Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Hur laddar jag ner och installerar Premiere Pro?

Du kan ladda ner Premiere Pro från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe-ID och lösenord för att slutföra nedladdningen. För mer information, inklusive hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, se Hämta och installera Creative Cloud-program.

Varför går det inte att installera Premiere Pro?

Se lösningar till felet” det gick inte att installera ”fel: ”Misslyckades för att installera ”Skrivbordsprogrammet Creative cloud. Lösa andra hämta, installera installation och uppdatering, nedladdningen och felsökningsguiden.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av Premiere Pro?

Ja! Du kan hämta utvärderingsversioner av Creative Cloud-program, inklusive Premiere Pro, från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe-ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe-ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Premiere Pro på en annan dator?

Du kan installera Premiere Pro och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID och lösenord.Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min utvärderingsversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din utvärderingsversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Lär dig hur du avslutar olika typer av Creative Cloud-medlemskap och förstår Adobes abonnemangsvillkor.

Korrigera och justera videomaterial

Hur skapar jag och redigerar sekvenser?

Läs hur man skapar och redigerar videor i denna serie av korta instruktionsvideor.

Hur skapar jag slowmotion-scener eller ökar uppspelningshastigheten i en video?

Kan jag korrigera skakigt material som filmats för hand?

Använd Warp Stabilizer-effekten för att automatiskt stabilisera skakiga eller ryckiga videoklipp. SeStabilisera rörelser med Warp Stabilizer-effekten för stegvisa anvisningar.

Hur ändrar jag volymen i ett videoklipp?

I den här videon lär du dig hur du justerar volymen och tonar ljudet i Audio Clip Mixer. Se dokumentet Justera volymnivåer för flera metoder.

Hur synkroniserar jag ljudklipp med videon i min film?

Du synkroniserar enkelt ljud och video genom att välja Clip > Merge Clips. Se dokumentet Synkronisera ljud och video med Merge Clips.

Tekniker

Hur gör jag för att skapa proxyserverversioner av mina mediefiler för redigering i Adobe Premiere Pro?

Proxyserverarbetsflöden i Premiere Pro CC låter dig arbeta med 8K, HDR och media i hög bildrutehastighet, så att du kan koppla mellan lokala format och proxyserverformat för att få jobbet gjort snabbare. Lär dig mer om detta på följande sida: Ingest- och proxyarbetsflöden i Premiere Pro CC 2015.3.

Vilket är det bästa sättet att arbeta med högupplösta filer på?

Det kan ta lång tid att redigera högupplöst video. Skapa videoklipp med lägre upplösning, så kallade proxies, för att förbättra prestandan under redigering. Byt sedan tillbaka till originalfilerna för slutresultatet. Lär dig mer i självstudiekursen Arbeta offline med proxymedia.

Kan jag använda ett videoklipp som jag har spelat in med min DSLR-kamera?

Ja. Lär dig hur du får ut det mesta från dina DSLR-videor i självstudiekursen Redigera DSLR-video. Skapa bildspel och timelapse-bildsekvenser, tillämpa effekter och övergångar och justera färg.

Hur skapar jag en sekvens med flera kameratagningar?

Följ anvisningarna i detta dokument för att lära dig hur du redigerar arbetsflöde med flera kameror.

Hur skapar jag titlar och eftertexter?

Använd Titler (File > New > Title) för att skapa titlar, eftertexter och animerade sammansatta bilder. Se Skapa och redigera titlar för mer information.

Vanliga problem

Varför uppstår ett kompileringsfel?

Kompileringsfel kan bero på flera saker. Hitta lösningar i: Felsökning av kompileringsfel under återgivning eller exportering

Varför spelas inte ljudspåret upp?

Läs följande artikel för lösningar: Felsökning för länkar och för import av fel med ljudfiler.

Hur hittar jag saknade förinställningar eller kodekar?

Premiere Pro misslyckas ibland att komma åt aktiveringsservern, vilket krävs av vissa kodekar. Prova lösningarna i dokumentet Funktions- eller sekvensförinställningar saknas.

Varför uppstår ett fel om videospelarens moduler?

Det här felet beror ofta på gamla eller skadade drivrutiner. Prova lösningarna i dokumentet Fel "Premiere Pro kunde inte hitta fungerande moduler för videouppspelning".

Varför kraschar eller hänger sig Adobe Premiere Pro direkt efter start och visar felmeddelandet: ”Initierar MediaCore”?

Du kan börja med att genomföra de allmänna felsökningsåtgärder som finns listade i den här artikeln: Fel i samband med kraschar av Premiere Pro vid start.

Community

Delta i konversationen.