välj Start > Program > Adobe Creative Cloud
    Mac OS  Välj > Program > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud

5. Klicka på Logga ut på profilmenyn.

6. I bekräftelsedialogrutan klickar du på Logga ut.

Alla Creative Cloud-program och -tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID inaktiveras på den aktuella datorn.

Inaktivera från ditt Creative Cloud-program

1. Kontrollera att din dator är ansluten till internet.

2. Starta något av de Creative Cloud-program som finns installerade på datorn.

3. Välj Hjälp > Logga ut (ditt Adobe ID).

4. I bekräftelsedialogrutan klickar du på Logga ut.

Alla Creative Cloud-program och -tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID inaktiveras på den aktuella datorn.

Inaktivera från Adobe.com

Obs!

Det här alternativet är inte tillgängligt i vissa regioner. Se vilka länder som hanteras av Digital River.

1. Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID (normalt din e-postadress) och lösenord.

2. Klicka på Hantera plan i avsnittet Planer.

3. Inaktivera enheten i avsnittet Aktiverade enheter (längst ned på sidan).